Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Συγκέντρωση συμπαράστασης για την θωράκιση και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου

Κύριο Συγκέντρωση συμπαράστασης για την θωράκιση και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου

Με την τήρηση των κανόνων υγειονομικής προστασίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (25/10) στον αύλειο χώρο της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής, συγκέντρωση συμπαράστασης για την θωράκιση και αναβάθμιση της Σχολής.

https://www.youtube.com/watch?v=zEt_-HXk5Cg&fbclid=IwAR39TnsDVeDo0nHQVzVOAIBXvShC568sfw9HUYUv-dsgvsXeVzulloNCEWM

 

Τον βουλευτή Έβρου κι Επίτιμο Αρχηγό της Ε.Α., Α.Δημοσχάκη εκπροσώπησε συνεργάτης του καθώς βρισκόταν στη Βουλή των Ελλήνων, όπου συζητούνταν η πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με το χαιρετισμό του εξέφρασε την αμέριστη και διαχρονική συμπαράστασή του σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης για την παραμονή και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου…..

Ειδικότερα επισήμανε τα εξής :

?Μέσω των κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων εξακολουθεί να διεκδικεί σταθερά την προαγωγή του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής Διδ/χου σε πανεπιστημιακό τμήμα και υπαγωγή αυτού στο ΔΠΘ..... στον φυσικό, γεωγραφικό, ακαδημαϊκό & διοικητικό του χώρο!!

?Με το Σχέδιο Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έχει εισηγηθεί την ίδρυση 5ης έδρας του ΔΠΘ στη πόλη του Διδ/χου, με τη δημιουργία Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας & με επικεφαλής Κοσμήτορα!

?Υπό την ομπρέλα της οποίας, προτείνεται να υπαχθεί η υφιστάμενη Νοσηλευτική Διδ/χου, το προτεινόμενο τμήμα Εργοθεραπείας, γιατί όχι και το Τμήμα Διαιτολογίας -Διατροφολογίας.

?Συνάμα τόνισε ότι η πολύπαθη Νοσηλευτική Σχολή, είναι ταυτισμένη με τον Βόρειο & Κεντρικό Έβρο, την τοπική κοινωνία καθώς και με το αξιόμαχο πλέον αυτοδύναμο, αυτόνομο, άγονο τύπου Α’ Νοσοκομείο Διδ/χου!

?Για τον λόγο αυτό επισημάνθηκε και η αναγκαιότητα αύξησης των κλινών από 120 σε 150 και πλέον, καθώς και των 10 κλινών σε 20 της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού!

?Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε ότι το Δ Π Θ ανήκει στους τρεις Νομούς, σε όλες τις πόλεις, σε όλους τους οικισμούς και κυρίως.... στο λαό της Θράκης!!

Μπορείτε να ακούσετε τον χαιρετισμό εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=zEt_-HXk5Cg

Ακολουθεί αναλυτικά ο χαιρετισμός :

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Αγαπητά μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής,

Οι κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις με αναγκάζουν να βρίσκομαι στην Αθήνα.
Όπως γνωρίζετε σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων, αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης….στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα!

Εκφράζω για άλλη μια φορά την αμέριστη & διαχρονική συμπαράσταση και υποστήριξή μου σε όλους τους συμμετέχοντες της σημερινής εκδήλωσης για την παραμονή και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου…..

Όπως γνωρίζετε, μέσω των κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων διεκδικώ αταλάντευτα την προαγωγή του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής Διδ/χου σε πανεπιστημιακό τμήμα και υπαγωγή αυτού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ)

Εκεί όπου είναι ο φυσικός, γεωγραφικός, ακαδημαϊκός & διοικητικός του χώρος!!

Υπό την ρητή πρόβλεψη η έδρα του να είναι στο ιστορικό Διδ/χο όπου λειτουργεί εδώ & 15 χρόνια!

Μέσω της κατάθεσης του σχεδίου εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έχω εισηγηθεί την ίδρυση 5ης έδρας του ΔΠΘ στη πόλη των Κάστρων και των Θρύλων, με τη δημιουργία Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας & με επικεφαλής Κοσμήτορα!

Υπό την ομπρέλα της οποίας, προτείνεται να υπαχθεί η υφιστάμενη Νοσηλευτική Διδ/χου, το προτεινόμενο τμήμα Εργοθεραπείας, γιατί όχι και το Τμήμα Διαιτολογίας -Δατροφολογίας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και η Σχολή Νοσηλευτικής, έχουν μια άρρηκτη και αλληλένδετη σχέση ως ιδρύματα!

Το τοπικό Νοσοκομείο προσφέρει εκπαίδευση και γνώση, ενώ παράλληλα αντλεί ζωή και πολύτιμες υπηρεσίες από τους φοιτητές της Νοσηλευτικής...

Για τον λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η αύξηση των κλινών από 120 σε 150 και πλέον, καθώς και των 10 κλινών σε 20 της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού!

Η εν λόγω αναβάθμιση του, σε συνέχεια της αυτονομίας του & της θετικής εξέλιξης περί χαρακτηρισμού του σε Άγονο Τύπου Α’, θα το καταστήσουν επαρκές εκπαιδευτικό κέντρο για την πολύπαθη τοπική Νοσηλευτική!

Στηρίξαμε διαχρονικά την διεύρυνση του κι το αγκαλιάζουμε στοργικά το Πανεπιστήμιο μας το οποίο ανήκει στους τρεις Νομούς, σε όλες τις πόλεις, σε όλους τους οικισμούς κυρίως στο λαό της Θράκης!!

Εκτιμώ ότι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί παράγοντες & οι εκπρόσωποι στο τέλος θα συνταχθούν μαζί μας γιατί ο αγώνας μας είναι δίκαιος, οραματικός & εθνικός!

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 29 Οκτώβριος 2020 17:41