Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούνιος 2021

Αμείωτο το κοινωνικό έργο της παράταξης του Γιάννη Κουριαννίδη

Η Παράταξη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, για ακόμη μία φορά παρέδωσε σήμερα περισσότερα από 10.000 πλαστικά καπάκια για την ενίσχυση του προγράμματος Keep on Moving του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για άτομα με κινητική αναπηρία. Τα καπάκια συγκεντρώθηκαν με μέριμνα του ΓιάννηΓιαννάκενα και του Γιάννη Γεωργόπουλο, αλλά και άλλων μελών και φίλων της Παράταξής και παραδόθηκαν από τους Νικόλαο Σιεμπή και Κώστα Αμασόγλου.

Το μήνυμα του Χ. Δημαρχόπουλου για την ανεξαρτητοποίηση του Στέλιου Γουναρίδη

«Η παράταξή μας «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» συνεχίζει σταθερά και με προσήλωση να υπηρετεί τους στόχους που έχει ορίσει, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς παλινωδίες και με κεντρικό άξονα το κοινό συμφέρον των συμπολιτών μας και όχι το ατομικό.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Στέλιος Γουναρίδης ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί.
Αντί της ανεξαρτητοποίησης είχε ασφαλώς και το δικαίωμα και την υποχρέωση να παραιτηθεί και από θέση του δημοτικού συμβούλου.
Σε κάθε περίπτωση, πεποίθησή μας είναι ότι έχει μεγάλη σημασία, ηθική και πολιτική, τόσο ο τρόπος που επιλέγει καθένας από εμάς να ασκεί τα καθήκοντά του, όσο και ο σεβασμός που οφείλει να έχει στους συμπολίτες μας που τον εξέλεξαν, στην παράταξη με την οποία εξελέγη, αλλά και στους συναδέλφους του σε αυτήν.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διαδρομή που επέλεξε ο ίδιος να ακολουθήσει.
Ως Δημοτική Παράταξη συνεχίζουμε να πορευόμαστε με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, προτάσσοντας σε σταθερή βάση, τη διαρκή ανάπτυξη του Δήμου μας προς όφελος των συνδημοτών μας και μόνο.

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»
π. Δήμαρχος Ξάνθης»

Με την υπογραφή του Σέμπα

Ας ενημερώσει κάποιος τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ ότι έληξαν τα λόγω COVID περιοριστικά μέτρα

Τι κι αν εδώ και αρκετό καιρό η χώρα μας και οι πολίτες της έχουν επανέλθει κατά κάποιον τρόπο στην κανονικότητα, τι κι αν τα περισσότερα από τα λόγω COVID περιοριστικά μέτρα δεν ισχύουν πλέον, τι κι αν οι εξέδρες των γηπέδων γεμίζουν και πάλι, η ΔΕΥΑΞ συνεχίζει τις δια περιφοράς συνεδριάσεις της. Δεν αποκλείεται βέβαια να μην έχουν ενημερωθεί οι άνθρωποι για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ίσως από την πολύ δουλειά δεν τους μένει χρόνος να δουν τηλεόραση ή έστω να διαβάσουν καμιά εφημερίδα.

Το παράξενο της υπόθεσης όμως είναι πως αποφεύγουν και την τηλεδιάσκεψη και επιμένουν στις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνεδριάσεις. Γιατί άραγε; Θέλουν μήπως για λόγους που δεν είμαι σε θέση να ξέρω, να αποφύγουν τον διάλογο, τις ερωτήσεις και το ενδεχόμενο να χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις για κάποια θέματα και αποφάσεις τους;


Όσοι παραιτούνται γιατί δεν παραδίνουν και την έδρα τους;

