Log in
updated 4:07 PM UTC, Sep 20, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Αύγουστος 2020

Ξάνθη: Λήστεψαν γυναίκα και έπεσαν πάνω σε σταθμευμένο όχημα

Συνελήφθη χθες (30-8-2020) το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για ληστεία. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στην Ξάνθη, οι τρεις δράστες κινούμενοι με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο προσέγγισαν μία ημεδαπή και ο ένας από αυτούς, αφού αποβιβάστηκε από το όχημα, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από την κατοχή της μία τσάντα, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.

Ακολούθως, στην προσπάθεια διαφυγής των δραστών με το παραπάνω όχημα, προσέκρουσαν σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια το όχημα τους ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε κράσπεδο πεζοδρομίου.

Άμεσα οι δύο από τους δράστες τράπηκαν πεζή σε φυγή και αναζητούνται, ενώ ο τρίτος, ο οποίος τραυματίσθηκε, συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών.

Κρούσμα καταρροϊκού πυρετού του προβάτου στον οικισμό Εξοχή του Δήμου Κ. Νευροκοπίου

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού του προβάτου στον οικισμό Εξοχή του Δήμου Κ. Νευροκοπίου της Π.Ε. Δράμας. Πρόκειται για ζωονόσο η οποία δεν ενέχει κίνδυνο μετάδοσης στους ανθρώπους. Προσβάλλονται κυρίως τα πρόβατα και σπανιότερα τα βοοειδή και οι αίγες. Η μετάδοση στα ζώα γίνεται με έντομα.

Η Δνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ, λαμβάνοντας υπόψη την εξάπλωση της νόσου ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του νοσήματος στην Περιφέρεια.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 5 εστίες της νόσου στον Δήμο του Κ. Νευροκοπίου ενώ καθημερινά υπάρχει υποψία και σε άλλες εκμεταλλεύσεις της Περιφέρειας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα..

Τα κυριότερα συμπτώματα που παρατηρούνται είναι :

Πυρετός >40,5οC, σιαλόρροια, ρινικό έκκριμα , υπεραιμία των βλεννογόνων του στόματος και της μύτης, Οίδημα των χειλιών, της γλώσσας ή και ολόκληρου το προσώπου, Γλώσσα έντονα κυανωτική (σπανιότερα), χωλότητα, αποβολές και θάνατοι. Το ποσοστό θανάτων ποικίλει από 2-30%. Πολλά από τα ασθενή ζώα αναρρώνουν.

Μετά και το τελευταίο κρούσμα για τον έλεγχο της νόσου και την αποτροπή εξάπλωσής της έχουν οριοθετηθεί δύο ζώνες ως ακολούθως :

Ζώνη Προστασίας ακτίνας 100Km η οποία περιλαμβάνει:

1. Ολόκληρη την ΠΕ Δράμας,
2. Ολόκληρη την ΠΕ Καβάλας πλην του Δήμου Θάσου,
3. Από την ΠΕ Ξάνθης τα τμήματα των Δήμων:

• Δήμος Ξάνθης και Δήμος Τοπείρου: όλους τους οικισμούς

• Δήμος Αβδήρων: τους οικισμούς Μαγικό, Φελώνη, Πετεινό, Αυξέντιο, Πηγάδια, Ζυγό, Διομήδεια.

• Δήμος Μύκης τους οικισμούς Έρανο, Μακάριο, Γοργόνα, Άλμα, Σμίνθη, Κένταυρο, Μύκη, Εχίνο, Γλαύκη, Κύκνο, Μάνταινα, Μελίβοια, Πάχνη, Κοτύλη, Θέρμες, Κίδαρη, Θέρμες, Διάσπαρτο, Δημάριο, Ρεύμα, Θεοτόκο, Ωραίο.

Ζώνη Επιτήρησης 150 Km

1. Από την Π.Ε Καβάλας ολόκληρος ο Δήμος Θάσου
2. Το υπόλοιπο της Π.Ε Ξάνθης, εξαιρουμένων των περιοχών που εντάσσονται στην ζώνη προστασίας
3. Από την Π.Ε Ροδόπης ολόκληρος ο Δήμος Κομοτηνής και ο Δήμος Ιάσμου.

Τα περιοριστικά μέτρα που σε γενικές γραμμές εφαρμόζονται για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου είναι τα εξής:

Καταγράφονται όλες οι εκτροφές στις οποίες εκτρέφονται ζώα των ευαίσθητων στον καταρροϊκό πυρετό ειδών

Εφαρμόζεται πρόγραμμα επιδημιολογικής επιτήρησης στηριζόμενο στον περιοδικό ορολογικό έλεγχο ζώων δεικτών(κυρίως βοοειδών).

