Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Με την υπογραφή του Σέμπα

Κύριο Με την υπογραφή του Σέμπα

Αυτή η μυστικότητα καταστρέφει την Ξάνθη

Δυστυχώς η Ξάνθη εξακολουθεί να δέχεται χτυπήματα από τον κορονοϊό αφού σε καθημερινή σχεδόν Ξάνθη καταγράφονται νέα κρούσματα, κάτι που σημαίνει ότι σαν νομός δεν καταφέραμε να σπάσουμε την αλυσίδα της μεταδοτικότητας. Υπήρξαν βέβαια ορισμένες μέρες κατά τις οποίες η Ξάνθη δεν είχε κανένα νέο κρούσμα αλλά αυτές ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Ωστόσο όλοι, ντόπιοι και επισκέπτες ξέραμε μέχρι τώρα πως ο κύριος όγκος του προβλήματος αφορά έναν συγκεκριμένο δήμο κι ότι ο υπόλοιπος νομός είναι σχεδόν καθαρός.

Εδώ και αρκετές μέρες όμως, για λόγους που δε γνωρίζουμε και που θα έπρεπε να μας εξηγήσουν, έχει σταματήσει η αναλυτική ενημέρωση ως προς τους δήμους στους οποίους εντοπίζονται τα κρούσματα. Στην σχετική καθημερινή ανακοίνωση αναφέρεται μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Π.Ε. Ξάνθης χωρίς να μας λένε τον ή τους δήμους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σχηματίζεται η εντύπωση πως ολόκληρος ο νομός έχει κρούσματα με τη ζημιά που γίνεται να είναι τεράστια. Ο υποψήφιος επισκέπτης δε θα έρθει στην Ξάνθη γιατί πολύ απλά δεν έχει ενημέρωση σχετικά με τις συγκεκριμένες περιοχές που καταγράφονται τα κρούσματα. Νομίζει ότι αυτά υπάρχουν σε όλο το νομό και για το λόγο αυτό δεν έρχεται στην Ξάνθη.

Γιατί κάνουν τόση ζημιά στην ήδη γονατισμένη Ξάνθη μας;

 

Τι άλλο θα δούμε με Δήμαρχο τον Μανώλη Τσέπελη;

 

Όχι μία, όχι δύο αλλά δεκατέσσερις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης ακυρώθηκαν εξαιτίας μη νόμιμης απαρτίας. Αποφάσεις που πιθανότατα αφορούν πολλά εκατομμύρια ευρώ και διαγωνισμούς που ενδεχομένως να έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Ποιοι έλαβαν τις συγκεκριμένες αποφάσεις και γιατί; Δεν γνώριζαν ότι δεν υπάρχει απαρτία; Δεν γνώριζαν ότι η λήψη τους δεν είναι νόμιμη; Μήπως ήθελαν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα με την ελπίδα πως κανένας δε θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα γι’ αυτές; Θα μας εξηγήσει η Δημοτική Αρχή τι ακριβώς έγινε; Το τελευταίο διάστημα η Ξάνθη έχει πάθει τεράστια ζημιά, γιατί να υποστεί και αυτόν τον διασυρμό κύριε Δήμαρχε;

 

Δεν είναι όλα μαύρα για την Ξάνθη


Το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την Ξάνθη και γενικότερα για τη Θράκη απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία μέσα σε ελάχιστα 24ωρα και διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης σύστησε και τροπολογία για την επιδότηση 12% του εργοδοτικού κόστους ψήφισε και οι οφειλές του δημοσίου προς τις τοπικές επιχειρήσεις θα συμψηφιστούν με ασφαλιστές οι φορολογικές οφειλές των επιχειρήσεων.

Η εξέλιξη αυτή είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ανάσα για τους ντόπιους επιχειρηματίες οι οποίους εδώ και μήνες έχουν κυριολεκτικά γονατίσει λόγο κορονοϊού.

Η Θράκη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και η κυβέρνηση φαίνεται να το έχει καταλάβει αυτό. Ας ελπίσουμε πως οι δυο προαναφερόμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες είναι απλώς η αρχή και νέας, ουσιαστικής και αποτελεσματικής πολιτικής στη Θράκη.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 15 Ιούλιος 2020 19:37
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Με την υπογραφή του Σέμπα Με την υπογραφή του Σέμπα »