Δεν είναι και λίγοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης, προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από την παράταξη του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, που μέσα στα πρώτα 2 χρόνια της θητείας τους κατάλαβαν ότι διαφωνούν με ορισμένες θέσεις της παράταξης με την οποία εκλέχθηκαν και αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν αλλά κράτησαν την έδρα τους. Εγώ δε θα μιλήσω για ανταλλάγματα μιας και δεν έχω στα χέρια μου στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Θα τους θυμίσω όμως πως οι πολίτες της Ξάνθης τους τίμησαν με την ψήφο τους ακριβώς επειδή ήταν υποψήφιοι με τη συγκεκριμένη παράταξη. Έχει βέβαια ο κάθε υποψήφιος και τις προσωπικές του ψήφους αλλά αυτές σε καμιά περίπτωση δε σε κάνουν Δημοτικό Σύμβουλο. Γιατί λοιπόν αφού διαπίστωσαν πως διαφωνούν με κάποιες θέσεις της παράταξης, δεν παραδίνουν την έδρα τους και να περιμένουν τις επόμενες δημοτικές εκλογές ώστε να θέσουν υποψηφιότητα με κάποια άλλη παράταξη; Και μια τελευταία ερώτηση για να το κλείσω το θέμα. Αν ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ήταν Δήμαρχος, αν δηλαδή είχε τη δυνατότητα να τους τοποθετήσει σε έμμισθες θέσεις, θα διαπίστωναν ότι διαφωνούν μαζί του; Εγώ λέω μάλλον ΟΧΙ.

Δυνατή κίνηση με ρίσκο από τους 4 του Δήμου Ξάνθης

Την απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν μαζί το τιμόνι του Δήμου Ξάνθης στις επόμενες εκλογές, έλαβαν οι 4 επικεφαλής παρατάξεων, Σάββας Μελισσόπουλος, Γιάννης Παπαχρόνης, Πασχάλης Λύρατζης και Γιώργος Χατζηθεοδώρου, με στόχο την απαλλαγή της Ξάνθης από την 30ετη παρουσία του Μανώλη Τσέπελη στον Δήμο που ως νέος (λέμε τώρα) Δήμαρχος προς το παρόν λάμπει δια της απουσίας των έργων του.

Μια κίνηση απόλυτα σωστή κατά την άποψη μου μιας θεωρώ πως ο καθένας μόνος του δεν έχει καμία τύχη να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Ωστόσο κάθε απόφαση έχει το δικό της ρίσκο και το ρίσκο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ενδεχόμενο ορισμένοι από τους ψηφοφόρους των τεσσάρων να μη συμφωνούν με την κοινή αυτή κάθοδο.

Αυτό βέβαια θα φανεί τη βραδιά των εκλογών. Προς το παρόν κρατάω την θετική πλευρά της προαναφερόμενης κίνησης και εύχομαι στους 4 ολόψυχα καλή επιτυχία.

Σ. Καραχότζα

Μελισσόπουλος, Παπαχρόνης, Λύρατζης και Χατζηθεοδώρου μαζί στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Επικεφαλής ο Μελισσόπουλος

Η ανακοίνωση των τεσσάρων:

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Ιουνίου του 2019 ανέδειξαν νικητή τον Μανώλη Τσέπελη, 30 και πλέον χρόνια δημοτικό σύμβουλο, που ως νέος Δήμαρχος τότε μιλούσε για ένα καινούριο ξεκίνημα της πόλης, για άμεσα και πολλά έργα ανάπτυξης και ευημερίας, για κανόνες ισονομίας και διαφάνειας ανάμεσα σε όλους τους πολίτες, καθώς και για διαδικασίες συναίνεσης και συνεργασίας στις αποφάσεις του Δήμου Ξάνθης.

Οι παρατάξεις τις οποίες εκπροσωπούμε, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης, προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να οικοδομήσουμε σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τη νέα Δημοτική Αρχή, με στόχο την ενίσχυση και την επιτάχυνση των έργων και των διαδικασιών ανάπτυξης της Ξάνθης, υπερβαίνοντας πολλές φορές στην πράξη ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό όμως γρήγορα αποδείχθηκε μάταιο, αφού μοναδικό μέλημα του Δημάρχου Ξάνθης όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν, με κολακευτικά λόγια και κούφιες υποσχέσεις, να προσπαθήσει να “αλώσει” τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στοχεύοντας μόνο στον προσεταιρισμό μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων και όχι σε μία θεσμική και έντιμη συνεργασία, με σκοπό τη συναίνεση και τη συνεργασία με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, για το γενικότερο καλό του Δήμου μας.