Ελέγχεται ο πληθυσμός των εντόμων φορέων με την χρήση εντομοκτόνων.

Απαγορεύεται η έξοδος ζώων των ευαίσθητων ειδών από την ζώνη προστασίας χωρίς την έγγραφη άδεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Περιορίζονται οι μετακινήσεις των ζώων σύμφωνα με την ζώνη που βρίσκεται η κτηνοτροφική εκμετάλλευση

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία του επείγοντος εμβολιασμού των αιγοπροβάτων από το ΥΠΑΑΤ.

Δεν θανατώνονται όλα τα ζώα της εκτροφής αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις μόνο τα ζώα που παρουσιάζουν βαριά κλινικά συμπτώματα.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι που παρατηρούν τα παραπάνω συμπτώματα να απευθύνονται άμεσα στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Αρχές, απ’ όπου μπορούν να πάρουν και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νόσημα. Παρακαλούνται επίσης να αποφεύγουν την κυκλοφορία των ζώων μετά την δύση του ηλίου(αυξημένη δραστηριότητα των εντόμων φορέων) και να χρησιμοποιούν τακτικά εντομοαπωθητικά και εντομοκτόνα για την προστασία των ζώων και την μείωση του πληθυσμού των εντόμων φορέων.

Μελέτη για ειδικά πολεοδομικά σχέδια τουριστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη της ΠΑΜΘ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και την πραγματοποίηση της μελέτης για την εκπόνηση Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη της ΑΜΘ.

Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας φτάνει τα1.087.630 ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ και αφορά στην πραγματοποίηση μελέτης σε 5 περιοχές πρώτης προτεραιότητας, συνολικής έκτασης 504,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι περιοχές αυτές, που οριοθετήθηκαν με βάση σχετική μελέτη σύμφωναμε τις κατευθύνσειςτου Αναθεωρημένου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου, τα εγκεκριμένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, τα Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων,τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, τα Εθνικά Πάρκα καθώς και τα επιμέρους τομεακά και επιχειρησιακά προγράμματα των Δήμων και της Περιφέρειας, είναι οι εξής:

- Η παράκτια περιοχή από τον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Περάμου ως τα Λουτρά Ελευθερών στο Δήμο Παγγαίου,έκτασης 44,9τ.χλμ.

- Η παράκτια περιοχή Κάριανης–Οφρυνίου στο Δήμο Παγγαίου, και συγκεκριμένα από τις εκβολές του Στρυμόνα ως τα Λουτρά Ελευθερών, έκτασης 25,9τ.χλμ.

- Η παράκτια περιοχή από τα όρια της Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας έως τον οικισμό Πόρτο Λάγος του Δήμου Αβδήρων,συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων τμημάτων των Δήμων Νέστου καιΤοπείρου και των αγροκτημάτων στα Άβδηρα και στο Μυρωδάτο (από τη Σκάλα Μάνδρας ως τη Σκάλα Αβδήρων) στο Δήμο Αβδήρων, έκτασης 283 τ.χλμ.

- Η παράκτια ζώνη του Δήμου Μαρωνείας –Σαπών έως τον οικισμό Φανάρι του Δήμου Κομοτηνής, έκτασης 134,9 τ.χλμ.

- Η παράκτια περιοχή δυτικά της Αλεξανδρούπολης ως τον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, έκτασης 15,5 τ.χλμ.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε για το θέμα, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη, της Εκτελεστικής Γραμματέως κ. Ζωής Κοσμίδου, του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τάσου Παράσχου και του στελέχους της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, υπεύθυνου για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, κ. Γιώργου Σγούρου, ο κ. Μέτιος έκανε λόγο για «ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον τουρισμό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα μας δώσει τη δυνατότητα για τουριστική ανάπτυξη με σχέδιο, βιωσιμότητα και σεβασμό στο περιβάλλον.»

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για τον έναν χρόνο διοίκησης του

Στη συμπλήρωση ενός έτους από τη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσε η περιοχή αλλά και στην συνέχιση της προσπάθειας για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιφέρεια αναφέρθηκε με δήλωση του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Συγκεκριμένα στη δήλωση του αναφέρει:

«Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την ημέρα που αναλάβαμε και επίσημα τη Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τη νίκη που μας έδωσαν οι πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Στο χρόνο που πέρασε ήρθαμε αντιμέτωποι με κρίσεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις, οι οποίες συχνά υπερέβαιναν τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Αντιδράσαμε πάντοτε με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.

