Log in
updated 2:59 PM UTC, May 19, 2019
Ροή ειδήσεων :

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Μια σειρά από σημαντικές επαφές είχε η ατζέντα του Δημάρχου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα για καίρια θέματα του Δήμου μας. Έτσι την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών όπου συναντήθηκε με την κα Παπαδάκου, Διευθύντρια του Γενικού Γραμματέα κ. Δέδε προκειμένου να συζητήσουν για το αντιπλημμυρικό έργο στο Χρυσοχώρι, ύψους 1.500.000€ καθώς και για το ρέμα της Πέρνης.
Λίγο αργότερα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Γιαννακίδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Οικονομίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμανουηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος , ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Καβάζης καθώς και ο κ. Καλτάκης, όπου συζήτησαν την ένταξη του έργου της Δυτικής Προσαγωγού ύψους 12.000.000 €. Ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα των αντιπλημμυρικών έργων που αφορούν το Δήμο Νέστου καθώς και στο έργο για το ρέμα της Πέρνης.
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Νέστου συναντήθηκε με την Προϊστάμενη κα Μπέσιου στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συζητήσουν για την ένταξη του έργου παρεμβάσεων σε κοινότητες του πρώην Δήμου Ορεινού, ύψους 308.000 € αλλά και για την έγκριση ένταξης του έργου της ΔΕΥΑΝ για τον αγωγό του Νέου Ξεριά.
ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…
Στο δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου παρέστη ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής με τη νομικό της Αναπτυξιακής για την υπόθεση του πρώην Διευθυντή της επιχείρησης κ. Χατζηαναστασίου Γιώργου, ο οποίος διεκδικεί μισθούς του 2013 και του 2014 ύψους 24.000€ τους οποίους όπως ανέφερε ο ίδιος δεν πληρώθηκε ποτέ , με αποτέλεσμα η σημερινή διοίκηση μετά από 5 χρόνια να αναγκάζεται να πληρώσει με τόκους ύψους 8.000 € φτάνοντας το αστρονομικό τελικό ποσό για τον δικαιούχο των 32.000€!!! Η σημερινή διοίκηση δέχθηκε να πληρώσει τις αμαρτίες του παρελθόντος με διακανονισμό έως και τα τέλη Αυγούστου του 2019. Φυσικά δεν είναι το μοναδικό χρέος που καταλήγει στα δικαστήρια, θα ακολουθήσουν και άλλα στο προσεχές μέλλον δυσχεραίνοντας την οικονομική ρευστότητα της επιχείρησης!
ΝΕΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 3η Διεθνή Έκθεση Verde.tec., όπου ο Δήμος Νέστου για ακόμη μια φορά διακρίθηκε με δύο βραβεία για την εφαρμογή του e-nestos αλλά και για την Ένταξη του Παραποτάμιου Δάσους Δέλτα Νέστου, των Στενών Νέστου και της ευρύτερης περιοχής, στο Πρόγραμμα ΜΑΒ «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO (ΜΑΒ). Τα βραβεία παρέλαβε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου ο ίδιος κατά την απονομή των βραβείων ευχαρίστησε την επιτροπή για τις διακρίσεις ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δύο υποψηφιότητες που βραβεύτηκαν κάνοντας έτσι γνωστό το Δήμο μας για τις καινοτόμες δράσεις του. Στην εκδήλωση της απονομής παρέστησαν ακόμη Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι, εκθέτες και επιχειρηματίες. Από την Περιφέρεια ΑΜΘ διακρίθηκε ο Δήμος Νέστου και ο Δήμος Θάσου.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν :
• H χαλικόστρωση καθώς και η ρίψη ψυχρής ασφάλτου σε δρόμους της Χρυσούπολης και των τοπικών κοινοτήτων Ζαρκαδιάς, Γέροντα, Αβραμηλιάς και Χρυσοχωρίου ύστερα από τις σημαντικές φθορές που υπέστησαν από τον παγετό, τη ρίψη αλατιού και τις διαρκείς και έντονες βροχοπτώσεις.
• Τοποθετήθηκαν Φ.Ο.Π.( ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ) στην περιοχή του Λυκείου στην Χρυσούπολη αλλά και στο Ερατεινό.
• Το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκε κλάδεμα βλάστησης εκατέρωθεν του δρόμου από το Σκοπό έως το Κεχρόκαμπο στο πρώην Δήμο Ορεινού.
• Πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση στις οδούς Εγνατίας, Μαριού και περιμετρικά του κυκλικού κόμβου καθώς και καθαρισμός των φρεατίων.
• Αποκαταστάθηκε ο δρόμος στη Τοπική Κοινότητα Γέροντα.