Το σημαντικότερο όμως όλων υπήρξε το γεγονός ότι ο σημερινός Δήμαρχος, χωρίς κανένα συνολικό σχεδιασμό, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ολοκληρωμένη τεχνοκρατικά άποψη, χωρίς ΟΡΑΜΑ και ΕΛΠΙΔΑ για το Δήμο δεν παρουσίασε μέχρι σήμερα ούτε ένα έργο στην Ξάνθη, δεν μπόρεσε να αναπτύξει στο Δήμο μας ούτε τις απλές - αυτονόητες δράσεις και λειτουργίες, αλλά το μόνο που τον ενδιέφερε να ολοκληρώσει ήταν να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους σε περιστασιακές θέσεις εργασίας – προφανώς για τη διαιώνιση και μόνο της εξουσίας του – ξεπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Σημαντική επίσης προτεραιότητά του υπήρξε η βούλησή του να επιδοθεί σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ, επιφέροντας με αυτόν τον τρόπο στον Δήμο ένα μείγμα προχειρότητας, αδιαφάνειας, τσαπατσουλιάς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, το οποίο σήμερα στραγγαλίζει την ανάπτυξη και υποβαθμίζει καθημερινά την ποιότητα ζωής στην πόλη, φέρνοντάς την πολλές φορές σε τραγικές καταστάσεις απελπισίας, στασιμότητας και αδιεξόδου.
Σε αυτή λοιπόν την επικίνδυνη και δύσκολη καμπή της ιστορίας της Ξάνθης, ΕΜΕΙΣ οι επικεφαλής των τεσσάρων Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ξάνθης,

Σάββας Μελισσόπουλος Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ

Ιωάννης Παπαχρόνης Αγάπη για την Ξάνθη μας

Γιώργος Χατζηθεοδώρου Πολίτες για την Ξάνθη

Πασχάλης Λύρατζης Νέα Ξάνθη

εκπροσωπώντας τους χιλιάδες συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν, αποφασίσαμε να δράσουμε άμεσα, προσπαθώντας να σταματήσουμε αυτόν τον αξιακό και αναπτυξιακό κατήφορο που έχει πάρει σήμερα η πόλη μας.

Εφαρμόσαμε επί της ουσίας στην πράξη την απλή αναλογική - σύστημα με το οποίο εκλεγήκαμε - τη σύνθεση δηλαδή των διαφορετικών απόψεων, το διάλογο και την έμπρακτη συνεργασία όλων μας, με σκοπό το γενικό καλό και το συμφέρον του τόπου.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είμαστε πεπεισμένοι πως σε μια συνολική προσπάθεια αντιστροφής της υφιστάμενης κατάστασης στο Δήμο μας, δεν μπορούν να κυριαρχούν ΟΥΤΕ τα ΚΟΜΜΑΤΑ, ούτε οι ιδεολογικές εμμονές, ούτε οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά μόνο η ΕΝΟΤΗΤΑ, οι μεγάλες συνεργασίες και η πολλή δουλειά με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και οργάνωση. Με ξεκάθαρους και κατανοητούς κανόνες διαχείρισης. Με πραγματική οικονομική διαφάνεια και διαύγεια σε όλες τις πράξεις του Δήμου μας.

Με βάση ένα σαφές πλαίσιο ισότιμης επικοινωνίας και διαλόγου που οικοδομήσαμε μεταξύ μας δύο χρόνια τώρα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ από σήμερα ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ και να σχεδιάζουμε ΜΑΖΙ την επόμενη μέρα για την Ξάνθη μας.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία Ξάνθη σύγχρονη, ανεξάρτητη, χωρίς ιδεολογικές και κομματικές εμμονές, ανοιχτή στην καινοτομία και στη διαφορετικότητα, πρωτοπόρα στον πολιτισμό, τις τέχνες και στην προστασία και ανάδειξη του περιβαλλοντικού της πλούτου, πόλη με αξίες και αγάπη για τον συνάνθρωπο, μια πόλη που θα επανέλθει άμεσα στις πρώτες θέσεις της οικονομικής ανάπτυξης και των μακρόπνοων έργων υποδομής, τόσο στη δική μας Περιφέρεια, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θέλουμε να φτιάξουμε μια πόλη πρωτοπόρα και δημιουργική, έτσι όπως ήταν σε κάποιες περιόδους της ιστορίας της, έτσι όπως ακριβώς την ονειρεύτηκαν διαχρονικά οι μεγάλοι ηγέτες αυτού του τόπου.

