Log in
updated 10:28 AM UTC, Feb 20, 2019
Ροή ειδήσεων :

Ριτβάν Καραχότζα: Πλαστά τα πτυχία της ΕΠΑΘ – Δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές γνώσεις των κατόχων τους

Σε επίσημη καταγγελία αναφορικά με τη χορήγηση «πλαστών» πτυχίων από την ΕΠΑΘ (Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης) προχώρησε ο γνωστός για την ενασχόληση του με την καταγραφή της Πομάκικης γλώσσας Ριτβάν Καραχότζα υπονοώντας πως από τη στιγμή που οι απόφοιτοι της συγκεκριμένης σχολής καλούνται να καλύψουν το τουρκόφωνα πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων της Θράκης χωρίς ωστόσο στην ίδια την ΕΠΑΘ να έχουν μάθει καλά την τουρκική γλώσσα, τα πτυχία αυτά είναι πλαστά. Επειδή ως μέσο γνωρίζουμε πολύ καλά και την ΕΠΑΘ αλλά και τις δυνατότητες των αποφοίτων της ως προς τη γνώση της τουρκικής γλώσσας την οποία καλούνται αν διδάξουν, μπορούμε με απόλυτη βεβαιότητα να συνυπογράψουμε τους παραπάνω ισχυρισμούς του κυρίου Καραχότζα αφού πράγματι μέσα στην ΕΠΑΘ κανένας δεν έμαθε τουρκικά κι όσοι από τους αποφοίτους της τα γνωρίζουν είναι επειδή τα έμαθαν στο σπίτι και στο οικογενειακό τους περιβάλλον και όχι στην ΕΠΑΘ.
Θυμίζουμε πως ο Ριτβάν Καραχότζα έχει τελειώσει την ΕΠΑΘ αλλά μη γνωρίζοντας την τουρκική γλώσσα η οποία άλλωστε δεν είναι η μητρική του, δήλωσε αδυναμία ανταπόκρισης στα καθήκοντα που του ανέθεσαν με βάση το συγκεκριμένο πτυχίο με αποτέλεσμα να απολυθεί. Μάλιστα ο ίδιος ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές πιστοποιητικό γνώσης τουρκικής γλώσσας την οποία όπως αναφέρει στην καταγγελία του την αρνήθηκαν, κάτι πολύ φυσιολογικό αφού όπως αναφέρουμε και παραπάνω, στην ΕΠΑΘ κανένας δεν έμαθε τουρκικά.
Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία:


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Του
Καρα – Χότζα Ριτβάν
Προσήλιο Δήμου Μύκης
Ξάνθη, Τ.Κ. 671 00
Τηλ.: 2541065709
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΡΟΣ
Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης
Μιχ. Βόγδου 1
Ξάνθη, Τ.Κ. 671 32
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1) Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
Και Ανρωπίνων Δικαιωμάτων
Γραφείο Υπουργού
Λεωφ. Μεσογείων 96
ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 115 27
2) Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
Γραφείο Υπουργού
Ανδρέα Παπανδρέου 37
ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 80
Θέμα: «Χορήγηση πλαστού πτυχίου από την πρώην Ε.Π.Α.Θ.»
Από τον μήνα Οκτώβριο του έτους 1994 συμπεριλαμβάνομαι στου “πτυχιούχους” της πρώην Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης με το υπ’ αριθμό 5/2 παρανό-μως και “δολίως” χορηγηθέν πλαστό πτυχίο της εν λόγω σχολής, βάσει του οποίου διορί-στηκα στο ελληνικό Δημόσιο (Φ.Ε.Κ. 1016 τ. Γ’/31-10-2008) ως δάσκαλος του τουρκόγλωσ-σου ωρολογίου προγράμματος που έχει επιβληθεί σε όλα τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης και του Διεθνούς Δικαίου.
Το βάσιμο της καταγγελίας καταδεικνύεται τόσο από την ωμή παραδοχή του Διευ-θυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κ. Μάρκου Αναστασίου, στον καταγγέλλοντα προσωπικά για τη γλωσσική ανεπάρκεια διδασκαλίας της τουρκικής γλώσ-σας από τους αποφοίτους της Ε.Π.Α.Θ., όταν του εδηλώθη και γραπτώς ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του εξαιτίας αυτής, απαντώντας χαρακτηριστικά πως είναι ενήμερος για το πρόβλημα και πως ούτε οι “άλλοι” γνωρίζουν Τουρκικά, όσο και από την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να χορηγήσει πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για την τουρκική γλώσσα στον καταγγέλλοντα μετά από αίτηση του, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον επίσημο και αδιαμφισβήτητο τρόπο την πλαστότητα του πτυχίου.
Κατόπιν τούτων και μετά την οριστική παύση μου από τα καθήκοντα μου με την υπ’ αριθμό 10/24-04-2018 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ακριβώς εξαιτίας αυτής της αδυναμίας μου να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου, υφιστάμενος ανεπανόρθωτη ηθική, επαγγελματική και οικονομική βλάβη, σας παρακαλώ να προβείτε σε ενδελεχή διερεύνηση την υπόθεσης και απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους των παράνομων αυτών πράξεων.
Επισυνάπτονται:
1) Φωτοαντίγραφο της υπ’ αριθμό 10/24-04-2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πει-θαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτερο-βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
2) Φωτοαντίγραφο της υπ’ αριθμό 7017/31-08-2015 δήλωσης - αναφοράς μου σχετικά με την αδυναμία ανάληψης καθηκόντων.
3) Φωτοαντίγραφο της υπ’ αριθμό 3331/29-05-2017 αίτηση μου για χορήγηση πιστο-ποιητικού γλωσσομάθειας.
4) Φωτοαντίγραφο του υπ’ αριθμό 107357/Ν1/27-06-2017 εγγράφου του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
5) Φωτοαντίγραφο του υπ’ αριθμό 5/2 (Οκτώβριος 1994) πλαστού πτυχίου της Ε.Π.Α.Θ.
6) Φωτοαντίγραφο του υπ’ αριθμό ΑΗ 411793/28.2.2009/Α.Τ. Εχίνου Ξάνθης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας που βρίσκεται στην κατοχή μου.
Ξάνθη, 24 Μαΐου 2018
Με εκτίμηση
Ο καταγγέλλων
Καρα – Χότζα Ριτβάν