• Ολοκληρώθηκε το τοιχείο, το πεζοδρόμιο και η πλακόστρωση σε οικία στην Τοπική Κοινότητα Χρυσοχωρίου (έναντι καφέ «ΛΟΥΚΙ») κόστους 25.000€ σημείο που υπέστη σοβαρότατη βλάβη κατά τις πλημμύρες του περασμένου καλοκαιριού.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ
Συνεδρίασε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου η Επιτροπή για τις πολυσύχναστες παραλίες στην Καβάλα στα γραφεία του Λιμεναρχείου Καβάλας όπου συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδης. Για την Κεραμωτή ψηφίσθηκαν δύο σημεία από τις παραλίες της, κατά πλειοψηφία, από τις προτάσεις του Λιμεναρχείου.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Νέστου όπου ψηφίσθηκε η πραγματοποίηση ανοιχτής δημοπρασίας εκμίσθωσης δύο τμημάτων του υπ’ αρ. 344 αγροκτήματος Κεραμωτής στην ΔΕ Κεραμωτή Δήμου Νέστου.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Το ΤΟΕΒ Χρυσούπολης πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης όπου μεταξύ άλλων παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της πλημμύρας του Ιουνίου 2018, στον καθαρισμό των τάφρων κόστους πάνω από 250.000€. Από την Δημοτική Αρχή είχε οριστεί μάλιστα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος και Επιτροπή Αποτίμησης Ζημιών που κατέγραψε άμεσα τις καταστροφές οικοσκευών ενώ αναφέρθηκε και στην επιχορήγηση του 1.000.000€ για τους πληγέντες από το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και στην άμεση αποτίμηση ζημιών και δηλώσεων ενστάσεων του ΕΛΓΑ.
ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, αναχώρησε η τουριστική ομάδα του Δήμου προκειμένου να συμμετάσχει στην διεθνή τουριστική έκθεση που έλαβε χώρα στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η τουριστική ομάδα απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη, τους κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, κ. Αραμπατζάκη Ιωάννη, την κα Σκορδά Κατερίνα, την κα Πουλουκτσή Βασιλική, την κα Δεληγιάννη Λεμονιά, την κα Κιρκιτζιώτη Κωνσταντίνα, τον κ. Στράντζαλη Νίκο και τον κ. Καπούλα Χρήστο.Η παρουσία τους εκεί προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών που με ενδιαφέρον ενημερωνόταν μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό του Δήμου για το Δήμο μας.
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου στον Ιερό Ναό του Μοναστηρακίου, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων για τους σφαγιασθέντες από τους επισήμους ενώ η Αντιδήμαρχος κα Κοσμίδου αναφέρθηκε στο χρονικό της ημέρας. Ακολούθησε δεξίωση προσφορά του Δήμου Νέστου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Μαυροθαλασσίτης.
ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ, ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ»
Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διάλεξη για την «Πρόληψη ατυχημάτων από ηλεκτροπληξία, φωτιά από ηλεκτρικό ρεύμα και κεραυνούς» στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Ομιλητές της διάλεξης ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης κ. Παντζαρτζίδης Παναγιώτης, ο διασώστης εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ κ. Κοσατζής Αναστάσιος και ο ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός, εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Κολλιός Αργύρης. Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καραγεωργίου και ο κ. Σαββαϊδης. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο βιογραφικό του κ. Κολλιού αλλά και στο σημαντικό του έργο σ’ αυτό το τομέα.
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Την πίτα της έκοψε η ΕΠΣ Καβάλας την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης για τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου μας. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε βράβευση των κ. Γκουλφά, κ. Ελευθερόπουλου, του αείμνηστου Αναγνωστίδη Παναγιώτη με τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος απένειμε την πλακέτα στον κ. Γκουλφά. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στην προσφορά της διοίκησης σε όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου.
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΠΕΤΡΟΠΗΓΗΣ
Κοπή πίτας πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Πετροπηγής την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου όπου πλήθος μελών του ΚΑΠΗ παρευρέθηκε μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης, η Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Αλαφογιάννης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» ΠΕΡΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» Πέρνης συνάντησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου προκειμένου ο Δήμος να στηρίξει την ομάδα οικονομικά.
1ος ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο 1ος ετήσιος χορός του Συλλόγου Αγροτών στο κέντρο διασκέδασης «ΠΑΡΟΥΣΙΑ» όπου πλήθος αγροτών του Δήμου αλλά και φίλοι τίμησαν το Σύλλογο. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου και κ.Καϊντατζόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ.Αργυράκης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής, η κα Δολδούκη Λεμονιά, ο κ. Σωτηριάδης Δημήτρης και ο κ. Κωνσταντινίδης Δαμιανός.
ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ
Το θεατρικό εργαστήρι της αναπτυξιακής έκοψε την πίτα του το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου σε γνωστό μαγαζί εστίασης του Δήμου. Όλα τα μέλη καθώς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Τσομπανόπουλος έδωσαν το παρόν. Συζήτησαν για την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του Ράους ενώ αποφάσισαν ύστερα από τη μεγάλη ζήτηση του κοινού για επανάληψη της παράστασης να δοθούν δύο παραστάσεις το καλοκαίρι στο Δημοτικό θέατρο Ζαρκαδιάς. Παράλληλα έγιναν συζητήσεις για το νέο έργο που θα ανεβάσουν προσεχώς.
ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ Α.Π.Π.Σ. ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο χορός του Α.Π.Π.Σ. στο μαγαζί εστίασης «ΓΛΑΡΟΣ» στην Κεραμωτή όπου τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Μαυροθαλασσίτης.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΝΗΣ
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της αθλητικής ομάδας Νέστου και της αθλητικής ομάδας Πέρνης με τελικό σκορ 1-0 υπέρ του Νέστου. Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Νέστου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος και κ. Παπαθεοδώρου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Μαυροθαλασσίτης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης.
Από το Γραφείο Τύπου