Log in
updated 6:32 PM CST, Jan 19, 2018
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2018

Ερώτηση σχετικά με τις κλειστές παιδικές χαρές στην Ξάνθη κατέθεσε η Χρυσή Αυγή

Αναλυτικά η ερώτηση:  

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ: «Κλειστές οι παιδικές χαρές για τις οικογένειες της Ξάνθης»

Σύμφωνα με απόφαση του δήμου Ξάνθης έκλεισαν οι παιδικές χαρές της περιοχής με σκοπό την αποξήλωση των οργάνων τους και την αντικατάστασή τους με νέα όργανα, κατάλληλα και απολύτως ασφαλή για μικρά παιδιά και νήπια. Εν τούτοις, οι γονείς της περιοχής καταγγέλλουν μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων παιδικών χαρών.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την ολοκλήρωση των παιδικών χαρών του δήμου Ξάνθης ώστε να είναι διαθέσιμες και ανοιχτές στις οικογένειες της περιοχής;

Αθήνα, 15/01/2018

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β’ Πειραιώς

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επίκαιρη επερώτηση για το Μακεδονικό από τη Χρυσή Αυγή

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Η επίσημη θέση της Ελλάδος περί του ονόματος των Σκοπίων»

Οι διαχρονικά λανθασμένοι πολιτικοί χειρισμοί της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με το όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων, έχουν οδηγήσει την χώρα μας σε μια παράλογη "αμυντική" επιχειρηματολογία που δεν συνάδει ούτε με την Ιστορία ούτε με το κοινό λαϊκό αίσθημα. Την δέσμευση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών του 1992 περί μη χρήσεως του ονόματος "Μακεδονία" ούτε ως παράγωγο/συνθετικό για την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου, ακολούθησε μια διαρκής παλινωδία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, αφενός να αρθεί το μονομερές εμπάργκο της Ελλάδας που επιβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 1994, αφετέρου τα Σκόπια να αναγνωριστούν με το όνομα «Μακεδονία» από 115 χώρες παγκοσμίως.

Στο διάστημα των 25 και πλέον ετών που πέρασε, δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις ενισχύουν την οικονομία του  κρατιδίου, χιλιάδες Ελλήνων το επισκέπτονται για ψυχαγωγικους και τουριστικούς λόγους, ενώ οι αλυτρωτικές βλέψεις του όχι μόνο δεν έχουν υποχωρήσει αλλά αντίθετα διακινούνται ως επίσημη πολιτική του και εκφέρονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, έναντι όλων. Στη θλιβερή αυτή κατάσταση, η Ελληνική Πολιτεία που συστηματικά ασκεί «κατευναστική» πολιτική ακόμα και όταν τυπώνονται και διακινούνται από την γείτονα χάρτες που φέρουν τα σύνορα της ως τη Λάρισα, ακόμα και όταν παραχαράσσεται η Ιστορία ή όταν ανεγείρονται "μνημεία" που χαλκεύουν την ιστορική αλήθεια, ακόμα και σήμερα, δεν έχει αρθρώσει επίσημα και κατηγορηματικά, έναντι όλων, την θέση της για το όνομα του γειτονικού μορφώματος.

Η Ελληνική Πολιτεία, αντί να διατρανώνει προς όλες τις κατευθύνσεις την δέσμευσή της στην μοναδική επίσημη απόφασή της περί μη αποδοχής κανενός ονόματος με παράγωγο ή σύνθετο της "Μακεδονίας" αντί να ανατρέχει στην ομόθυμη λαϊκή έκφραση και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ παλινδρομεί μεταξύ "διαρροών" και "απόψεων" που παρέχουν άλλοθι σε όσους προσπαθούν να "κλείσουν" το θέμα στο πλαίσιο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1) Ποια η επίσημη θέση της Κυβερνήσεως περί του ονόματος των Σκοπίων;

2) Iσχύει ή όχι η δέσμευση του Συμβουλίου πολιτικών του 1992; Πρόκειται να υπάρξει άλλο Συμβούλιο που θα επανακαθορίσει τη στάση μας;

3) Σκοπεύει η Κυβέρνηση να διεξαγάγει δημοψήφισμα, όπως αφήνει να διαρρεύσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος;

