Log in
updated 12:38 PM UTC, May 26, 2020
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούνιος 2018

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Απόσπασμα από την τοποθέτηση της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρίας Σπυράκη, για τον Φ.Π.Α. σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και την Άννα Μπουσδούκου
«Αν η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη σε αυτή την περίπτωση για το προσφυγικό , αυτή την στήριξη πρέπει η Κυβέρνηση να την ζητήσει και να συμβεί έμπρακτα. Αύριο, τριάντα του μηνός λήγει το ειδικό καθεστώς του Φ.Π.Α. στα νησιά τα οποία έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για το προσφυγικό στη Λέσβο, στη Κω στη Σάμο, στη Χίο, στη Λέρο. Εκεί λοιπόν πρέπει το καθεστώς του Φ.Π.Α. να παραταθεί. Και επειδή ο Φ.Π.Α. είναι και κοινοτικός πόρος, πρέπει να υπάρχει συναίνεση και από την πλευρά των Ευρωπαίων. Είναι λοιπόν ανάγκη μέσα στο πακέτο συζήτησης που κάνει η Κυβέρνηση για το προσφυγικό να ζητήσει να διεκδικήσει και να πάρει. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ήδη τρεις φορές τροπολογία για τα νησιά και την διατήρηση του χαμηλού Φ.Π.Α., επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να δεχτούν έμπρακτη βοήθεια».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί αναστολής της αύξησης των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δοκιμάζονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σήμερα απεδείχθη περίτρανα πως όταν η κυβέρνηση υιοθετεί τις προτάσεις της Ν.Δ. αντί να την… αντιπολιτεύεται, μπορούν να προκύψουν και θετικά αποτελέσματα για την χώρα. Η Ν.Δ. χαιρετίζει την αναστολή της αύξησης του Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου που δοκιμάζονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα, κάτι που είχε προτείνει τρεις φορές με τροπολογία στη Βουλή και είχε απορρίψει η κυβέρνηση.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας αντί να κατασκευάζει εχθρούς ή να αναζητά συνενόχους για το Σκοπιανό, ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε με τον κ. Ζάεφ απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων».

Με την Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με την Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α., κ. Kathleen Kavalec, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις.
Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα περιφερειακής συνεργασίας και ασφαλείας, όπως και η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης σύγχρονων απειλών όπως η διαδικτυακή και διεθνής τρομοκρατία.
Τέλος, ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κ. G. Pyatt που συνόδευε την κ. Kavalec, ενημέρωσε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τις προετοιμασίες της αμερικανικής συμμετοχής στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας ο οποίος στην αρχή της κρίσης άνοιξε τα σύνορα και μέχρι σήμερα αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, είναι ο τελευταίος που μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία».
Πλήρης Δήλωση
«Το τελικό ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό αποτελεί ένα μικρό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και μπορεί υπό προϋποθέσεις να έχει θετικό αντίκτυπο για τη χώρα μας.
Και αυτό διότι προσβλέπει στην βέλτιστη και πλήρη υλοποίηση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, κάτι που έχουμε μετ’ επιτάσεως υπογραμμίσει σε ανύποπτο χρόνο. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας ο οποίος στην αρχή της κρίσης άνοιξε τα σύνορα και μέχρι σήμερα αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, είναι ο τελευταίος που μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία”.
Αυτό, όμως, που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι το σημείο του κειμένου που αναφέρεται στη δημιουργία -έστω και σε εθελοντική βάση- ελεγχόμενων κέντρων υποδοχής μεταναστών. Η κυβερνητική επιλογή να δημιουργηθούν νέα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενδέχεται να παρερμηνευθεί οδηγώντας στην αύξηση των μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα. Ήδη άλλωστε μελετάται η ίδρυση νέου hot-spot στη Σάμο.
Τέλος, η Κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα διασφαλίζοντας την αποτελεσματική επιτήρηση των εθνικών συνόρων. Σε αντίθετη περίπτωση, βάσει της καθολικής απαγόρευσης των δευτερογενών μετακινήσεων, όσοι μετανάστες φεύγουν παρανόμως από τη χώρα μας, θα επιστρέφονται άμεσα πίσω σ’ αυτήν. Επομένως, καθίσταται ακόμη πιο σημαντική η ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος και η επιβολή της τάξης σε όσα κέντρα παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές. Φαινόμενα βίας και ανομίας, όπως αυτά στην Πάτρα, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ανεκτά».

