Log in
updated 2:59 PM UTC, May 19, 2019
Ροή ειδήσεων :

Θύμα ξυλοδαρμού ο Μανώλης Φανουράκης – Καταδικάζουν το γεγονός οι πολιτικές δυνάμεις

Δήλωση Δημάρχου Ξάνθης για την επίθεση που δέχτηκε ο Μανώλης Φανουράκης
Η αποστροφή που γεννά κάθε μορφή βίας είναι δεδομένη και καταδικαστέα, ανεξάρτητα με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, καθώς επίσης καιηοποιαδήποτε τυχόν απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης. Όταναυτή κατευθύνεται σε πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο δημόσιο βίο και επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τα καθήκοντα που τους ανέθεσαν οι πολίτες, τότε η απερίφραστη καταδίκη της άσκησης βίας είναι υποχρέωση όλων μας.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» και ταχεία επιστροφή στα καθήκοντά του

Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο Μανώλης Φανουράκης
Η ανακοίνωση:
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση κατά του Μ. Φανουράκη, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ξάνθης, από τον υιό του Αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη. Η επίθεση αυτή καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικής αντιπαράθεσης φτάνοντας στον τραμπουκισμό.
Η Δημοκρατία επιτρέπει την πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση και όχι την επιβολή τής μιας και μόνο άποψης με τη χρήση σωματικής βίας. Η τακτική φίμωσης της διαφορετικής αντίληψης και η εξαφάνιση της οποιασδήποτε κριτικής στην άσκηση της εξουσίας από αυτοδιοικητικούς παράγοντες, παραπέμπει σε άλλες εποχές, παρακράτους και ακροδεξιάς βίας.
Το ακραίο αυτό περιστατικό στη τοπική κοινωνία, έρχεται να προστεθεί στο σκηνικό αντίστοιχων πρακτικών χρήσης βίας, σωματικής και λεκτικής, κατά των πολιτικών αντιπάλων καθώς και της διολίσθησης της ιδεολογικής αντιπαράθεσης στη μισαλλοδοξία, απειλώντας τη δημοκρατία και τους αγώνες του λαού μας γι αυτή.
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει το κόμμα της ΝΔ καθώς και το τοπικό αυτοδιοικητικό της σχήμα με επικεφαλής τον δήμαρχο, που έχουν στηρίξει, έχουν δώσει ασυλία και έχουν επιτρέψει την ανάδυση ακραίων πολιτικών πρακτικών.
Οι δημοκρατικοί πολίτες αυτού του τόπου καταδικάζουν αυτό το νεοφασισμό που επιχειρείται να εγκατασταθεί στην κοινωνία μας.
Απαιτείται η άμεση απομάκρυνση του Αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη, η απόδοση ευθυνών από τη δικαιοσύνη και η δημόσια καταδίκη από τον κ. Δημαρχόπουλο.
Από το Γραφείο Τύπου

Καταδικάζει η ΝΟΔΕ Ξάνθης την επίθεση που δέχτηκε ο Μανώλης Φανουράκης
Η ανακοίνωση:
Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που δέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Φανουράκης. Η αυτοδικία, οι προπηλακισμοί και η κάθε μορφής βία δεν έχουν θέση την κοινωνία μας.
Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει.
Για τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης
Ο Πρόεδρος Κιατίπης Νικόλαος
Ο Γραμματέας Παπαχαβιάρης Χρήστος


Ανακοίνωση Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για την επίθεση που δέχτηκε ο Μανώλης Φανουράκης
Η ανακοίνωση:
Η Δημοκρατική Παράταξη και οι προοδευτικοί πολίτες του Δήμου Ξάν θης, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια και στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, έχουμε επισημάνει επανειλημμένα στους συμπολίτες μας ότι το τοπίο στο Δήμο Ξάνθης έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο καθεστωτισμού, αδιαφορίας, ανοργανωσιάς και φυσικά η πόλη μας ήταν και είναι μια ανοχύρωτη πόλη. Η καθημερινότητα των συμπολιτών μας είναι η απόδειξη όλων των παραπάνω.
Όλα τα αναμέναμε από το στελεχιακόπολιτικό προσωπικό του Δήμου, αλλά όταν εκφράζαμε τον ορό «ανοχύρωτη», ποτέ δεν περιμέναμε να αφορά και την σωματική ακεραιότητα δημοτικών συμβουλών της αντιπολίτευσης, που τολμούν να ασκούν κριτική.
Το να καταδικάσουμε το χθεσινοβραδινό περιστατικό ξυλοδαρμού και τραμπουκισμού και να απαιτήσουμε από την Δημοτική Αρχή, αλλά και το κόμμα της ΝΔ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και συμπεριφορές που απαιτούνται, για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, είναι το πιο απλό και αυτονόητο από εμάς.
Το μεγαλύτερο ερωτηματικό μας όμως και προβληματισμός είναι ως πότε οι πολίτες της Ξάνθης θα ανέχονται σκηνές που λαμβάνουν χωρά σε δημοκρατικά και θεσμικά υποανάπτυκτες χώρες και δήμους ειδικότερα, ως πότε;
Ένας δρόμος, μια λάμπα, ένα πεζοδρόμιο διορθώνονται. Μια τέτοια όμως συμπεριφορά, ΠΟΤΕ!
Με εκτίμηση,
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