Log in
updated 7:02 PM UTC, Sep 16, 2021
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Η υπόλογη Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις στις καταγγελίες Καμμένου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ύπουλη και μεθοδευμένη παρέμβαση στο πόρισμα για τα δάνεια των Κομμάτων και των Μ.Μ.Ε., που η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται από τον Αντιπρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση ενός “αόρατου χεριού” στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που ”αφαίρεσε και πρόσθεσε” παραγράφους. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».

Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 16:00, συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος.

Η συνεδρίαση θα γίνει  στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απώλεια του Σπύρου Ευαγγελάτου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Σπύρου Ευαγγελάτου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Ο σκηνοθέτης και Ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος ανήκει στους Έλληνες εκείνους που με το έργο τους, την ευρυμάθειά τους και την εν γένει παρουσία τους στη δημόσια σφαίρα, έγιναν σημεία αναφοράς και ενέπνευσαν γενιές συμπατριωτών τους. 

 Ο Σπύρος Ευαγγελάτος γνώρισε την αποδοχή και την εκτίμηση του κοινού και των φοιτητών του επιλέγοντας το δύσκολο δρόμο. 

 Με αφετηρία την Ελλάδα και την αρχαία ελληνική  και βυζαντινή γραμματεία, δημιούργησε ευρωπαϊκό θέατρο θυμίζοντάς μας με τον τρόπο του διαρκώς πού ανήκουμε. 

 Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην κόρη του Κατερίνα».

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Είναι γεγονός πως από όσα έχει πει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, εδώ και δύο χρόνια, μόνο ένα είναι αυτό που ειλικρινά εννοεί: “Μην διαβάζετε εφημερίδες”!

Πολύ απλά γιατί ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν αλλεργία στην ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση και στοχοποιούν ό,τι δεν μπορούν να χειραγωγήσουν. 

Το αποδεικνύουν, σε κάθε ευκαιρία, παρεμβαίνοντας αυταρχικά και με το “έτσι θέλω”, ακόμα και στις συνταγματικά κατοχυρωμένες διαδικασίες της Βουλής. Υιοθετούν τις πιο ακραίες, αντιδημοκρατικές πρακτικές, με στόχο, είτε να κλείσουν, είτε να ελέγξουν κάθε φωνή ενημέρωσης. 

Δεν θα τους περάσει!

Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη, πλουραλιστική, ευρωπαϊκή Δημοκρατία, στην οποία η ελευθερία γνώμης και η άσκηση κριτικής στην εξουσία είναι αδιαπραγμάτευτα, όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν το αντίθετο».

Στη ΝΔ ο Ιάσονας Φωτήλας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, με το βουλευτή Αχαΐας, κ. Ιάσονα Φωτήλα.

Ο κ. Φωτήλας δήλωσε ότι συστρατεύεται με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να συμβάλει στον αγώνα για την ανόρθωση του τόπου. 

Ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε τον κ. Φωτήλα στη Νέα Δημοκρατία και μετά το πέρας της συνάντησης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποίησε ότι από σήμερα ο κ. Φωτήλας εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.  

Βασίλης Κικίλιας: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τζανακόπουλος ομολόγησε κυνικά ότι δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.

Παραδέχθηκε ότι, όλους αυτούς τους μήνες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδόθηκε σε ένα επικοινωνιακό σόου που της γύρισε μπούμερανγκ.

Υπέπεσε όμως και σε ένα σοβαρό ολίσθημα, όταν υπέδειξε στη Δικαιοσύνη με ποιον τρόπο πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

Ο κ. Τζανακόπουλος, αν είχε λίγο φιλότιμο, θα έπρεπε να απαντήσει στον ελληνικό λαό  ποιος κρύβεται πίσω από την οffshore της “Αυγής” και τι γίνεται με τις σκαστές παρανομίες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε το κτίριο της Κουμουνδούρου.

Γι’ αυτό, προτού ξαναμιλήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για διαφάνεια και δικαιοσύνη, καλό είναι να θυμάται την παροιμία “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”».

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ε.Ρ.Τ. αναζητά σχολιαστές για τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της. 

Για να μην κουράζονται, μιας και φαίνονται οι στόχοι τους,  τους λέμε μόνο ένα: Ας μην ξεχάσουν τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Βασίλη Μουλόπουλο».