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή τις ανεπαρκείς απαντήσεις της κ. Γεροβασίλη στην Επίκαιρη Επερώτηση της Ν.Δ. για το ζήτημα των φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις Γραμματέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατά τη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για τις φωτογραφικές προκηρύξεις των Γενικών Γραμματέων, η κυβέρνηση δια της αρμόδιας Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις αλλά επέδειξε και πρωτοφανή περιφρόνηση προς την κορυφαία αυτή διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Η κ. Γεροβασίλη αρνήθηκε να απαντήσει επί των ερωτημάτων μας τόσο για τις ίδιες τις προκηρύξεις όσο και για την αποδεδειγμένη αποστολή των στοιχείων των φακέλων των υποψηφίων σε τέσσερις Υπουργούς. Ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει την επαναπροκήρυξη 22 θέσεων, αφού αποδεικνύεται επίσημα πια ότι η διαδικασία έχει διαβληθεί και δημιουργεί ακυρωτέες πράξεις, επιμένει να διορίσει στις θέσεις αυτές τους ήδη προεπιλεγέντες κομματικούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ένα πράγμα συμφωνούμε με τα σημερινά λεγόμενα της κ. Υπουργού: η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει την απαράδεκτη και αναξιοκρατική αυτή διαδικασία -η οποία άλλωστε έχει ήδη απαξιωθεί ηθικά και νομικά- και ως αυριανή Κυβέρνηση της χώρας θα ακυρώσει όποιον διορισμό γίνει μέσω αυτής».

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση που σε έξι μήνες ετοιμάζεται να κόψει για μια ακόμη φορά τις συντάξεις, βρήκε και τον κατάλληλο άνθρωπο για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ.
Ο νέος διοικητής, διόρισε ως νομικό του σύμβουλο τον κ. Παναγιώτη Καραπούλια ο οποίος, όπως αποδεικνύεται, ανήκει στο κίνημα “Δεν πληρώνω”.
Είναι δε απίστευτο και σε ποιον χρωστούσε 100.000 ευρώ ο κ. Καραπούλιας. Όσο και να φαίνεται αδιανόητο χρωστούσε και χρωστά αυτό το ποσό στον ΕΦΚΑ.
Εύγε στην κυβέρνηση για τις επιλογές της».

Κήρυξη του Δήμου Νέστου και περιοχών των Δήμων Παγγαίου και Τοπείρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου (ΑΔΑ: 6ΟΧΓ7ΛΒ-ΛΡΙ), κατόπιν εξουσιοδότησης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη, ο Δήμος Νέστου και η Δημοτική Ενότητα Ορφανού του Δήμου Παγγαίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας,καθώς και περιοχές του Δήμου Τοπείρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
Η κήρυξη αυτή είναι αποτέλεσμα αιτημάτων που υπέβαλε ο κ. Μέτιος προς τον κ. Καπάκη, μετά από σχετικά αιτήματα των Δήμων Νέστου και Παγγαίου στις 28 Ιουνίου και του Δήμου Τοπείρου στις 29 Ιουνίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες και να υπάρξει άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και ισχύει για τρεις μήνες.
Συγκεκριμένα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται οι περιοχές:
Π.Ε.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ
1. Δημοτική Κοινότητα Κεραμωτής
2. Τοπική Κοινότητα Αγιάσματος
3. Τοπική Κοινότητα Νέας Καρυάς
4. Τοπική Κοινότητα Πηγών
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΕΙΝΟΥ
1. Τοπική Κοινότητα Αγίου Κοσμά
2. Τοπική Κοινότητα Διποτάμου
3. Τοπική Κοινότητα Δυσβάτου
4. Τοπική Κοινότητα Ελαφοχωρίου
5. Τοπική Κοινότητα Κεχροκάμπου
6. Τοπική Κοινότητα Λεκάνης
7. Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου
8. Τοπική Κοινότητα Πλαταμώνος

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
1. Δημοτική Κοινότητα Χρυσούπολης
2. Τοπική Κοινότητα Αβραμυλιάς
3. Τοπική Κοινότητα Γέροντα
4. Τοπική Κοινότητα Γραβούνης
5. Τοπική Κοινότητα Διαλεκτού
6. Τοπική Κοινότητα Ερατεινού
7. Τοπική Κοινότητα Ζαρκαδιάς
8. Τοπική Κοινότητα Ξεριά
9. Τοπική Κοινότητα Παραδείσου
10. Τοπική Κοινότητα Πέρνης
11. Τοπική Κοινότητα Πετροπηγής
12. Τοπική Κοινότητα Ποντολιβάδου
13. Τοπική Κοινότητα Χρυσοχωρίου
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΦΑΝΟΥ
Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
1. Δημοτική Κοινότητα Ευλάλου
2. Τοπική Κοινότητα Αβάτου
3. Τοπική Κοινότητα Εξοχής
4. Τοπική Κοινότητα Ερασμίου
5. Τοπική Κοινότητα Μαγγάνων

