Log in
updated 7:02 AM UTC, Jun 23, 2018
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Η έμφυλη βία προσβάλλει τις κοινωνίες μας

Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η Έκθεση για τη σύναψη από την Ευρωπαϊκή Ένωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. 

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) για Νομικές και Εσωτερικές Υποθέσεις, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη στήριξε από κοινού με την εισηγήτρια του Ε.Λ.Κ., κυρία Anna Maria Corazza Bildt, τις βασικές θέσεις τις έκθεσης για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων βίας κατά των γυναικών.  Στο παρελθόν, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει υπάρξει μεταξύ των εισηγητών σχετικού ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προσχώρηση της Ε.Ε. στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η πρόσβαση της Ε.Ε. στη Σύμβαση πρόκειται να τονώσει το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο για την πρόληψη και καταστολή όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.  Η κυρία Βόζεμπεργκ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί μια στοχευμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η προσχώρηση της Ε.Ε. στην εν λόγω Σύμβαση δεν αποτελεί πανάκεια, καθώς δεν απαλλάσσει τα κράτη μέλη από την υποχρέωση τους να την κυρώσουν σε εθνικό επίπεδο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κυρίας Βόζεμπεργκ. 

«Η βία κατά των γυναικών δυστυχώς ακόμα δεν έχει εκλείψει από τις κοινωνίες μας. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, καθώς το ένα τρίτο του συνόλου των γυναικών στην Ευρώπη έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία τουλάχιστον μια φορά στην ενήλικη ζωή τους, το 20% έχουν υποστεί παρενόχληση μέσω διαδικτύου, μία στις είκοσι γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού και ποσοστό μεγαλύτερο από το ένα δέκατο έχει υποστεί σεξουαλική βία με χρήση σωματικής βίας.

Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ακολουθεί συνολική και στοχευμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, που συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακραία μορφή διάκρισης. Θέτει στο επίκεντρο τα ζητήματα βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, συμπεριλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ παράλληλα προάγει τα δικαιώματα των θυμάτων.

Η προσχώρηση της Ε.Ε. στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης εξασφαλίζει ένα συνεκτικό ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ωστόσο δεν αποτελεί πανάκεια, καθώς δεν απαλλάσσει τα κράτη μέλη από την υποχρέωση να κυρώσουν τη Σύμβαση σε εθνικό επίπεδο. 

Θα πρέπει άμεσα να αποτάξουμε κάθε μορφή έμφυλης βίας, αλλιώς οι κοινωνίες μας θα έχουν αποτύχει να εκπληρώσουν το ύψιστο καθήκον τους, που είναι η προστασία των πολιτών και των δικαιωμάτων τους».

Κίνδυνος οικολογικής καταστροφής στις ακτές της Σαλαμίνας.Κατώτερο των περιστάσεων το Υπουργείο Ναυτιλίας

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης,  ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Γιάννης Τραγάκης, καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφτηκαν σήμερα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, την Σαλαμίνα για να διαπιστώσουν τις περιβαλλοντικές καταστροφές που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Επισκεφτήκαμε την περιοχή του ναυαγίου, ώστε να ενημερωθούμε για τα αίτια του ατυχήματος, την έκταση της οικολογικής καταστροφής, αλλά και για τη διαδικασία απορρύπανσης της ευρύτερης περιοχής της Σαλαμίνας. 

Φαίνεται, δια γυμνού οφθαλμού, ότι η πετρελαιοκηλίδα στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Σαλαμίνα είναι τεράστια και - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών - υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υποστεί σημαντική βλάβη η χλωρίδα της περιοχής. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας για την έγκαιρη απορρύπανση των ακτών της Σαλαμίνας, ο κίνδυνος να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια τεράστια οικολογική καταστροφή είναι υπαρκτός. 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων, αφού αντέδρασε πολύ καθυστερημένα, αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον περιορισμό και τον έλεγχο του μαζούτ που διέρρευσε από το δεξαμενόπλοιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. 

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι τα ανακλαστικά του Υπουργείου Ναυτιλίας δεν λειτουργούν και η ηγεσία του δεν δύναται να αντιμετωπίσει μια οικολογική κρίση, που εκτυλίσσεται λίγα χιλιόμετρα παρακάτω από την έδρα του.   

Κατανοώντας την αναστάτωση και την αγωνία των κατοίκων της Σαλαμίνας για τις πιθανές επιπτώσεις του ναυαγίου, απευθύνουμε έκκληση στον Υπουργό κ. Κουρουμπλή να αφήσει τα λόγια και τα αφηγήματα και να προβεί σε απτές πράξεις, που θα επαναφέρουν τη θαλάσσια περιοχή που έχει ρυπανθεί στην πρότερη κατάστασή της. 

Τέλος, ευελπιστούμε να διερευνηθούν διεξοδικά τα αίτια του ναυαγίου, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και, αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν στους υπεύθυνους». 

Ένα ακόμα ψέμα του κ. Τσίπρα για το ΕΣΠΑ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στη Δ.Ε.Θ., ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η πρώτη χώρα στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ενώ ωστόσο επιμένει σε μια ρητορική που αγγίζει τα όρια της παράλληλης πραγματικότητας στην οικονομία - δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα -  οι πραγματικοί αριθμοί είναι αμίλητοι. 

Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής https://cohesiondata.ec.europa.eu/ αναφέρεται πως στην Ελλάδα έχουν εισρεύσει 4,158 δις. ευρώ και κατά συνέπεια η χώρα κατατάσσεται 6η από πλευράς εισροής Κοινοτικών Πόρων. Και αυτή οφειλόμενη στην υψηλότατη προχρηματοδότηση - υψηλότερη ανάμεσα σε όλα τα Κράτη - Μέλη. Το χειρότερο όμως είναι, πως σε όρους ενδιάμεσων πληρωμών (interim payments), δηλαδή σε χρήματα που πραγματικά έφτασαν στην πραγματική οικονομία, η χώρα μας κατατάσσεται στην 11η θέση.

Αντί, λοιπόν, στο κυβερνητικό επιτελείο να ανακαλύπτουν “επιτυχίες” βασισμένες σε φαντασιακούς υπολογισμούς, ας αντιμετωπίσουν, έστω και τώρα, την πραγματικότητα. Μόλις 5 από τις 24 προγραμματισμένες δράσεις του 2017 έχουν προκηρυχθεί, άλλες 4 εκκρεμούν από το 2016 και εκατομμύρια αναπτυξιακών πόρων λιμνάζουν σε ενδιάμεσα ταμεία. Αν δεν μπορούν, τότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι να φύγουν».

Ανακοίνωση ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το περιστατικό αντιγραφής εργασιών από φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος όσο και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής. 

Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία απαιτεί το σεβασμό των κανονισμών από όλους χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές».

Σκουριασμένα μυαλά στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στις Σκουριές.

Μιλά για επενδύσεις, ενώ στην πραγματικότητα τις διώχνει: στο Ελληνικό, στην Κέρκυρα, στη Χαλκιδική. 

Η κυνική μεταμόρφωσή του σε φίλο των επενδύσεων, κράτησε μόλις μια μέρα. 

Το μόνο που τον νοιάζει είναι λίγοι μήνες ακόμη στην καρέκλα του Πρωθυπουργού, σε βάρος των πολιτών.

Σκουριασμένα μυαλά που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της χώρας. 

Οφείλουν, έστω και την τελευταία στιγμή, να μεταβάλουν τη στάση τους».

Με ψέματα και αλχημείες, ο κ. Τσίπρας εξαφάνισε στην Δ.Ε.Θ. 320.000 ανέργους

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μιλώντας στην 82η Δ.Ε.Θ., ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι δημιουργήθηκαν συνολικά 496.000 νέες θέσεις εργασίας από το Σεπτέμβριο του 2015 έως και το 2017. 

Συγκεκριμένα:

• Από το Σεπτέμβριο του 2015 είπε ότι δημιουργήθηκαν  100.000 νέες θέσεις εργασίας

• Το 2016 είπε ότι δημιουργήθηκαν                                  136.000 νέες θέσεις εργασίας

• Το 2017 είπε ότι δημιουργήθηκαν πάνω από              260.000 νέες θέσεις εργασίας

Συνολικά: πάνω από 496.000 νέες θέσεις εργασίας

Ας δούμε, όμως, ποια είναι η αλήθεια: 

Η μέτρηση της ανεργίας, του αριθμού των ανέργων και των νέων θέσεων εργασίας απεικονίζεται αποκλειστικά και μόνο στους δείκτες και τα στοιχεία, που - κάθε μήνα - παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

• Το Σεπτέμβριο του 2015 η ανεργία ήταν στο 24,8% με 1.193.700 ανέργους

Αν αποδεχθούμε τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα ότι δημιουργήθηκαν συνολικά 496.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία 3 χρόνια (2015 - 2016 - 2017), τότε οι άνεργοι σήμερα θα έπρεπε να είναι 1.193.700 — 496.000 = 697.700.

Σύμφωνα όμως με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μηνός Ιουνίου 2017, το ποσοστό της ανεργίας είναι 21,2% με 1.017.100 ανέργους.

 Συμπέρασμα:

Άνεργοι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ:    1.017.100

Άνεργοι σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα:    697.700

   Εξαφανισμένοι άνεργοι:                     319.400

Είναι δικαίωμα του κ. Τσίπρα να εκτίθεται και να διασύρεται. Ας μάθει όμως και ας καταλάβει ότι η μείωση της ανεργίας δεν γίνεται ούτε με εκδίωξη των επιχειρήσεων και με ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, αλλά ούτε και με αλχημείες και εξαφάνιση ανέργων».

Οι Έλληνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υπερφορολόγηση που επέβαλλε η Κυβέρνηση Τσίπρα

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τη νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Το αφήγημα του κ. Τσίπρα συγκρούεται με την ίδια την πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που είναι ιδιαίτερα σκληρή για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υπερφορολόγηση και τα εξοντωτικά εισπρακτικά μέτρα που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Μόνο τον Ιούλιο, προστέθηκαν 2 δις. ευρώ νέα χρέη των πολιτών προς την Εφορία και το Δημόσιο, με αποτέλεσμα, σωρευτικά, να υπερβαίνουν πλέον τα 97 δις. ευρώ.

Προστέθηκαν 200.000 πολίτες που δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος. Το 30% των πολιτών δεν κατάφερε να πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, γεγονός που σε συνδυασμό με την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποδεικνύει ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητά τους.

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή εικόνα, η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι οι κατασχέσεις. Μόνο τον Ιούλιο έγιναν 20.000 κατασχέσεις, ενώ από την αρχή του χρόνου ο συνολικός αριθμός τους υπερβαίνει τις 970.000. Με 700.000 επιπλέον πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των κατασχέσεων το επόμενο διάστημα.

Ποιος αλήθεια πιστεύει τον κ. Τσίπρα όταν 4.000.000 Έλληνες χρωστάνε στην εφορία;

Η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Γιατί ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί. 

Απαιτείται πολιτική αλλαγή, γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».