4) Ποια είναι η επίσημη θέση που έχει πάρει η Κυβέρνηση έναντι των αλυτρωτικών επισήμων ενεργειών της γείτονος, καθώς και έναντι των Διεθνών Οργανισμών; (Συμβούλιο Ασφαλείας Ο.Η.Ε, Ε.Ε.) Έχει απαιτήσει την καθαίρεση αγαλμάτων, ψευδεπίγραφων ονομασιών αλλαγής χαρτών, βιβλίων κ.λπ. που διακινούνται και αν όχι γιατί;

5) Πόσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σήμερα στα Σκόπια και ποια είναι η συνεισφορά τους στην οικονομία του κρατιδίου ποσοστιαία;

6) Ποια είναι η διεθνής σχέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων με τις άλλες ομόδοξες Εκκλησίες;

Αθήνα, 15/01/2018

Οι επερωτώντες  Βουλευτές

1. Νικόλαος Μιχαλολιάκος

2.Ιωάννης Αϊβατίδης

3. Σωτηρία Βλάχου

4. Γεώργιος Γερμενής

5. Αντώνιος Γρέγος

6. Ελένη Ζαρούλια

7. Παναγιώτης Ηλιόπουλος

8. Ευάγγελος Καρακώστας

9. Ηλίας Κασιδιάρης

10. Νικόλαος Κούζηλος

11.Ιωάννης Λαγός

12. Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

13. Ηλίας Παναγιώταρος

14. Χρήστος Παππάς

15. Ιωάννης Σαχινίδης

16. Χρήστος Χατζησάββας

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Οι “υπέρμαχοι” των εργαζομένων εξελίχθηκαν στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη!

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απολύσει απλήρωτους εργαζόμενους από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» που είχαν προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Με την απόλυση των απλήρωτων δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”  αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η υποκρισία που χαρακτηρίζει  τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πλήρης Δήλωση

 «Η υπογραφή της απόλυσης απλήρωτων δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”, οι οποίοι προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάσχουν από βαθιά κρίση ταυτότητας. 

Μόλις τον Δεκέμβριο του 2016 η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωνε, μέσα από τη συχνότητα του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού, ότι “το Υπουργείο υψώνει ασπίδα προστασίας υπέρ των εργαζομένων και τάσσεται κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας”. Προέτρεπε μάλιστα τους εργαζόμενους να απευθύνονται στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διότι σκοπός της ήταν η δημιουργία ενός “ευρύτερου μετώπου εργαζομένων και εργοδοτών, οι οποίοι σέβονται τους εργαζόμενους τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους”.  

Για πολλοστή φορά, οι υποσχέσεις της κυρίας Αχτσιόγλου στους εργαζομένους αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, όπως συνέβη άλλωστε με όλες τις “επαναστατικές κορώνες”, που ξεστόμιζε η ίδια και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  όσο βρίσκονταν στην Αντιπολίτευση.  

Οι δήθεν υπέρμαχοι των εργαζομένων, εκείνοι που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους εκπροσώπους της εργατικής τάξης, έχουν εξελιχθεί στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη!

O κ. Πολάκης επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσονας Φωτήλας, για την απόφαση φίμωσης του ΕΚΑΒ από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έκπληξη προκαλεί η απόφαση που απευθύνεται στο προσωπικό της 6ης περιφέρειας ΕΚΑΒ, με θέμα την κοινοποίηση υπηρεσιακών θεμάτων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από υπαλλήλους του. Με ανακοίνωση από τον Προϊστάμενο Διευθυντή του ΕΚΑΒ Καβάλας - κατ’ εντολή Πολάκη όπως αναφέρει - απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε αναφορά σε υπηρεσιακά θέματα ή προβλήματα. Όσοι δεν αποφασίσουν μελλοντικά να εκφράσουν την άποψή τους για το εργασιακό τους περιβάλλον, θα τιμωρούνται πειθαρχικά.

Ως Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε σφόδρα απέναντι σε οποιονδήποτε πειθαρχικό έλεγχο, δικαιολογημένα ή μη.  Ως Κυβέρνηση όμως, κάνοντας επίδειξη αυταρχισμού, επιχειρεί να φιμώσει τους διασώστες και τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι αναδεικνύουν τα προβλήματα που προκάλεσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Άραγε,  το επόμενο βήμα θα είναι ο οριστικός αποκλεισμός των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αποκάλυψη του Προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι η εταιρεία φύλαξης επιχείρησε να αποκτήσει παρανόμως αρχεία του Πρωτοκόλλου της υπηρεσίας με σκοπό αυτά να αλλοιωθούν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη - εφόσον επιβεβαιωθεί - εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία του Υπουργείου.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για αυτήν τη σοβαρότατη καταγγελία και να μας απαντήσει αν όντως υπήρξε απόπειρα ενοχοποίησης του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη από τον κ. Πολάκη. Και προφανώς αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα αυτήν τη σοβαρότατη υπόθεση».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ. Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος. 

Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή. Πρωτοφανής ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη Κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί».

Διανομή αγαθών στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στην Ξάνθη

Ο Δήμος Ξάνθης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», πραγματοποιεί  διανομή αγαθών από την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 στους 2.620 ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ - ΚΕΑ θα ειδοποιηθούν με SMS για να προσέλθουν στο σημείο διανομής. 

Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του Βιβλιάριο Κοινωνικής Ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από όπου προκύπτει ο ΑΜΚΑ, καθώς και Αστυνομική Ταυτότητα.

Σε  περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

ΣΗΜΕΙΑ - ΗΜΕΡΕΣ - ΩΡΕΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ:

Στο Δήμο Ξάνθης:

Κεντρική Αποθήκη ΤΕΒΑ (τέρμα Πανόρμου και Σάρδεων), από Τρίτη 23/01/2018 έως Παρασκευή 26/01/2018, ώρα: 09.00 έως 14.00

(Εξυπηρετούνται και οι ωφελούμενοι που παραλάμβαναν αγαθά από το σημείο διανομής στην οδό Χατζησταύρου 1)

ΟΣΕ, από Τρίτη 23/01/2018 έως και Πέμπτη 25/01/2018, ώρα: 09.00 έως 14.00

Σταυρούπολη, Παρασκευή 26/01/2018, ώρα: 09.00 έως 13.00

Στο Δήμο Αβδήρων:

Γενισέα, από Τρίτη 23/01/2018 έως και Πέμπτη 25/01/2018, ώρα: 09.00 έως 14.00

Στο Δήμο Μύκης:

Εχίνος, Τρίτη 23/01/2018 έως  και Πέμπτη 25/01/2018, ώρα: 09.00 έως 14.00

Στο Δήμο Τοπείρου:

Εύλαλο, Τρίτη 23/01/2018 έως  και Πέμπτη 25/01/2018, ώρα: 09.00 έως 14.00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Δ. Ξάνθης: 2541350802   /   Δ.Ε. Σταυρούπολης: 2542350100

Δ. Αβδήρων: 2541355540

Δ. Μύκης: 2541353314

Δ. Τοπείρου: 2541350606

Για την παραλαβή των προϊόντων από τα σημεία διανομής και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων συνιστούμε στους δικαιούχους να μεριμνήσουν για τον τρόπο μεταφοράς των προϊόντων.

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Βουλγαρίας κατηγορούμενος για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια

Κατασχέθηκαν πάνω από 9 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (18-1-2018) το μεσημέρι, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου που οδηγούσε, είκοσι μία (21) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9.144 γραμμαρίων, τις οποίες εισήγαγε από τη Βουλγαρία στη χώρα μας.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το όχημα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σύλληψη 15χρονου ημεδαπού για απόπειρα ληστείας σε κατάστημα στην Ορεστιάδα

Συνελήφθη επίσης 31χρονη ημεδαπή, μητέρα του δράστη, κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθη χθες (18-1-2018) το βράδυ, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο 15χρονος εισήλθε σε κατάστημα της πόλης, όπου επιχείρησε να αφαιρέσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή, πλην όμως έγινε αντιληπτός από την 35χρονη, υπήκοο Κίνας, υπάλληλο του καταστήματος. Στην προσπάθεια της να τον αποτρέψει, ο δράστης άσκησε σε βάρος της σωματική βία και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του καταστήματος.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 15χρονο.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη επίσης και η 31χρονη ημεδαπή μητέρα του δράστη, κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σημειώνεται ότι η 35χρονη μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

 

ΞΑΝΘΗ: Πιστώθηκαν τα χρήματα των προνοιακών επιδομάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

Εμφανίστηκαν πριν από λίγη ώρα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στην Ξάνθη  τα χρήματα των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Νοέμβριος Δεκέμβριος 2017. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους από απόψε ενώ οι μη έχοντες κάρτα ανάληψης θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα ώστε να πληρωθούν από την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Να σημειώσουμε πάντως πως η καθυστέρηση αυτή είναι πρωτόγνωρη για το Δήμο Ξάνθης ο οποίος συνήθως είναι από τους πρώτους πανελλαδικά ως προς την έγκαιρη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.           