Αγαπητοί μας συμπολίτες

Πήραμε αυτή την μεγάλη απόφαση για κοινή κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όχι αβασάνιστα, όχι αβίαστα, όχι συγκυριακά, όχι ωφελιμιστικά, όχι με βάση το ατομικό μας συμφέρον.

Άλλωστε όπως καθημερινά πλέον γίνεται σαφές - ούτως ή άλλως - στις επόμενες δημοτικές εκλογές αναπόφευκτα θα αναμετρηθούν στην πόλη μας δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους κόσμοι: ο κόσμος της κανονικότητας, απέναντι στον σημερινό λαϊκισμό, ο κόσμος της σοβαρότητας, της προσήλωσης στον στόχο, του σχεδιασμού και των ολοκληρωμένων προτάσεων, απέναντι στην προχειρότητα και στις σημερινές περιστασιακές, αναχρονιστικές και τυχοδιωκτικές πολιτικά αντιλήψεις.

Σε αυτή λοιπόν τη μεγάλη πρόκληση παίρνουμε θέση με ένα δυναμικό ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ για έναν νέο ανεξάρτητο, αυτόνομο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, για τη δημιουργία μιας απολύτως νέας ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης δύναμης. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ να συμμετάσχετε ενεργά, με σκοπό να συμπαρασύρουμε δυναμικά οτιδήποτε παλιό κρατά αυτή την πόλη φυλακισμένη με τα δεσμά της ανεπάρκειας και του λαϊκισμού και να ανοίξουμε επιτέλους ΜΑΖΙ ένα μεγάλο παράθυρο ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ!!

Τελικός και μοναδικός μας στόχος είναι η πλήρης ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ της πόλης μας.

Με επικεφαλής αυτής της διευρυμένης Δημοτικής Παράταξης, τον Σάββα Μελισσόπουλο, δουλεύουμε από σήμερα ΜΑΖΙ, για να αλλάξουμε τις τύχες

της πόλης μας.

Το απαιτείτε εσείς οι πολίτες αυτής της πόλης!!

Το οφείλουμε ΟΛΟΙ, στα ίδια μας τα παιδιά!!

ΞΑΝΘΗ 29 - 6 – 2021

ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ «ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ»

Μόνο μια εταιρία ενδιαφέρθηκε για την φύλαξη των γεωτρήσεων στην περιοχή Αεροδρομίου Ξάνθης

Με ένα μόνο θέμα συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και μάλιστα πάλι δια περιφοράς το ΔΣΔ της ΔΕΥΑΞ ενώ το θέμα της συνεδρίασης ήταν η αξιολόγηση Προσφορών για την ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης γεωτρήσεων στην περιοχή Αεροδρομίου Ξάνθης. Μόνο που η προσφορά ήταν μία και μάλιστα με σχεδόν μηδενική έκπτωση με τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο να αφήνει αιχμές σχετικά με τη μη ύπαρξη παραπάνω προσφορών.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Δημαρχόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Έκτακτη και σήμερα 28/06/2021, δια περιφοράς Συνεδρίαση με μοναδικό θέμα έγκριση Πρακτικού Αξιολόγησης Προσφορών για την ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης γεωτρήσεων στην περιοχή Αεροδρομίου Ξάνθης, το οποίο χαρακτηρίζετε, κατεπείγον!!!
• σήμερα 28/6/2021 στις 9:00 π.μ. έγινε ο διαγωνισμός, σήμερα και η συνεδρίαση για έγκριση;
• στο διαγωνισμό έλαβε μέρος μόνο μια εταιρεία με την επωνυμία ΤΣΧΧΧΧΧΧ ΣΠΧΧΧΧΧ, άρα δεν υπήρχε καθόλου ανταγωνισμός ή μήπως έγινε ονομαστική πρόσκληση επιλεγμένων εταιρειών;
• Η έκπτωση που έδωσε η εταιρεία ΤΣΧΧΧΧΧΧ ΣΠΧΧΧΧΧ δεν είναι έκπτωση, γιατί τα 6€ έκπτωση στις 30,000€ δεν είναι ούτε 0,02% και ειλικρινά μας γεννάται η απορία, πως όλοι οι αρμόδιοι στις εισηγήσεις τους μιλάνε για συμφέρουσα οικονομική προσφορά, όταν η έκπτωση είναι μηδενική και δεν υπήρχε καθόλου ανταγωνισμός;
• Μπορείτε να μας πείτε αν έγιναν ονομαστικές προσκλήσεις εταιρειών φύλαξης και πόσοι ανταποκρίθηκαν;
• Γιατί υπήρχε μόνο μια συμμετοχή;
• Γιατί το οικονομικό αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν 30000€ για φύλαξη 1 έτους.
• Γιατί όλα τα συμβούλιά σας, τα κάνετε "δια αλληλογραφίας"; Φοβάστε κάτι;
"Αχ, κατακαημένε Ξανθιώτη... πλήρωνε!!!"».