Τα καταφέραμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

Παράλληλα, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση και τον εμπλουτισμό του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Συνεργαζόμαστε αλλά και διεκδικούμε από την κυβέρνηση, εργαζόμαστε παραγωγικά με τους Δήμους και με όλους τους φορείς, συνθέτουμε απόψεις.

Απέναντι στις νέες, μεγαλύτερες προκλήσεις, τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, θα ανταποκριθούμε με την ίδια αποφασιστικότητα.

Με δουλειά, σχέδιο και επιμονή συνεχίζουμε το έργο μας για τον τόπο και τους πολίτες.»

Σε συσκευαστήρια σταφυλιών του Δήμου Παγγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Καβάλας Λεωνίδα Καστανά, μετέβησαν σε συσκευαστήρια σταφυλιών του Δήμου Παγγαίου ενόψει της έναρξης της συγκομιδής των σταφυλιών.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε τα εξής:

«Έχει ήδη ξεκινήσει η συγκομιδή της ποικιλίας Βικτώρια, ενώ ακολουθούν οι ποικιλίες με τα Μοσχάτα, τα Ρεμπιέ, τα Ιτάλια και φυσικά η Σουλτανίνα. Τα σταφύλια μας και φέτος είναι ποιοτικώς άριστα, ενώ παράλληλα, ενημερώθηκα από τους ιδιοκτήτες των συσκευαστηρίων για την πορεία των εξαγωγών των επιτραπέζιων σταφυλιών καθώς και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και οι έμποροι του συγκεκριμένου προϊόντος κατά τη φετινή χρονιά, στις αγορές του εξωτερικού.

Τέλος, επεσήμανα στους ιδιοκτήτες των συσκευαστηρίων, να τηρούν αυστηρά και απαρέγκλιτα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, όπως ισχύουν και έχουν θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία και τα οποία αφορούν τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού Covid 19».

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης

Το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης (έτος ίδρ. 1960), καθιερωμένο για το υψηλό επίπεδο παροχών του και με σημαντική θέση ανάμεσα στα γνωστά Ωδεία της χώρας, υποδέχεται τους παλαιούς και νέους σπουδαστές του στη νέα εκπαιδευτική χρονιά, που θα έχει διάρκεια από 15 Σεπτεμβρίου 2020 έως 30 Ιουνίου 2021. Οι εγγραφές αρχίζουν από την 1η Σεπτεμβρίου και συνεχίζουν κατά τη διάρκεια όλου του εκπαιδευτικού έτους ανάλογα με τον κανονισμό κάθε σχολής.

Μετά τις ιδιαίτερες συνθήκες της προηγούμενης εκπαιδευτικής χρονιάς, που ξεπεράσαμε με επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα στις Πτυχιακές και Θερινές Εξετάσεις, που ολοκληρώθηκαν τέλη Ιουλίου, συνεχίζουμε και πάλι με τους κανονικούς ρυθμούς μαθημάτων από τον Σεπτέμβριο με νέα πνοή, προσαρμογές και καινοτομίες. Φυσικά, θα τηρηθούν με ευλάβεια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία Covid-19 και θα λειτουργήσουμε σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εκδοθούν για τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Για εγγραφές, πληροφορίες και προγραμματισμό σπουδών μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου, Καραϊσκάκη 5. Στο χώρο μας θα σας ξεναγούν οι καθηγητές μας, θα απαντούν στις ερωτήσεις ή απορίες σας, θα σας ενημερώνουν για το σύστημα σπουδών και τα πολλαπλά οφέλη του στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και θα σας προτείνουν τις σωστές επιλογές σπουδών.

Το Δημοτικό Ωδείο είναι ένα εύρωστο εκπαιδευτικό ίδρυμα με μακρόχρονη παράδοση, σημείο σύγκλισης πολλών μουσικών ρευμάτων. Ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των σπουδαστών μας και καλύπτουμε όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης από την προσχολική ηλικία έως την επαγγελματική ολοκλήρωση. Στον άρτια εξοπλισμένο χώρο μας λειτουργούν:

• Tμήμα Κλασικής Μουσικής (Σχολές Οργάνων, Μονωδίας-Μελοδραματικής, Κατωτέρων και Ανωτέρων Θεωρητικών, Μουσική Δωματίου, Σύνολα, Ορχήστρα, Χορωδίες Εφήβων-Ενηλίκων, Μεταπτυχιακά Προγράμματα, Προετοιμασία Εισαγωγής στα ΑΕΙ).