Σ. Καραχότζα

 

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Σε άθλια κατάσταση το αεροδρόμιο Μακεδονία, με εκατοντάδες επιβάτες να υφίστανται τις συνέπειες

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβερνητική αδιαφορία σε συνδυασμό με την ομίχλη καταδικάζουν για πολλοστή φορά τους επιβάτες σε μια αφάνταστη ταλαιπωρία. Κάποιοι δεν ταξιδεύουν καθόλου, ενώ, στην καλύτερη περίπτωση, κάποιοι άλλοι αναγκάζονται  να πετάξουν έχοντας υποστεί πολύωρη ταλαιπωρία. 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επί του θέματος, ενώ αδρανές παραμένει και το Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που μάλλον λειτουργεί περισσότερο ως χώρος υποδοχής του κ. Τσίπρα, παρά ως κυβερνητικό κέντρο παρέμβασης και επίλυσης προβλημάτων της Βορείου Ελλάδος. 

Την ίδια στιγμή, η Θεσσαλονίκη παραμένει αεροπορικά απομονωμένη. Από τις αρχές του μήνα δε, τρεις εταιρίες έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία, ενώ συνολικά στο ίδιο χρονικό διάστημα ακυρώθηκαν περίπου 50 πτήσεις και κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια πάνω από 30. 

Η εικόνα που παρουσιάζει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι τουλάχιστον ντροπιαστική και υπονομεύει ευθέως τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Ο κ. Σπίρτζης, για άλλη μία φόρα, το μόνο που κάνει είναι να επιδεικνύει την αδιαφορία του».

Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2018

Οι προτεραιότητες για την  ανάδειξη, την υποστήριξη και την προστασία του πολιτιστικού πλούτου στην Ευρώπη, παρουσιάστηκαν κατά την συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης δήλωσε πως «η ανακήρυξη του 2018 ως Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αποτελεί ιδανική ευκαιρία να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους για τον πολιτισμό. Πόρους για την ανάδειξη των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων μας.  Η υποστήριξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας αποτελεί υποχρέωση απέναντι στην ιστορία και τον τόπο μας αλλά και παρακαταθήκη στα παιδιά και τους νέους μας».

Τέλος, ο Έλληνας ευρωβουλευτής επεσήμανε τις αναπτυξιακές διαστάσεις του Πολιτισμού σημειώνοντας πως «μέσα από την ενίσχυση των κλάδων και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον Πολιτισμό μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορούν σε σύμπραξη με τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία, αλλά και με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και τα ψηφιακά μέσα, να συνεισφέρουν καθοριστικά στην οικονομία μας».

Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτή κυρία Μαρία Σπυράκη

Α. Για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης

Β. Για το θέμα των Σκοπίων και το συλλαλητήριο

Γ. Για το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Δ. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό

Ε. Για τις συναντήσεις εκπροσώπων των Μακεδονικών Σωματείων με Καραμανλή και Σαμαρά 

ΣΤ. Για την ευθύνη της Κυβέρνησης στο Σκοπιανό

Ζ. Για «Ρουβίκωνα»

Η. Για τις κυβερνητικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

Α. Για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης

Η Κυβέρνηση επιβάλλει επιπλέον 2 δις μέτρα για τη χρονιά που άρχισε εκ των οποίων 900 εκατ. είναι νέοι φόροι. Περικόπτει το ΕΚΑΣ, το επίδομα θέρμανσης και το επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες κατά 48 εκατ. ευρώ. Φροντίζει, όμως, ταυτόχρονα, να εξυπηρετεί φιλικούς επιχειρηματίες, διατηρώντας προκλητικά αρύθμιστο το διαδικτυακό τζόγο,  δίνοντας νέες άδειες για καζίνο και επιτρέποντας σε κάθε καζίνο να δίνει δάνεια έως και 50.000 ευρώ στους παίκτες για να συνεχίσουν να παίζουν, οδηγώντας στην καταστροφή χιλιάδες ανθρώπους. Με αυτές τις επιλογές της ασφυξίας και της διαπλοκής η οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα. 