Ο Έβρος ενισχύεται με το ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο ΜΙ-8

Με το ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο ΜΙ-8 ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα στην περιοχή του Έβρου. Πρόκειται για ένα καινούργιο ελικόπτερο που θα συνδράμει στο έργο κατάσβεσης με στοχευμένες ρίψεις νερού, ιδιαίτερα σε δύσβατες δασικές περιοχές. Σύμφωνα μάλιστα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που εισακούεται το αίτημα της Πολιτικής Προστασίας του Έβρου και το ελικόπτερο έρχεται εγκαίρως - μέσα στον Ιούνιο - στο αεροδρόμιο Δημόκριτος. 

Αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης για τον σχολικό τους κήπο

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης ασχολήθηκαν και φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, με τη διατήρηση και τη δημιουργία του σχολικού κήπου. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν χρόνια και συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Οι μαθητές έσκαψαν, φύτεψαν λουλούδια και λαχανικά, έβαψαν γλάστρες με χρώματα της αρεσκείας τους και ζωγράφισαν έναν τοίχο με σχέδια εμπνευσμένα από τον μεγάλο ζωγράφο Friedensreich Hundertwaaser.

Η θετική τους στάση απέναντι στο φυσικό περιβάλλον και η αγάπη τους για το σχολικό περιβάλλον και τη διαμόρφωση αυτού είναι αξιέπαινες.

Βοηθοί στις φετινές δράσεις είναι οι καθηγητές κ. Άννα Καλλίδου, κ. Ιωάννη Κοντοβό, κ. Ευτυχία Αμπελίδου, κ. Δημήτρη Αρμένογλου και κ. Ιωάννα Γιάκατη. Η Διευθύντρια κ. Έλενα Τάτσιου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου είναι πάντα αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια των μαθητριών και των μαθητών κι εκπαιδευτικών, ενθαρρύνοντας κι ενισχύοντας τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Ζωγραφόπουλο για τη διάχυση του δελτίου τύπου της δράσης.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για το νοσοκομείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στη συνεδρίαση της 15-6-2021, ασχολήθηκε με το ζήτημα του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη, το Δημοτικό Συμβούλιο
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Την έκδοση ψηφίσματος και την αποστολή του στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Υγείας, στον Περιφερειάρχη, στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, στον Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η πρόσφατη πανδημική κρίση, που υπέβαλε και εξακολουθεί να υποβάλλει σε δοκιμασία ολόκληρο τον πλανήτη και τη χώρα μας, ανέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, την αξία των δημόσιων συστημάτων υγείας, προκείμενου να αντιμετωπιστούν υγειονομικές κρίσεις μεγάλης κλίμακας.
Εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας νοσηλεύτηκαν ή δέχτηκαν υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας και το ΕΣΥ σήκωσε στις πλάτες του, όλη την υγειονομική κρίση που ταλάνισε και ταλανίζει ακόμη, τον κόσμο χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί η λήξη αυτής της οδυνηρής περιπέτειας.
Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης επωμίστηκε τη διαχείριση της πανδημίας τοπικά έχοντας ήδη πληγές από την υποστελέχωσή του.
Τώρα μετά την τεράστια δοκιμασία του covid-19, οι πληγές έγιναν βαθιά τραύματα και απειλούν την ολοκληρωμένη λειτουργία του. Κλινικές δε λειτουργούν και χειρουργεία δε διεξάγονται, λόγω της έλλειψης ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού. Σε όλα αυτά προστίθενται και εξαγγελίες υψηλά ιστάμενων πολιτειακών παραγόντων περί κλεισίματος ή υποβάθμισης περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς σε κοντινές αποστάσεις λειτουργούν νοσοκομεία.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το κλείσιμο ή η λειτουργική υποβάθμιση, σε Κέντρο Υγείας, του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, απειλεί πολύπλευρα την ευημερία του τόπου μας.
Καταρχήν γιατί δημιουργεί σοβαρό πλήγμα στο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ΥΓΕΙΑ που είναι υπέρτατο αγαθό καθώς εξασφαλίζει τη ΖΩΗ.
Επιπλέον θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο χτύπημα στην τοπική κοινωνία, καθώς η υποβάθμιση ή το κλείσιμο του ΓΝΞ, θα συμπαρασύρει καθοδικά πλείστους άλλους τομείς και δραστηριότητες που ευεργετούνται ή αποκτούν υπεραξία, από τη λειτουργία του, όπως το εμπόριο, η τοπική αγορά, επιχειρηματικές δραστηριότητες, τουρισμός, οι μεταφορές κτλ. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας, που σημειωτέον είναι από τους φτωχότερους στην Ευρώπη.
Απέναντι σε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη εμείς οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, συλλογικοτήτων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε το Δημόσιο Νοσοκομείο Ξάνθης, στη δεινή θέση που έχει περιέλθει, λόγω της υποστελέχωσής του.
Τασσόμαστε στην πλευρά των γιατρών και των εργαζομένων του, στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να περισώσουν το νοσοκομείο, διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Δηλώνουμε με σαφήνεια πως οποιαδήποτε σκέψη για υποβάθμιση ή κλείσιμο του ΓΣΝ θα μας βρει απέναντι.
Πρέπει όλοι και όλες να στηρίξουμε το Νοσοκομείο μας γιατί όλοι και όλες, κάποτε θα το χρειαστούμε.
Για το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Ιωάννης Μπούτος