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την 9η Τακτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ημέρα Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ » της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα που συζητήθηκαν τα εξής:
1.Έγκριση δικαιολόγησης απουσίας Περιφερειακών Συμβούλων από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ελένη Δημούδη – Τζατζαΐρη, εγκρίθηκε ομόφωνα.
2.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Καβάλας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για το έργο «61ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, εγκρίθηκε ομόφωνα.
3.Έγκριση σχεδίου και σύναψης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
4.Ανάκληση των υπ’ αριθμ.21/2018 και 65/2018 αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας της ΠΑΜΘ κ. Αριστοτέλης Γκαράνης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
5.Έγκριση καθορισμού θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι. στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας της ΠΑΜΘ κ. Αριστοτέλης Γκαράνης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
6.Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη σύσταση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένα Καβάλας, στην Π.Ε Καβάλας. Για το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός εκπροσώπων.
7.Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας ΑΜΘ στα Διοικητικά Συμβούλια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) σε εφαρμογή του άρθρου 5 του Ν.4519/2018 (ΦΕΚ Α’ 25/20-02-2018). Για το θέμα που εισηγήθηκε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ζωή Κοσμίδου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ο ορισμός εκπροσώπων.
8.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Δοξάτου για την υλοποίηση της παροχής υπηρεσιών (εργασίες) με τίτλο «ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΘΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΜΠΑΖΑ, ΚΛΑΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
9.Έγκριση συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Καβάλας, για την υλοποίηση έργων ύδρευσης και άρδευσης στην περιοχή Φιλίππων. Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
10.Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 62/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του έργου : «Προκαταρκτικές ενέργειες για την ένταξη του παραποτάμιου δάσους Κοτζά Ορμάν στο πρόγραμμα “Ανθρωπος και Βιόσφαιρα” (Μ.Α.Β.)» ως προς τα έχοντας υπόψη και ως προς το άρθρο 2 , 6 και 7 αυτής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
11.Έγκριση αποδοχής των όρων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την υλοποίηση του έργου & Ορισμός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως φορέα υλοποίησης του εγκεκριμένου έργου «Smart Circular Procurement» / «Έξυπνες διαδικασίες κυκλικών προμηθειών» και ακρωνύμιο «CircPro» του Διαπεριφερειακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg EUROPE. Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
12.Επικύρωση πρακτικού της 4ης συνεδρίασης, έτους 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ελένη Δημούδη – Τζατζαΐρη, εγκρίθηκε ομόφωνα.

Στον πολυχώρο Τέχνης και Σκεψης - Οικία Μάνου Χατζιδάκι έκθεση Θρακιώτικων Παραδοσιακών Φορεσιών το τριήμερο του 10ου Πανελλήνιου Πανθρακιώτικου Ανταμώματος

Ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκεψης - Οικία Μάνου Χατζιδάκι, φιλοξενεί το τριήμερο από 29/6 έως 1/7 την εκπληκτική έκθεση Θρακιώτικων Παραδοσιακών Φορεσιών του Γιώργου Τοπαλίδη, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, το Κέντρο Πολιτισμού Δ. Ξάνθης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, στα πλαίσια του 10ου Πανελλήνιου Πανθρακιώτικου Ανταμώματος που φέτος πραγματοποιείται στη Ξάνθη. Αξίζει να την επισκεφθούμε όλοι! Η Επιτροπή Διαχείρισης του Πολυχώρου θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας.

Στο Φίλιππος Αμοιρίδης και όχι στο Γήπεδο Α.Ο. Ξάνθης οι εκδηλώσεις του 10ου Πανελλήνιου Πανθρακικού Ανταμώματος

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Γήπεδο Α.Ο.Ξάνθης, στα πλαίσια του 10ου Πανελλήνιου Πανθρακικού Ανταμώματος, θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Αμείωτη η διακίνηση λαθρομεταναστών στην ΑΜΘ – Στα χέρια της αστυνομίας ακόμα ένας διακινητής

Συνελήφθη χθες (28-06-2018) το μεσημέρι, στην Επαρχιακή οδό Κομοτηνής -Ξάνθης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 34χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, στην Επαρχιακή οδό Κομοτηνής - Ξάνθης (Κοπτερό Ροδόπης), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 34χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδογέφυρα των Κιμμερίων

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Στην συνέχεια των χθεσινών έκτακτων μέτρων, ενημερώνουμε τους πολίτες της Π.Ε Ξάνθης πως η κυκλοφορία των οχημάτων από την οδογέφυρα των Κιμμερίων έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως.
Από το Γραφείο Τύπου Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Καλούνται να δηλώσουν τις ζημιές προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες του Δήμου Νέστου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Δήμος Νέστου ενημερώνει τους πολίτες, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων βροχόπτωσης, όπως προσέλθουν στο Δημοτικό Κατάστημα για την καταγραφή των ζημιών στο γραφείο του ΕΛΓΑ, στο ισόγειο (τηλ: 2591350153-154-162). Απαραίτητη η προσκόμιση της δήλωσης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).
Οι διαχειριστές του προφίλ