Β. Για το θέμα των Σκοπίων και το συλλαλητήριο

Επί της ουσίας, δυστυχώς, η Κυβέρνηση χειρίζεται ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα με όρους εσωτερικής, πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι απολύτως ανεύθυνος ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το θέμα της συζήτησης για την ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στον Ο.Η.Ε. Δύο μήνες τώρα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της Αντιπολίτευσης. Έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις ερήμην μας. Είναι, πλέον, πολύ αργά για ενημέρωση. Σε ό,τι αφορά το συλλαλητήριο και το ενδεχόμενο συμμετοχής των βουλευτών μας: Θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι πολίτες είναι φυσικά ελεύθεροι να εκφρασθούν όπως επιλέγουν και οι βουλευτές μας είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που επιλέγουν. 

Γ. Για το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Έχουμε, καταρχήν, υπόψη μας ότι υπάρχει ήδη μια έναρξη συζήτησης για το ενδεχόμενο να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.  Επιμένουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία έπρεπε να προέλθει από την Κυβέρνηση στην έναρξη αυτής της πορείας. Τώρα είναι πλέον πολύ αργά. Εφόσον συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ο κ. Κουμουτσάκος θα προσέλθει, ζητώντας από τον κ. Κοτζιά να αποσαφηνίσει εάν η θέση του δεσμεύει την κυβερνητική πλειοψηφία. Δηλαδή, το σύνολο της Κυβέρνησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. Είμαι σαφής: Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης σε κάθε άλλη περίπτωση.

Δ. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφής. Έχει διατυπωθεί από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Κ. Μητσοτάκη. Το ελάχιστο είναι το Βουκουρέστι, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης. Και η προτεινόμενη λύση πρέπει να είναι πακέτο, να περιλαμβάνει δηλαδή και το κομμάτι του ονόματος και το κομμάτι του εύρους της χρήσης και την αντιμετώπιση των ζητημάτων του αλυτρωτισμού. Όμως, αντί κάποιοι να εξυφαίνουν σενάρια στα υπόγεια του Μαξίμου για τη Νέα Δημοκρατία που δημιούργησε και κατοχύρωσε την εθνική θέση, θα ήταν προτιμότερο να μας απαντήσει η Κυβέρνηση, που - κατά τα άλλα είναι λαλίστατη - εάν εξακολουθεί να εκφράζει τον Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Τσακαλώτο και τον Υπουργό Παιδείας τον κ. Γαβρόγλου, η άποψη που είχαν προσυπογράψει σε επιστολή του 2008, και στην οποία φαίνεται ότι δεν αντιμετώπιζαν καμία δυσκολία, η γειτονική χώρα να αποκαλείται με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή, «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η εκτίμησή μας είναι ότι η Κυβέρνηση είναι σκορποχώρι σε αυτό το θέμα και ότι δεν μπορεί να παρουσιάσει μια ενιαία θέση ως βάση διαπραγμάτευσης. 

Ε. Για τις συναντήσεις εκπροσώπων των Μακεδονικών Σωματείων με Καραμανλή και Σαμαρά 

Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφραστούν όπως εκείνοι επιλέγουν. 

ΣΤ. Για την ευθύνη της Κυβέρνησης στο Σκοπιανό

Όλοι διαβάζουμε εφημερίδες και site και αν αυτό θεωρείται ενημέρωση έχουμε όλοι ακριβώς την ίδια ενημέρωση. Τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης πάντως, δεν έχουν καμία ενημέρωση για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Και, όπως απάντησα πριν, είναι πολύ αργά για να γίνει ενημέρωση από την πλευρά της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση έχει ολοκληρωτικά την ευθύνη των χειρισμών για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.  

Ζ. Για «Ρουβίκωνα»

Επανειλημμένα η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει εκφράσει δημοσίως την πολιτική της βούληση να περιορίσει και να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα. Στην πράξη αυτό δεν υπάρχει. Μπορεί πολύ εύκολα ο κάθε πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματά του.  

Η. Για τις κυβερνητικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, ο κ. Κ. Καραγκούνης, έχουν καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης στην οποία παραθέτουν τρία χρόνια κυβερνητικών παρεμβάσεων και επιθέσεων στη Δικαιοσύνη. Θα σας τη διαβιβάσουμε διαδικτυακά, προκειμένου να έχετε μπροστά σας τον κατάλογο των παρεμβάσεων που έχουν γίνει. Ερωτάται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, από τους δύο βουλευτές μας τι σκοπεύει να πράξει προκειμένου να προστατέψει το κύρος του θεσμού και αν συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την Κυβέρνηση, αλλά δεν έχει καταλάβει ακόμα την εξουσία, όπως διατυπώνεται από ορισμένα στελέχη.