Το πρόγραμμα και το μήνυμα του Μητροπολίτη Ξάνθης

Κυριακή 27-06-2021 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερό Ναό Ἁγίων Πέτρου καί Παύλου Λεύκης.

Δευτέρα 28-06-2021 ΩΡΑ: 19:00-20:30 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου Πετεινοῦ.

Τρίτη 29-06-2021 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου Κομνηνῶν.
ΩΡΑ: 19:00-21:00 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ἁγίων Δώδεκα Ἀποστόλων Ξάνθης.

Τετάρτη 30-06-2021 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίων Δώδεκα Ἀποστόλων Ξάνθης.
ΩΡΑ: 19:00-21:00 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Βελόνης.

Πέμπτη 01-07-2021 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ποταμιᾶς.


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ»
Ἡ ἑορτή τῶν Ἁγίων Πάντων ἔρχεται σέ φυσική συνέχεια τῆς ἑορτῆς τῆς Πεντηκοστῆς. Καί τοῦτο διότι, ἄν τήν προηγούμενη Κυριακή εἴδαμε τήν πνοή τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, σήμερα βλέπουμε τούς καρπούς Του. Ἡ Ἐκκλησία τιμᾶ σήμερα τήν χορεία ὅλων τῶν Ἁγίων της, ἡ ὁποία ὡς νέφος περιβάλλει τόν θρόνο τοῦ Ἁγίου Θεοῦ καί ἀποδεικνύει σέ τί ὕψος ἀναβιβάζει τόν ἄνθρωπο ἡ ὁλοπρόθυμη κατάφασή του στήν πρόσκληση Του.
Ἔτσι, ἡ Ἐκκλησία δέν θυμᾶται ἁπλῶς ἱστορικά τήν ἐπέλευση τοῦ Παναγίου Πνεύματος, ἀλλά βιώνει πραγματικά καί ἀποτυπώνει ἐμπειρικά τό τί σημαίνει γιά τή ζωή της, γιά τήν ἐπί γῆς παρουσία της ὁ Παράκλητος, ἀλλά καί τό πώς μπορεῖ νά ἐπενεργήσει στόν ἄνθρωπο καί πόσο ἀσύλληπτο ἀπό τήν ἀνθρώπινη διάνοια εἶναι τελικά τό μεγαλεῖο, τό ὁποῖο τοῦ προσπορίζει ἡ ἁγιότητα.
Ἡ Ἐκκλησία ἔχει ἐπίγνωση ὅτι ἡ πορεία γιά τήν κατάκτηση τῆς ἁγιότητας, εἶναι πολύ σκληρή. Γνωρίζει ὅτι ὁ πόλεμος μέ τόν μισόκαλο εἶναι φοβερός καί ἐξαιρετικά δύσκολος καί ὕπουλος, γιατί τό τρόπαιο τοῦ πολέμου αὐτοῦ εἶναι ὁ κάθε ἄνθρωπος, ὡς μοναδική καί ἀνεπανάληπτη προσωπικότητα. Κι αὐτήν τήν σκληρότητα ἔρχεται ν΄ ἀναδείξει τό σημερινό εὐαγγελικό ἀνάγνωσμα.
Ὁ λόγος τοῦ Χριστοῦ «Ὁ φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὃς οὐ λαμβάνει τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθεῖ ὀπίσω μου, οὐκ ἔστι μου ἄξιος», μέ ὅρους ἀνθρώπινους ἀκούγεται σκληρός, εἶναι ὅμως ἔντιμος, εἰλικρινής καί ξεκάθαρος.
