Log in
updated 12:38 PM UTC, May 26, 2020
Ροή ειδήσεων :

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

Κύριο Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΟΙ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ
Οι «Γιατροί του Κόσμου» επισκέφθηκαν την Τρίτη 16 Απριλίου τον Δήμο Νέστου για ακόμη μια φορά και συγκεκριμένα το Χρυσοχώρι προκειμένου να εμβολιάσουν ανασφάλιστα παιδιά του Δήμου μας. Συνολικά εμβολιάστηκαν 46 παιδιά ηλικίας 8 μηνών έως 12 ετών. Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον Δήμο για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία που είχαν μεταξύ τους.
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν την Τρίτη 16 Απριλίου, μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης καθώς και μαθητές της ΣΤ’ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κ. Τσολούφη Θανάση και κα Λεοκάτα Μελίνα προκειμένου να ενημερώσουν τον Δήμαρχο για την δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών που ετοιμάζουν για τα αδέσποτα ζώα, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω». Ο Δήμαρχος Νέστου δέχθηκε ερωτήματα από τους μικρούς μαθητές σχετικά με τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος για τον εμβολιασμό και τη στείρωση των αδέσποτων της περιοχής μας, τη περισυλλογή τους καθώς και τις δαπάνες σίτισης και φροντίδας στο χώρο που διαθέτει γι ‘αυτά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ
Συνεδρίασε την Τετάρτη 17 Απριλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νέστου όπου εγκρίθηκαν:
• οι όροι διακήρυξης μίσθωσης αγροτεμαχίου, του Δήμου, στο Ερατεινό για την εκμετάλλευση της 2ης γεώτρησης της γεωθερμίας. Το θέμα ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η πλευρά του κ. Μιχαηλίδη, το καταψήφισε.
• οι όροι διακήρυξης όλων των αγροτεμαχίων, που ανήκουν στον Δήμο.
ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης κ. Γιαζκουλίδης Πέτρος με τη Νηπιαγωγό κα Μπαμπαράτσα Ιφιγένεια την Παρασκευή 19 Απριλίου προκειμένου να του εκφράσουν την ανησυχία τους, για την έλλειψη αιθουσών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η οποία όπως προβλέπεται, θα έχει αυξημένες ανάγκες, λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών που θα εισέλθουν στη σχολική μονάδα.
ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΗΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΚΡΑΝΑ
Στην τιμητική εκδήλωση, αποχαιρετισμού που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας προς τιμήν του Στρατηγού κ. Γκράνα Γεώργιου ο οποίος αποστρατεύθηκε πρόσφατα, παρευρέθη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 19 Απριλίου. Ο Δήμαρχος δώρισε τιμητική πλακέτα στον κ. Γκράνα για τις πολύτιμες υπηρεσίες του, στην κοινωνία του Δήμου Νέστου. Ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ικανότητες και το ήθος του εν λόγω αξιωματικού. Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανος, όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού Καβάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος καθώς και φορείς και αξιωματικοί.
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΕΩΣ
Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με όλη τη δημοτική του ομάδα παρέστη στα θυρανοίξια, του νέου ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χρυσούπολης που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Απριλίου. Παρέστη πλήθος πιστών που συγκινημένοι είδαν να παίρνει σάρκα και οστά ένα όνειρο ετών. Ο πατέρας Αδαμάντιος, οραματιστής αυτής της μεγάλης προσπάθειας, στην ομιλία του ευχαρίστησε με συγκίνηση όλους όσους συνέδραμαν, στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού μεταξύ αυτών και τον Δήμαρχο Νέστου. Ακολούθησε ο πρώτος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανου.
ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Χρυσούπολη την Κυριακή των Βαΐων όπου τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα η θεία λειτουργία, συνοδευόμενος από τον Στρατηγό κ. Γκράνα, τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγεωργίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ Βαλσαμίδη.
ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Τεράστια ήταν η επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παράσταση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης με το έργο «Στον πηγαιμό για την Ιθάκη συνάντησα τον … Τάκη», το Σάββατο 20 Απριλίου. Πλήθος κόσμου παρέστη στην παράσταση μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Στρατηγός κ. Γκράνας και η Αντιδήμαρχος κα Κοσμίδου.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ
Την Κυριακή 21 Απριλίου, ο Δήμαρχος Νέστου , Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Στρατηγό κ. Γκράνα, τους Αντιδημάρχους κ. Καϊντατζόπουλο, κ. Παπαθεοδώρου, τον Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδη, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη και τον τοπικό σύμβουλο κ. Αραμπατζάκη παρέστησαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων της Κεραμωτής και της Παναγίας Θάσου όπου με τη λήξη του αγώνα ο Δήμαρχος Νέστου απένειμε το κύπελλο στην ομάδα της Κεραμωτής. Στη συνέχεια ακολούθησε ειδική τιμητική εκδήλωση που οργανώθηκε για την άνοδο της ομάδας της Κεραμωτής στην Α’ κατηγορία. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη δέσμευση που είχε πάρει ένα χρόνο πριν για την κατασκευή εξέδρας στο χώρο του σταδίου, η οποία και θα παραδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ 11ο ΠΑΙΔΙΚΟ –ΕΦΗΒΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
Στο κλειστό Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το 11ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Νέστου με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων ΑΜΘ της ΠΟΕ καθώς και τον Σύλλογο Ποντίων Νέστου, την Κυριακή 21 Απριλίου. Ο Δήμος Νέστου κάλυψε οικονομικά τη διοργάνωση στην οποία παρέστησαν ποντιακά σωματεία από την Δράμα έως τον Έβρο. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Γυμναστήριο, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Στρατηγός κ. Γκράνας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καραγεωργίου, κ. Σαββαϊδης, κα Ψυλλίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Χατουτσίδου και κ. Βαλσαμίδης.
Από το Γραφείο Τύπου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 23 Απρίλιος 2019 16:37