Log in
updated 6:38 PM UTC, Apr 19, 2021
Ροή ειδήσεων :

Για τον ΑΔΕΜ!

Κύριο Για τον ΑΔΕΜ!

Του Ανέστη Αντωνιάδη

Χθες στην Μύκη το μεσημέρι έγινε μια κηδεία. Ένας άγιος άνθρωπος, ο ΑΔΕΜ, διάλεξε ανήμερα του Κουρμπάν Μπαϊράμ να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο. Για μένα ήταν ο ΑΔΕΜ, για εσάς, ήταν ο 59χρονος, που είδατε ή ακούσατε στις ειδήσεις, ο οποίος ήταν ένα μήνα στην εντατική και έφυγε από τον κορωνοϊό, ο 20ος εάν δεν κάνω λάθος από το Δήμο Μύκης . Και ενώ την Δευτέρα στις κόρες του και στον γαμπρό του, μεταφέρθηκε ότι πήγαινε καλύτερα, την Πέμπτη το βραδύ έφυγε.

Ο ΑΔΕΜ είναι ο τρίτος γνωστός μου που φεύγει λόγω του κορωνοϊού, πρώτα ήταν ο 30χρονος στρατιωτικός, μετά ο «σύντροφος», ο Τάκης, ο πρώην Διευθυντής της Πυροσβεστικής και τώρα ο ΑΔΕΜ. Ποσό στεναχωρήθηκα, πραγματικά, μαύρισε η ψυχή μου. Γιατί ήταν ένας άνθρωπος βουνό, γεμάτος υγειά, φιλότιμος, χαμογελαστός, δοτικός και ακριβώς περίπου πριν ένα χρόνο οι πράξεις αυτού του ανθρώπου και της κόρης του Εμινέ, όχι μόνο με έκαναν να νιώθω υπόχρεος, αλλά και γεμάτος αγάπη για το συνάνθρωπο, γιατί είδα ότι ακόμα και τώρα, ότι υπάρχει άδολη προσφορά, αρκεί να συμπαθήσεις κάποιον με την πρώτη κουβέντα.

Ο ΑΔΕΜ, ασχολούνταν με την ξυλουργεία και τα καυσόξυλα, μόνος του σήκωνε 2 κορμούς δέντρων, επομένως, αν και δεν γνωρίζω το πλήρες ιατρικό ιστορικό του, εάν δεν υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού, το πιο πιθανό ήταν να πίναμε τσιπουράκι αυτό ή το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Άβδηρα, μαζί με τον πεθερό μου και την Αννούλα, αφού είχε τελειώσει το φράκτη. Γιατί σας τα λέω αυτά, γιατί πολύ απλά κουράστηκα να διαβάζω να δίνουμε αξία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον κάθε ΗΛΙΘΙΟ και ΓΡΑΦΙΚΟ, όπως η Ραχήλ Μακρή πχ, όπως, όπως, όπως, όπως, ανεξάντλητη λίστα, αλλά το κλείνω εδώ. Ο κορωνοϊός υπάρχει και είναι αίτια θανάτου, αυτά για όλους που το παίζουν μάγκες προτρέποντας να μην φορέσεις την μάσκα, λέγοντας και γράφοντας εξυπνάδες!

ΜΑΓΚΑ, πάνε εθελοντής, χθες, σε μονάδα Covid-19, στο τοπικό νοσοκομείο και γίνε εθελοντής υγείας, αφού δεν υπάρχει ο ιός, μάγκα, ηλίθιε! Τι φοβάσαι; Αφού δεν υπάρχει ιός! Σιγά μην πας!

Με τους μουσουλμάνους και την μειονότητα είχα πάντα στο μυαλό και στην αντίληψη μου σχέση ισοτιμίας και αρκετές φορές και ζήλιας. Δεν τους ένιωσα ποτέ υπό εμένα, ποτέ. Πάντα τους θεωρούσα ισάξιους μας και ποτέ δεν τους είδα και δεν τους συμπεριφέρθηκα υποτιμητικά και είναι λογικό, γιατί με αυτούς τους ανθρώπους έπαιζα μπάλα μαζί μικρός, τώρα παίζω μπάσκετ μαζί τους, δουλεύω μαζί τους, συνεργάζομαι μαζι τους, επομένως δεν μπορώ να αντιληφθώ πως μπορώ να είμαι ρατσιστής και εχθρός μαζί τους.

Αντίθετα τους ζηλεύω σε κάποια θέματα, γιατί είναι καλύτερα μαστόρια από εμάς τους Χριστιανούς, πιο εργατικοί, «μυρμηγκάκια», είναι πιο ανοικτοχέρηδες, πιο δοτικοί και φυσικά έχουν και χιούμορ. Επίσης οι Πομάκοι με τα ψηλόλιγνα χαρακτηριστικά, τα καστανά και καστανόξανθα μαλλιά και τα πράσινα και μπλε ματιά, είναι αντικείμενο ζήλιας λόγω και των φυσικών χαρακτηριστικών τους μιας και δεν έχουν καμία σχέση με τα σκουρόχρωμα, και αλλά χαρακτηριστικά που έχουν οι λαοί που προέρχονται από την Ασία και έχουν αναμειχθεί λόγω της Τουρκοκρατίας με τον εδώ πληθυσμό. Εδώ φυσικά γελάω που βλέπω χθες βίντεο του DEB να δείχνει Πομάκους με τις χαρακτηριστικές στολές τους και τα χαρακτηριστικά τους, να τους συγκαταλέγει σε Τούρκους της Δυτικής Θράκης, και να τους λέει χρόνια πολλά! Σαν να λεμέ εμένα Ινδονήσιο.