• Τμήμα Μουσικής Αγωγής-Προπαιδείας

• Τμήμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής

• Τμήμα Σύγχρονης Μοντέρνας Μουσικής, Jazz, Σύγχρονου Τραγουδιού, Μουσικής Κινηματογράφου.

• Επίσης τον Σεπτέμβριο λειτουργούν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την προετοιμασία των Κατατακτηρίων και Εισαγωγικών Εξετάσεων.

Το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης αντανακλώντας το κοινωνικό προφίλ του Δήμου, παρέχει κάθε χρόνο υποτροφίες, προσιτά δίδακτρα, δυνατότητα μελέτης των σπουδαστών στους χώρους μας, διοργάνωση συναυλιών και σεμιναρίων.

Στο Δ.Ω.Α. Αποκτάς γνώσεις, Συνεργάζεσαι, Δημιουργείς, Συλλέγεις όμορφες αναμνήσεις, Ζεις ανεπανάληπτες εμπειρίες, κυρίως όμως μαθαίνεις να Αγαπάς τη Μουσική.

Έναρξη εγγραφής μαθημάτων στη ΦΕΞ

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκινά την επαναλειτουργία της.

Γίνε μέλος της ΦΕΞ. Κάνε την εγγραφή σου τώρα, κέρδισε προνόμια και στήριξε το μοναδικό Μουσείο της πόλης.

Ηλεκτρονικά στο fex.org.gr ή επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο 25410 25421.

Έναρξη εγγραφών από Δευτέρα 31-08-2020.

Στείλτε mail sto Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το ονοματεπώνυμό σας και το- α τμήμα-τα που σας ενδιαφέρουν και θα σας ενημερώσουμε σχετικά με τις μέρα και ώρα της πρώτης Συνάντησης του τμήματος.

Τα εργαστήρια της ΦΕΞ

Εργαστήρι κόμικ ΦΕΞ 2020-21 new

Το εργαστήρι κόμικ απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους από 15 ετών. Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει μια σειρά τεχνικών ασκήσεων σχεδίου, σύνθεσης και οργάνωσης της αφήγησης. Οι ασκήσεις αυτές πλαισιώνονται από προβολή και σχολιασμό επιλεγμένων παραδειγμάτων, με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας καθώς και των σχεδιαστικών και αφηγηματικών ικανοτήτων των μαθητών.

Γενικό πρόγραμμα

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες (Οκτώβριος 2020-Μάιος 2021).

Κάθε συνάντηση θα διαρκεί μιάμιση ώρα. Το πρώτο μισάωρο θα είναι αφιερωμένο στη θεωρία και μεθοδολογία, ενώ η επόμενη ώρα σε ασκήσεις και παιχνίδια δημιουργικότητας, κατά τα οποία οι συμμετέχοντες χτίζουν τους δικούς τους κόσμους, χαρακτήρες και ιστορίες, με σκοπό να συνθέσουν τελικά τα δικά τους ολοκληρωμένα, πρωτότυπα κόμικς.

Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε στο μάθημα είναι τα εξής:

Θεωρία:
Τα είδη και η ιστορία της 9ης τέχνης

Εργαστήρια:

Θέμα της ιστορίας και εξέλιξη της πλοκής

Αφήγηση

Χαρακτήρες

Περιβάλλον

Εξοικείωση με την διαδικασία κατασκευής ενός κόμικ:

Αρχικά σκίτσα – μολύβια - μελάνι - χρώμα – lettering

Έντυπα και webcomics – layout και δυνατότητες κάθε είδους

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαρία Καραλιά

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των: ΣΕΚΕ • SMIRDEX • ΔΕΗ • ΠΥΡΓΕΛΗ • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ • ΣΚΑΡΠΕΛΟ • ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ • ΥΔΡΩ COSMOS • ΟΡΦΕΑΣ • ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ • ΑΒΑΞ • ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ • ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ • ΠΕΤΜΕΖΑ • ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ •STREETERS • 1905 • ΡΟΔΟΠΗ

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης /πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.fex.org.gr https://www.facebook.com/FEXANTHI

ΔΗΛΩΣΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αυτό το e-mail και οτιδήποτε μεταβιβάζεται μέσω αυτού, είναι εμπιστευτικό και απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο για χρήση των ατόμων στα οποία αποστέλλεται. Εάν το λάβετε από λάθος, παρακαλούμε ειδοποιήστε μας και κατόπιν, διαγράψτε το από το σύστημά σας. Η ασφάλεια και η αξιοπιστία των e-mails δεν είναι εγγυημένη. Η ΦΕΞ δε φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συμβουλή ή εντολή που

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονα εψάλη την Κυριακή το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, τρισάγιο στον τάφο του αγροτικού ηγέτη Αλέξανδρου Μπαλτατζή. Είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στον Ιερό Ναό των Κοιμητηρίων Ξάνθης.