Οἱ Ἅγιοι Πάντες, οἱ Ἀπόστολοι, οἱ Μάρτυρες, οἱ Ὅμολογητές, οἱ Ὅσιοι, ποὺ σήμερα τιμᾶ ἡ Ἐκκλησία μας, μέ αὐτό τό ἰδανικό καί τό ἦθος ἔζησαν. Δέν ἔκαναν ὅλοι θαύματα, ὅλοι ὅμως ἀγάπησαν τὸ Χριστὸ πάνω ἀπὸ ὁτιδήποτε ἄλλο. Ὅλοι δέν τελείωσαν τή ζωή τους μαρτυρικά. Τόν ὁμολόγησαν ὅμως ὅλοι γενναῖα, μέ τό κήρυγμα, μέ τό παράδειγμα, μέ τό βίο τους. Μαρτύρησαν μὲ θάρρος τίς χριστιανικές πεποιθήσεις καί μέ αὐταπάρνηση σήκωσαν τὸν καθημερινό τους σταυρό καί συσταυρώθηκαν μὲ τὸ Χριστό.
Ὅλοι δέν ἔγιναν γνωστοί, πολλοί παρέμειναν ἐντελῶς ἀφανεῖς. Μέ τόν σιωπηλό τους ἡρωισμό, τήν κρυφή ἀρετή τους, πλούτισαν καί φώτισαν βαθειά τήν ἀνθρώπινη ζωή. Ὁ Θεός «ἐπείρασεν αὐτούς καί εὗρεν αὐτούς ἀξίους ἑαυτοῦ», καὶ παρέμειναν στὴ συνείδηση τοῦ ὀρθόδοξου λαοῦ σύμβολα, πρότυπα καί συνοδοιπόροι γιὰ μιὰ ὑπομονετική, σεμνή, ἡρωικὴ πορεία μαζὶ μὲ τὸν Χριστό

Ο Ποδηλατικός ΙΟΥΝΗΣ του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Πολυδιάστατος και αποδοτικότερος αποδείχθηκε τελικά ο μήνας Ιούνης για τον ΠΗΓΑΣΟ Ξάνθης.

Μετά την επιτυχή διοργάνωση και τα σημαντικά επιτεύγματα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης, ακολούθησε η συμμετοχής μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής ELITE Ανδρών και Γυναικών την Παρασκευή 18 & το Σάββατο 19 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λαρίσης, με την αθλήτρια ποδηλάτισσα Στελλίνα Σπανίδου συνοδεία του προπονητού μας Χρήστου Σταυριαννίδη, καθώς και η συμμετοχή μας στον Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας ALIGKARI BIKE FESTIVAL την Κυριακή 20 Ιουνίου στα Μεγάλα Λιβάδια του Πάικου Κιλκίς, με τους Αθλητές Ποδηλάτες μας Αντώνη Παπαδόπουλο, Αναστάσιο Καλονικίδη και Γεώργιο Βούτσιλα.

Η αγωνιστική μας δράση συνεχίζεται με την συμμετοχή μας το ερχόμενο ΣάββατοΚύριακο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ΜΤΒ της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας & Θράκης στην Ακριτική Φλώρινα.

Με εκτίμηση
Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης
Ο ΠΗΓΑΣΟΣ
Εγγεγραμμένο Μέλος στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.