Ο ΑΔΕΜ όμως γιατί έφυγε; Γιατί; Μπορούσε να γλυτώσει; Αυτό ταλανίζει το μυαλό μου από προχθές.

Εάν η ΕΥΠ και η αστυνομία, από τέλη Μάρτη είχαν αντιληφθεί ότι έρχονται σωρηδόν οι εργάτες από την Ευρώπη στα Πομακοχώρια και είχαν κάνει κάτι για τον περιορισμό τους.

Εάν ο Δήμαρχος της Μύκης είχε συγκαλέσει από την αρχή ΣΟΠΠ, (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας) και πίεζε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη να πράξουν το ίδιο, για να συντονίσουν την κατάσταση από τότε.

Εάν στα χωριά, ήταν ξεκάθαρο ότι λέγοντας κοινωνική απομόνωση, δεν εννοούμε κάτσε στο χωριό μόνο και γυρνά από σπίτι, σε σπίτι. Αλλά κάποιος έπρεπε να ενημερώσει και να επιβάλλει αυτές τις συμπεριφορές.

Εάν με το που τα φερέφωνα και ο ψευτομουφτής άρχισαν τα κηρύγματά μίσους και αποπροσανατολισμού και προέτρεπαν το κόσμο να λούζεται με κολόνια «Μυρτώ» και μιλούσαν και καλά για στοχοποίηση της μειονότητας, τους μπαγλάρωνες κατευθείαν.

Εάν στο Ραμαζάνι για να μην χαθούν οι ψήφοι και οι εξαρτήσεις, βάζαμε περιορισμούς, όπως τώρα με το Κουρμπάν Μπαϊράμ, αν και έχω αμφιβολίες και για τώρα και δεν αφήναμε ανεξέλεγκτο το κόσμο.

Εάν αναγκάζαμε τους πάντες να φοράν μάσκες, εάν, εάν , εάν, εάν……δεν ξέρω! Ίσως!

Αυτά όμως τώρα είναι αργά να τα συζητήσουμε μιας και ο ΑΔΕΜ έφυγε!

Και δυστυχώς η εκμετάλλευση των ανθρώπων αυτών, από ανθρωπίδια που ζητούσαν και λεφτά, για να πληρώσουν τον φόρο πολυτέλειας για το Τζιπάκι που οδηγούν, όπως και άλλες αιτιάσεις για χρήματα, όπως να μοιραστούν αρνιά κατά το Κουρμπάν Μπαϊράμ, όταν δεν έχουν μοιράσει ποτέ μαζικά αρνιά σε άπορους μουσουλμάνους, δεν έφυγε! Ο ΑΔΕΜ όμως έφυγε!

Όπως δεν έφυγε και η αδιαφορία των δικών μου, που θυμούνται τους ανθρώπους αυτούς μόνο για ευχές και για εκλογές, ποτέ άλλοτε. Κοινώς μόνο στα Μπαϊράμια. Αμφιβάλω εάν οι μισοί έχουν έστω ανεβεί μια φορά πάνω. Ανθρώπους που δεν έχουν αφήσει Δήμαρχο να στεριώσει πάνω από 4 χρονιά, μην γίνει και καλά κατεστημένο, πάνω από το υπάρχον του προξενείου. Και δεν ενδιαφέρεται και δεν νοιάζεται κανένας. Χωριά τα οποία δεν έχουν οδικό δίκτυο, κάθε εβδομάδα, θανατηφόρα ατυχήματα, δεν έχουν θέρμανση, ακόμα και ύδρευση και ρεύμα σε κάποιες περιπτώσεις και θα ακούσουν τώρα την «Διακομματική Επιτροπή για την Θράκη»να τους μιλάει για ανάπτυξη και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Πόσο υποκριτικό και γελοίο. Διακομματική επιτροπή χωρίς μουσουλμάνο στην σύνθεση της. ΦΤΑΙΜΕ και ΕΜΕΙΣ! Γιατί είμαστε αδιάφοροι! Και δίνοντας μόρια για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, δεν σε κάνει ευεργέτη, μην έχουμε αυταπάτες! ΒΑΣΙΚΑ ΦΤΑΙΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ!

Για τον ΑΔΕΜ και την ψυχούλα του, υπόσχομαι λοιπόν για αρχή να μην είμαι αδιάφορος! Του το χρωστάω και σε αυτόν και στην οικογένεια του και κυρίως στον τόπο μου.

Για τον ΑΔΕΜ, την ψυχούλα! Καλό Ταξίδι να έχεις!

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 01 Αύγουστος 2020 16:05