Log in
updated 3:12 PM UTC, Aug 19, 2019
Ροή ειδήσεων :

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΘΥΡΙΔΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Συνάντηση με τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων της Γραβούνας κ. Τσαμπάζη, της Πετροπηγής κ. Αλαφογιάννη, του Ν. Ξεριά κ.Μπουντζουκίδη και της Πέρνης κα Τοσπά πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου προκειμένου να συζητηθούν και να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες ως προς την λειτουργία των γραμματοθυρίδων που τοποθετήθηκαν πρόσφατα.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΚΟΠΕΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης, την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, σε γνωστό καφέ της πόλης. Πλήθος κόσμου παρέστη μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου, κ. Καραγεωργίου, κα Ψυλλίδου, κ. Παπαθεοδώρου και την Αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη.
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου έκοψε την πίτα του στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Λίγο αργότερα, μετέβησαν στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου όπου κι εκεί έκοψαν ως είθισται την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Στην εκδήλωση παρέστησαν και ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης μαζί με τον τοπικό σύμβουλο κ. Αραμπατζάκη.
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου έκοψε την πίτα του στο χώρο του Συλλόγου τους. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ψήφισμα που εξέδωσε το Δ.Σ. του Δήμου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ενώ ευχήθηκε το 2019, με την συμπλήρωση των 100 χρόνων, να αναγνωρισθεί διεθνώς η ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Το φλουρί της πίτας έτυχε ο ίδιος ο Δήμαρχος Νέστου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη και οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου, κ. Καραγεωργίου, κ. Παπαθεοδώρου και κ. Σαββαϊδης.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2019-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέστου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του λίγο πριν το πρώτο συμβούλιο για το 2019, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, παρουσία και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στεφάνου. Τυχερή στάθηκε η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου Ελένη.
Στα εκτός ημερησίας θέματα, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκανε πρόταση για ψήφισμα ΚΑΤΑ της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από την Δημοτική Αρχή και την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.
Στα ημερησίας θέματα εγκρίθηκαν:
1. Η τροποποίηση ΟΕΥ Δήμου Νέστου για ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε οργανική μονάδα του Δήμου.
2. Η αποδοχή χρηματοδότησης ΥΠ. ΕΣ. για χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες από φυσική καταστροφή, ποσό ύψους 1.065.000€
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ
Παραμονή της εορτής του Αγίου Αθανασίου, 17 Ιανουαρίου, τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη ο εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο. Πλήθος πιστών παρέστησαν στο ναό μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Σαββαϊδη, κ. Καραγεωργίου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη και τον Ταξίαρχο κ. Γκράνα.
ΠΛΗΘΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ‘’ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ΄΄ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
Ο συνδυασμός «Πορεία με Όραμα» του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου έκοψε την πίτα του, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου σε γνωστό καφέ-μπαρ της Χρυσούπολης. Βροντερό παρόν έδωσαν οι φίλοι και τα μέλη του συνδυασμού που παρέστησαν γεμίζοντας ασφυκτικά το χώρο από νωρίς. Το φλουρί έτυχε ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα μέλη, τους φίλους αλλά και τους συμβούλους του για την άψογη σχέση και συνεργασία που έχουν όλο αυτό το διάστημα ενώ τους κάλεσε να ξεκινήσουν μαζί του έναν αγώνα έντιμο κι αξιοπρεπή που θα οδηγήσει σε νέα νίκη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Συνάντηση είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος , το Σάββατο 19 Ιανουαρίου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη, κ. Μορφίδη και κ. Παπαφιλίππου προκειμένου να συζητήσουν για την ένταξη του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία χρηματοδοτούν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας & Υποδομών.
«ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Το τριήμερο 18,19 & 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τρεις επιτυχημένες παραστάσεις αφιερωμένες στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με τραγούδια και σκηνές από τις αξέχαστες ελληνικές ταινίες. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και τις τρεις βραδιές τις παραστάσεις γεμίζοντας το θέατρο. Την παράσταση του Σαββάτου παρακολούθησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου και κ. Σαββαϊδη.
Από το Γραφείο Τύπου