Νότης Μηταράκης: Η αναλγησία το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με τη μεταφορά όλων των ασφαλιστικών οφειλών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προς κάθε κατεύθυνση στρέφεται η Κυβέρνηση στην αγωνία της να στηρίξει ταμειακά το ασφαλιστικό μόρφωμα του κ. Κατρούγκαλου. Αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές, καθιστώντας ασύμφορη την απασχόληση και τη δημιουργία. Εκμηδένισε την ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών – συντάξεων. Οδήγησε τις νέες γενιές στην πεποίθηση ότι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη.

Τώρα, επιδίδεται σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Χωρίς κανένα κριτήριο ύψους και εισπραξιμότητας μεταφέρει όλες τις εκτός ρύθμισης οφειλές στο ΚΕΑΟ. Χωρίς να έχει φροντίσει πριν ούτε καν για τη στελέχωση και στήριξη της υπηρεσίας. Και αποδεικνύοντας ότι, όταν δεν μπορείς να πιάσεις την μεγάλη εισφοροδιαφυγή, θα την πληρώσουν και πάλι οι “μικροί”.  

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για μια ακόμα φορά, δείχνει στην πράξη το πραγματικό της πρόσωπο, που δεν είναι άλλο από την κοινωνική αδιαφορία και αναλγησία».

Δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτοβουλία της αύξησης των ορίων ηλικίας των δικαστικών λειτουργών εκθέτει τους εμπνευστές της.

Το Σύνταγμα μας είναι ξεκάθαρο. Ορίζει ρητά ότι “οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία, μόλις συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους”.

Κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει με το Σύνταγμα στο βωμό εξυπηρέτησης μικρών ή μεγάλων συμφερόντων.

Τους καλούμε να το ξανασκεφτούν και να προστατεύσουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Και πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα αποκαταστήσει τη συνταγματική νομιμότητα μόλις γίνει Κυβέρνηση».

Η παράγραφος 5 του άρθρου 88 του Συντάγματος ορίζει, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι «οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το 67οέτος της ηλικίας τους».

Όλοι αντιλαμβάνονται το ακριβές νόημα της εν λόγω διάταξης, η οποία, θα επιχειρηθεί να ερμηνευθεί από τη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, τις επόμενες ημέρες μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών εκφράστηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της.

Από τη στιγμή που το ζήτημα ρυθμίζεται με σαφή διάταξη του Συντάγματος, οποιαδήποτε αλλαγή θα μπορούσε να δρομολογηθεί αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο της διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης. 

Ως εκ τούτου, κάθε άλλη συζήτηση αυτήν την ώρα είναι άκαιρη, ατελέσφορη και τελικά επιβλαβής για τη σχέση εμπιστοσύνης που είναι αναγκαίο να απολαμβάνει ο θεσμός της Δικαιοσύνης από τους πολίτες. 

Η θέση μας είναι συγκεκριμένη και αμετάβλητη. Και ταυτίζεται με την δικαιολογημένη αντίδραση όλου του νομικού κόσμου σε αυτήν την ακατανόητη πρωτοβουλία που εκθέτει τους εμπνευστές της. 

Θέση επιβεβλημένη ώστε να προστατευτεί το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από συμπεριφορές που το ευτελίζουν και τελικά το απαξιώνουν.

Οι λειτουργοί της Θέμιδος οφείλουν να επιτελούν το έργο τους απερίσπαστοι. Οφείλουν να αποφεύγουν ενέργειες που επιτείνουν την αναταραχή, που επικρατεί, εδώ και αρκετό καιρό, σε αυτόν το χώρο.

Ως εκ τούτου, καλούμε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου να λειτουργήσει με ανάλογο πνεύμα θεσμικής υπευθυνότητας, να αναθεωρήσει την επίμονη στάση της και να ανακαλέσει την πρωτοβουλία της.

Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να επανεπιβεβαιώσει οριστικά και αμετάκλητα τη θέση του επί του θέματος. 

Καλούμε τον πρωθυπουργό, ως τακτικό συνομιλητή της κυρίας Προέδρου επί μισθολογικών και άλλων διεκδικήσεων του δικαστικού κλάδου, να πάρει, επίσης, σαφή θέση. Και να εγκαταλείψει κινήσεις που δημιουργούν αναταραχή στους κόλπους της Δικαιοσύνης και φανερώνουν ένα πρόσωπο άκρως αυταρχικό, αλλά και απαξιωτικό απέναντι στους βασικούς θεσμούς του Κράτους Δικαίου.