Log in
updated 8:37 AM UTC, Sep 14, 2019
Ροή ειδήσεων :

Το δικαίωμα του αυτοπροδιορισμού είναι προσωπική υπόθεση του καθένα

Με το να ωραιοποιούμε καταστάσεις και γεγονότα δεν κερδίζουμε τίποτα
Του Σεμπαϊδήν Καραχότζα
Αν και είμαι άνθρωπος που πάντα παίρνει θέση και μάλιστα άμεσα και δημόσια για θέματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αυτή τη φορά προτίμησα να περιμένω να κοπάσει ο θόρυβος που ξέσπασε από τις προκλητικές δηλώσεις της Προέδρου του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, Τσιγδέμ Ασάφογλου περί μειονότητας με «τουρκική εθνική ταυτότητα», να υποχωρήσει ο αρχικός θυμός και όντας πλέον σε πλήρη νηφαλιότητα να εκφράσω την προσωπική μου άποψη.
Καταρχήν η κα. Ασάφογλου έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται τουρκάλα, ρωσίδα, αλβανίδα ή ότι άλλο θέλει. Είναι καθαρά προσωπικό της θέμα και φυσικά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να της υποδείξει το τι είναι ή τι δεν είναι. Επίσης η ίδια κυρία έχει νομίζω το δικαίωμα να μιλάει και εκ μέρους των ψηφοφόρων του DEB αλλά όχι εκ μέρους όλων των μουσουλμάνων της Θράκης και θα γίνω πιο συγκεκριμένος.
Σε εκλογικό τμήμα στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης, από τους 324 εγγεγραμμένους προσήλθαν στην κάλπη οι 266 εκ των οποίων οι 63 ψήφισαν DEB. Αυτούς τους 63 έχει πιστεύω το δικαίωμα να τους εκπρόσωποι η κα. Ασάφογλου αλλά όχι και τους υπόλοιπους 261.
Αυτό βέβαια ισχύει και για την άλλη πλευρά. Διαβάζω για παράδειγμα δημοσιεύματα με τίτλο "Οι Πομάκοι της Θράκης απάντησαν στην Τσιγδέμ Ασάφογλου". ΛΑΘΟΣ. Οι Πομάκοι της Θράκης δεν απάντησαν τίποτα και δε θα ήταν και εφικτό κάτι τέτοιο. Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης με τα μόλις μερικές δεκάδες μέλη απάντησε. Αναμφίβολα πρόκειται για μια γενναία κίνηση με τεράστια σημασία αλλά η κα. Εμινέ Μπουρουτζή εκπροσωπεί τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης και μόνο. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.
Πολλές φορές έχω ακούσει να λέγονται και έχω δει γράφονται μεγάλα και ωραία λόγια και για μένα που υπογράφω το συγκεκριμένο άρθρο. ΛΑΘΟΣ. Εγώ εκπροσωπώ τον εαυτό μου και μόνο. Κανένας δε μου δίνει το δικαίωμα κι ούτε το ζήτησα ποτέ να μιλάω εκ μέρους όλων των μουσουλμάνων της Θράκης. Μόνο για τον εαυτό μου μπορώ να μιλάω μιας και όχι Πρόεδρος αλλά ούτε μέλλος κάποιου συλλόγου ή φορέα δεν είμαι.
Το έχω πολλές φορές κατά το παρελθόν. Με τα μεγάλα και όμορφα λόγια, με το να ωραιοποιούμε καταστάσεις και γεγονότα δε θα κερδίσουμε απολύτως τίποτα. Αυτή τη στιγμή στη Θράκη υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάσταση με μια μουσουλμανική μειονότητα χωρισμένη σε δυο κομμάτια. Υπάρχουν αυτοί που αισθάνονται Έλληνες και θεωρούν πατρίδα τους την Ελλάδα αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που αισθάνονται και δηλώνουν Τούρκοι. Το ποιοί είναι περισσότεροι και ποιοί λιγότεροι κανένας δε μπορεί να το ξέρει.
Αυτό που πρέπει να γίνει αλλά δυστυχώς δε γίνεται είναι να κοιτάξουμε αυτήν την πραγματικότητα κατάματα και να αναζητήσουμε εύστοχους και αποτελεσματικού χειρισμούς της υφιστάμενης κατάστασης. Μεγάλα και όμορφα λόγια ξέρουμε να λέμε όλοι.
Ως προς το ερώτημα για το τι φταίει που συμβαίνουν όλα αυτά στη Θράκη, την απάντηση θα τη βρείτε στα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις 7 Ιουλίου. Σε κανένα ψηφοδέλτιο και πολύ περισσότερο σε ψηφοδέλτιο των λεγόμενων κομμάτων κυβέρνησης δε θα βρείτε το όνομα της Εμινέ Μπορουτζή ή το όνομα του Σεμπαϊδήν Καραχότζα.
Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενοι οι ίδιοι οι Εμινέ και Σεμπαϊδήν να μη θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική αλλά ακόμα κι έτσι, πουθενά δε θα βρείτε να τους έχει προταθεί κάποια υποψηφιότητα και να την απέρριψαν.
Αντίθετα σε όλα τα ψηφοδέλτια θα βρείτε μουσουλμάνους υποψήφιους οι οποίοι είτε φανερά είτε όχι συντάσσονται με τις θέσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής περί ύπαρξης τουρκικής μειονότητας στη Θράκη και νομίζω όλοι καταλαβαίνετε γιατί οι πολιτικές δυνάμεις προτιμούν τους συγκεκριμένους μουσουλμάνους στα ψηφοδέλτια τους.
Ελάχιστα τους ενδιαφέρει η Θράκη, μερικοί μάλιστα δεν ξέρουν κατά που πέφτει η Θράκη. Το μόνο που τους απασχολεί είναι τα ψηφαλάκια του άρτια οργανωμένου μηχανισμού καθοδήγησης ψηφοφόρων του τουρκικού Προξενείου.
Από τους παραπάνω εξαιρούνται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ αφού η συγκεκριμένη παράταξη, τουλάχιστον στην Ξάνθη είχε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έναν καθαρό ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΜΑΚΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ υποψήφιο. Παρά τις πολλές διαφωνίες μου με τον Πάνο Καμμένο, αυτό του το αναγνωρίζω και τον συγχαίρων δημόσια.
Όσο για τους υπόλοιπους;
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΘΡΑΚΗ
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