ΑΙΤΗΣΗ
Του
Καρα – Χότζα Ριτβάν
του Γιουσούφ και της Φατμέ δασκάλου, αποφοίτου της Ε.Π.Α.Θ., κλάδου ΠΕ73, Οργανική θέση: 4/θ Μ/κό Σχολείο Δημαρίου του Δ. Μύκης Ν. Ξάνθης, Αριθμός Μητρώου: 620255, Φ.Ε.Κ. Διορισμού: 1016/31-10-2008 τ. Γ’, Α.Φ.Μ. 073693413, Α.Δ.Τ. Α-Η411793/28.2.2009/Α.Τ. Εχίνου Ξάνθης
Προσήλιο, 67100 Ξάνθη
Τηλ.: 6974815700
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Θέμα: «Χορήγηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας – γνώσης της Τουρκικής».
Ξάνθη, 29 Μαΐου 2017
ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Γ’
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37
ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 15180
(Δια της Δ/νσης Α/θμιαςΕκπ/σης Ξάνθης)
Σας παρακαλώ να μου χορηγήσετε πιστοποιητικό γλωσσο-μάθειαςΤουρκικών, όπουεκτός των άλλων θα φαίνεται και το επί-πεδο γνώσης της συγκεκριμένης γλώσσας, και το οποίο θα μπορώ να χρησιμοποιώ ως αποδεικτικό στοιχείο για κάθε νόμιμη χρήση είτε στην ημεδαπή είτε στην αλλοδαπή.
Επισυνάπτονται:
1) Φωτοαντίγραφο του με αριθμό 5/2 του μηνός Οκτωβρίου του έτους Χίλια Εννιακόσια Ενενήντα Τέσσερα πτυχίου της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης που βρί-σκεται στην κατοχή μου.
2) Φωτοαντίγραφο του με αριθμό πρωτ. 109/19-6-1991 Απο-λυτηρίου Τίτλου του Ιεροσπουδαστηρίου Εχίνου που βρί-σκεται στην κατοχή μου.
3) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του με αριθμό AH 411793 Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Ο Αιτών
Καρα – Χότζα Ριτβάν