Ελίζα Βόζεμπεργκ :Η Ευρώπη πλήττεται από το φαινόμενο της εμπορίας γυναικών και κοριτσιών

Την έξαρση του φαινομένου της εμπορίας γυναικών και νεαρών κοριτσιών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια διαπίστωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ.  κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σε συζήτηση σχετική με τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις εντός Ε.Ε. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των θυμάτων εμπορίας αποτελούν γυναίκες και κορίτσια από χώρες της Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι τα κράτη μέλη πρέπει να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα αυτό για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου.       

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βόζεμπεργκ ανέφερε ότι ο διασυνοριακός χαρακτήρας της εμπορίας ανθρώπων απαιτεί πιο αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των διωκτικών αρχών των κρατών μελών για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και την προστασία των θυμάτων.     

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ : 

«Η εμπορία και η παράνομη διακίνηση γυναικών και νεαρών κοριτσιών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την καταναγκαστική εργασία συμβαίνει δίπλα μας και λαμβάνει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις, αποτελώντας τη δεύτερη πιο κερδοφόρα παράνομη δραστηριότητα παγκοσμίως μετά το εμπόριο ναρκωτικών. Στην Ευρώπη των αξιών και της απόλυτης προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, προσβάλλει τις κοινωνίες μας το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των καταγεγραμμένων θυμάτων προέρχονται σήμερα δυστυχώς από κράτη μέλη της Ε.Ε.

 Η ευρωπαϊκή ήπειρος βιώνει σήμερα μία νέα έξαρση του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος, το οποίο τραυματίζει την ελευθερία και την αξιοπρέπεια εκατομμυρίων γυναικών και κοριτσιών, προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες για μια ολόκληρη ζωή. Ας αναλογιστούμε μόνο, ότι πολλές φορές η προσπάθεια απελευθέρωσης από τον καταναγκασμό αυτό πληρώνεται από τις νεαρές γυναίκες με την ίδια τους τη ζωή. 

Αν και η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την πρόληψη και καταστολή της εμπορίας ανθρώπων είναι παρούσα, η εναρμόνιση των Κρατών - μελών παραμένει ακόμα ελλιπής σχετικά με την καθιέρωση αποτελεσματικών μηχανισμών έννομης προστασίας, την ποινική τιμωρία των δραστών και την προστασία των θυμάτων.  Είναι χρέος μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε πιο αποτελεσματικά σε διασυνοριακό επίπεδο, γιατί η εμπορία γυναικών και κοριτσιών δεν κάνει διακρίσεις και μας αφορά όλους».

Τρία χρόνια κυβερνητικών παρεμβάσεων και επιθέσεων στη Δικαιοσύνη

Εδώ και τρία χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί συστηματικά και οργανωμένα να καταστήσει τη Δικαιοσύνη ελεγχόμενο εργαλείο των πολιτικών της επιδιώξεων. Κατ’ επανάληψη οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν καταγγείλει σωρεία παρεμβάσεων και επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών. 

Κινούμενοι στη λογική του αξιώματος «πήραμε την Κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία», η Κυβέρνηση υπονομεύει συστηματικά το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζοντας κατάφωρα την αρχή της διάκρισης των εξουσιών που αποτελεί βασικό πυλώνα του κράτους Δικαίου. 

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στην ανάδειξη αυτού του μείζονος σημασίας ζητήματος το οποίο έχει να κάνει με την θωράκιση των Θεσμών και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Για αυτό, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, κ. Κώστας Καραγκούνης καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Κοντονή στην οποία παραθέτουν όλες τις κυβερνητικές παρεμβάσεις τα τελευταία 3 χρόνια και  ζητούν από τον Υπουργό εξηγήσεις.  

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι FYROM οι οποίοι επιχείρησαν να προμηθεύσουν κρατούμενο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής με ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, χθες (17-1-2017) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι FYROM , ηλικίας 63 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 25χρονο υπήκοο FYROM , έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής.