«Να βλέπουμε τι κάνουμε, ποιες είναι οι θέσεις που παίρνουμε, τι κάνουμε στην ζωή μας, τι αφήνουμε πίσω ο καθένας μας », σημείωσε στην λιτή του αναφορά του στον Αλέξανδρο Μπαλτατζή , ο Μητροπολίτης μας.

«Ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής έγραψε το όνομα του σε βράχο της θάλασσας. Όσο πιο ανταριασμένα κύματα κτυπούν τον βράχο τόσο περισσότερο λάμπει η γραφή στον βράχο» τόνισε, αναφέροντας την σχετική παραβολή του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού ο οποίος, από την πολύπαθη Δαμασκό της Συρίας, λέει ότι δύο παιδάκια έπαιζαν στην ακροθαλασσιά και όταν βαρέθηκαν να παίζουν άλλο, φεύγοντας έγραψαν τα ονόματά τους. Το ένα έγραψε με το δάχτυλό του το όνομά του στην άμμο. Το άλλο πήρε μια μυτερή πέτρα και χάραξε το όνομά του στον βράχο, δίπλα στο κύμα. Μετά από λίγο ήρθε το κύμα και το πρώτο όνομα που ήταν γραμμένο στην άμμο σβήστηκε, ενώ το όνομα που ήταν γραμμένο στον βράχο, φάνηκε καθαρότερα, αφού το κύμα καθάρισε τις σκόνες. Είναι λοιπόν και το τι αφήνει ο καθένας στο πέρασμά του.

«Μακάρι να βρεθούν συνεχιστές να γράψουν και αυτοί το όνομα τους σε βράχο», κατέληξε.

Στο μνημόσυνο, που διοργάνωσε Κέντρο Μελετών «Αλ. Μπαλτατζής, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτης Ταρενίδης, ο Γ. Δ/ντής της ΣΕΚΕ και εορτάζων πρώην Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο πρώην Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο δημοσιογράφος κ. Τάσος Κοντογιαννίδης, μέλη του συλλόγου υποτρόφων της ΣΕΚΕ από Σέρρες, Καβάλα και Ξάνθη, σύσσωμο το Δ.Σ. του Κέντρου, μέλη και φίλοι του Κέντρου Μελετών, φίλοι και συνεργάτες του αειμνήστου Προέδρου. Το παρόν έδωσαν ο Στρατηγός ε.α. Νίκος Φωτιάδης και ο Ιατρός κ. Ιωάννης Αγκόρτσας.

Στους παρευρεθέντες προσφέρθηκαν αναψυκτικά και καφές.

Αιώνια η μνήμη Του.

Ολοκληρώθηκε η κατασκήνωση «Εξοχή Μάκρης» του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και οι 4 κατασκηνωτικές περίοδοι στην παιδική κατασκήνωση «Εξοχή Μάκρης» του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά 152 άτομα.

Φέτος η κατασκήνωση λειτούργησε υπό τις νέες συνθήκες με αυστηρή τήρηση των μέτρων και επαναπροσδιορισμό του προγράμματος στα καινούρια δεδομένα, τηρώντας τις αποστάσεις, ακόμη και μεταξύ των κλινών, φιλοξενώντας μικρότερο αριθμό ατόμων και παρέχοντας διαρκή ενημέρωση προσωπικής υγιεινής.

Εξ αρχής υπήρχε η διάθεση και η όρεξη ώστε να γίνει το καλοκαίρι των παιδιών μια όαση χαράς. Οι δραστηριότητες κύλησαν σε μορφή σταθμών για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός ακόμη και στη θάλασσα. Στις δύσκολες συνθήκες η κατασκήνωση μετατράπηκε σε ένα πελώριο καράβι που θα έπλεε μακριά από οτιδήποτε άσχημο με αποτέλεσμα τις μοναδικές εμπειρίες.

Η τελετή λήξης της τελευταίας κατασκηνωτικής περιόδου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/8 όπου οι μικροί κατασκηνωτές, η αρχηγός και το επιτελείο της κατασκήνωσης ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.

Δράμα: Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη χθες (29-8-2020) το απόγευμα, στο νομό Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Άσπρα Χώματα), οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας .

Τελικά, στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας (πλησίον Δοξάτου), ο οδηγός – διακινητής ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντόπισαν δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι ο διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.