Ο Άγγελος Συρίγος για τη μη καλή γνώση τουρκικής γλώσσας από εκείνους που καλούνται να διδάξουν τουρκικά στα μειονοτικά σχολεία:
«Αποψηφιοποίηση» ενός αποσπάσματος από μια ομιλία (βίντεο) του κ. Συρίγου Άγγελου, αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου του Πάντειου Πανεπιστημίου, στις 17/12/2012 σε μια εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ».
[…] Εκεί αρχίζουμε να μιλάμε για τους Πομάκους.Ξαφνικά όλοι γίνονται Πομάκοι στην κοινή γνώμη, αλλά το ελληνικό κράτος έχει προβλήματα. Πρόβλημα πρώτο... (εκ)δίδεται, είχα την επιμέλεια, αλλά ο συγγραφέας ήταν ο αδερφός του Σεμπαϊντήν, ο Ριτβάν, …εεε…, το οποίο εκδόθηκε από τον ελληνικό στρατό, το Δ' Σώμα Στρατού.
Κακώς εκδόθηκε από Δ' Σώμα Στρατού, αλλά δεν υπήρχε κανένας άλλος να το εκδώσει… και το οποίο δημιούργησε κρίση στις σχέσεις Ελλάδας - Βουλγαρίας, διότι έρχεται ο Βούλγαρος Υπουργός Εξωτερικών, βρίσκει τον τότε Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών, τον Ρωμαίο, και του λέει «Μη βγάζετε βιβλία για τους Πομάκους, διότι θα μας δημιουργήσετε εμάς πρόβλημα, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ». Και ο Ρωμαίος στέλνει μία απανταχούσα και λέει «Μη ξαναβγεί τίποτα για τους Πομάκους, τελείωσε».
Περνάνε τα χρόνια, περνά και η ώρα μου... θα μου δώσετε ένα λεπτό ακόμη... εεε…, περνάνε τα χρόνια... το ελληνικό κράτος επισήμως αποδέχεται την ύπαρξη τριών εθνοτικών ομάδων... λέει «αποδεκτό το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, μπορείς να λες ότι είσαι Τούρκος, Πομάκος ή Τσιγγάνος»... συγγνώμη «μπορείς να λες ότι είσαι Τουρκογενής», λάθος κατά τη γνώμη μου, διότι «Τουρκογενής» σημαίνει ότι ξέρεις ότι ο άλλος έχει καταγωγή τουρκική... το θέμα της... του αυτοπροσδιορισμού είναι καθαρό θέμα συνειδήσεως... και αν κάποιος αισθάνεται Τούρκος, είναι Τούρκος, τελείωσε... εεε... το ελληνικό κράτος στα χαρτιά μιλάει για τρεις εθνοτικές ομάδες, στην πράξη εξακολουθεί να επιβάλλει στους Πομάκους τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας.
Κι εδώ έρχομαι σ' ένα μικρό κολπάκι που κάνει το ελληνικό κράτος. Τους διδάσκει Τουρκικά στα σχολεία;Η απάντηση είναι «ΟΧΙ». Ξέρετε για ποιο λόγο; Διότι οι διδάσκαλοι των σχολείων είναι απόφοιτοι της ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Στα πομακικά χωριά στέλνονται Πομάκοι δάσκαλοι, οι οποίοι ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.Οπότε δεν διδάσκουν στα παιδιά ούτε ΚΑΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ, οπότε το ελληνικό κράτος είναι ικανοποιημένο μ' αυτή τη μεσοβέζικη κατάσταση. Ναι μεν εκτουρκίζω τους Πομάκους κατ' όνομα, δηλαδή τους διδάσκω Τουρκικά, τους βάζω να διδάσκονται Τουρκικά, αλλά στην πράξη δεν τους πολυεκτουρκίζω, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ «ΣΤΡΑΒΟΙ».
Οι Έλληνες δάσκαλοι που πηγαίνουνε, για πάρα πολλά χρόνια το θεωρούν ως πάρεργο αυτό το οποίο κάνουνε ή δεν ασχολούνται συστηματικά γι' αυτό το πράγμα.Όταν ανοίγουνε δρόμοι και μπορεί ναυπάρξει έλεγχος τί γίνεται στην ορεινή περιοχή, τότε αρχίζει κάπως τοπράγμα να δένει περισσότερο, αλλά εξακολουθεί σε μια περιοχή - αναφέρομαι στην Ξάνθη - εβδομήντα περίπου χιλιομέτρων να μην υπάρχει ούτε ένα ελληνικό δημόσιο σχολείο. Από την πόλη της Ξάνθης μέχρι το Δημάριο... και μέχρι πέρα τη... Μέδουσα κι όλα εκείνα τα μέρη. Είναι μια τεράστια περιοχή, όπου αν κάποιος θέλει να στείλει το παιδί του σε δημοτικό σχολείο, πρέπει να το στείλει στην πόλη της Ξάνθης, δίνοντας ψευδή διεύθυνση βεβαίως. […]

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 02 Ιούλιος 2018 19:59