Αναλυτικότερα, ο 63χρονος, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, επιχείρησε να προμηθεύσει τον 25χρονο κρατούμενο με ναρκωτικά, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα σε υποδήματα, πλην όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, εντός των υποδημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 6,5 γραμμαρίων, καθώς και 4 γραμμάρια θρυμματισμένων ναρκωτικών δισκίων.

Όπως προέκυψε, ο 63χρονος ενήργησε από κοινού με τον 43χρονο, ο οποίος ανέμενε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξωτερικά του Καταστήματος Κράτησης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω όχημα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 3 ναρκωτικά δισκία και 1 αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 26 εκατοστών.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Κατά της χρήσης του όρου ΜΑΚΕΟΝΙΑ και η Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και  Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.) Μακεδονίας – Θράκης κατά την χθεσινή  συνεδρίασή του και ενόψει των συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας του  κράτους των Σκοπίων διακηρύσσει, ομόφωνα, ότι:

Η οιαδήποτε χρήση του ονόματος Μακεδονία στο όνομα του γειτονικού  κράτους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς αποτελεί απειλή για το  μέλλον των δυο λαών, ενώ σφετερίζεται το παρελθόν και το παρόν των  Ελλήνων Μακεδόνων. Η απόφαση του Δ.Σ. της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. Μακεδονίας -  Θράκης θεωρεί ότι εκφράζει τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του  ελληνικού λαού και ταυτόχρονα ευελπιστεί να στηρίξει τις  διαπραγματευτικές προσπάθειες της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Για το Δ.Σ.

Παπαδόπουλος Φάνης

Πρόεδρος

Τζερτζεβέλης Παντελής

Γεν. Γραμματέας

Αύριο στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης η παιδική παράσταση «Η Κοκκινοσκουφίτσα & Ο Καλός Λύκος» – Μην τη χάσετε

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ώρες 17.15 & 19.15

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΠΥΡΓΕΛΗ τηλ - 25410 72363  

Προπώληση 7€ - Ταμείο 9€ - Πληροφορίες – 6974797109

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ -                ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ     

Πιστό στο ραντεβού του το Μικρό Θέατρο Λάρισας έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι  παραστάσεις Τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά , Οι Μύθοι του Αισώπου, Η Πεντάμορφη & το Τερας & Ο Λυκος & τα 3 γουρουνάκια σε όλη την Ελλάδα,συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του, καθώς παρουσιάζει για 8η χρονιά στην πόλη μας το πασίγνωστο παραμύθι του διάσημου συγγραφέα  Charles Perrault Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ όπου γράφτηκε για 1η φορά το 1697. Μετά ακολούθησανοι Αδελφοί Γκρίμ όπου το διασκεύασαν με δυο διαφορετικές εκδοχές.

Λίγα Λόγια για το Έργο...

Η κοκκινοσκουφίτσα στον δρόμο για το σπίτι της Γιαγιάς παρακούει τις συμβουλές της μαμάς της και περνάει από το σκοτεινό μέρος του δάσους όπου συναντά τον Λύκο και ξεκινάει η ιστορία μας

Μια πιο χαρούμενη και αισιόδοξη εκδοχή!

Η Κοκκινοσκουφίτσα … και ο Καλός Λύκος.

Μια "αθώα" θεατρική μεταφορά που συνδυάζει την διδαχή και τη διασκέδαση. Ο αυθορμητισμός της Κοκκινοσκουφίτσας δημιουργεί "κωμικές" καταστάσεις και η πείνα του Λύκου μπλέκει περισσότερο τα πράγματα σε μια ιστορία που κερδισμένοι βγαίνουν όλοι !!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΕΡΕΝΤΟΥΡΟΣ, ΗΛΙΑΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΝΟΜΙΚΟΥ

Σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ                                                 Σκηνικά : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ

Δημόσιες Σχέσεις : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ                                         Σχεδιασμός Φωτισμών : ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΟΚΑΣ                                                                                   

Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ                                      Διασκευή : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

Κοστούμια : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ                                          Ηλεκτρονική Προπώληση : VIVA.GR                                                                              

Κινησιολογία : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ                                     Μουσική Επιμέλεια : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ 

Διάρκεια :  80 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών)            Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προπώληση : 7€ - Ταμείο : 9€ (από 2 ετών & άνω)             Πληροφορίες : 6974797109 

*Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας*

 ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ  -  W : www.mikro-theatro.gr   E : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τ : 2410 549777  -  F : 2410 549630 - ΛΑΡΙΣΑ