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας κάθε μέρα που περνά εκτίθεται όλο και περισσότερο απέναντι στους Έλληνες: Την ώρα που χαρακτήριζε σήμερα στις Βρυξέλλες “δημαγωγούς” όσους αντιτάχθηκαν στη συμφωνία που υπέγραψε στις Πρέσπες, ο κ. Ζάεφ πανηγύριζε για την “πλήρη και διεθνώς πλέον αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα” των συμπατριωτών του.
Ας συνειδητοποιήσει έστω και τώρα ο κ. Τσίπρας ότι η συμφωνία που υπέγραψε είναι επιζήμια για την χώρα. Γι' αυτό και έχει απέναντί του τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων».

Στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε, σήμερα, στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι επόμενες κινήσεις της Ε.Ε. στο προσφυγικό.
Προηγουμένως, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Leo Varadkar, με τον οποίο συζήτησαν την πορεία της Ε.Ε. προς το Brexit καθώς και θέματα διμερούς συνεργασίας των κομμάτων που ηγούνται στο πλαίσιο του Ε.Λ.Κ.
Στο περιθώριο της Συνόδου του Ε.Λ.Κ., ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε επίσης, τον Πρόεδρο των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων, Laurent Wauquiez. Ο κ. Μητσοτάκης είχε, επίσης, ολιγόλεπτη συνάντηση με τον ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Αυστρίας Sebastian Kurz, ο οποίος και τον έχει προσκαλέσει στις 15 Ιουλίου στη Βιέννη, όπου διοργανώνει συνάντηση υψηλού επιπέδου με ηγέτες του Ε.Λ.Κ., στο πλαίσιο της αυστριακής προεδρίας.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στον πανικό τους που καταρρέουν, οι ένοικοι του Μαξίμου έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη.
Με την ιδιότητά του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκα σήμερα την εισαγγελία του Αρείου Πάγου θέλοντας να στείλω παντού ένα μήνυμα: Είναι αδιανόητο να μένουν στο απυρόβλητο όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Δικαιοσύνη σε παρακρατικές μεθοδεύσεις.
Στις μέρες μας οι πάντες κρίνονται».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δοκιμάζεται με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα. Οι λύσεις οι οποίες θα δοθούν θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκές και θα πρέπει να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, αλλά και η ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη.
Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015. Όπως έχει επίσης μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου στη χώρα μας και στα ελληνικά νησιά καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ. Με αποτέλεσμα η κατάσταση σε πολλά νησιά να είναι σήμερα τραγική. Ο κ. Τσίπρας με άλλα λόγια δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής όταν μιλάει για το προσφυγικό πρόβλημα.
Και κάτι τελευταίο: Η χώρα μας έχει δοκιμαστεί πολύ κι έχει τραυματιστεί από την προσφυγική κρίση. Σήμερα η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στην Πατρίδα μας».

Η συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη DW
Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, την Παρασκευή το γερμανικό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές στο Eurogroup. Είναι γνωστό ότι έχετε ενδοιασμούς για τη συμφωνία. Θα συνιστούσατε στους Γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ παρ’ όλα αυτά;
Κ. Μητσοτάκης: Βεβαίως. Διότι οποιαδήποτε ρύθμιση για το χρέος σήμερα είναι μια ρύθμιση, όπως έχω πει και στην Ελλάδα, η οποία είναι καλοδεχούμενη. Όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή -σε αντίθεση με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες οι οποίες βγαίνουν από τον μνημονιακό κύκλο- συνοδεύεται από πολύ αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία έχουν ήδη προ ψηφιστεί από την ελληνική Κυβέρνηση ύψους 5,1 δις ευρώ για το 2019 και το 2020. Είναι μέτρα τα οποία θα μειώσουν και άλλο τις συντάξεις, θα μειώσουν το αφορολόγητο και θα επιβάλλουν άλλον έναν κύκλο λιτότητας σε μια ήδη ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία. Είναι μέτρα τα οποία θα ήταν τελείως αχρείαστα αν η χώρα δεν είχε περάσει από την περιπέτεια των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Επίσης, υπάρχει μια αυστηρή παρακολούθηση η οποία δεν υπήρχε σε άλλες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα. Κατά συνέπεια, αυτό το οποίο διαφοροποιεί την Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Και αυτό πρέπει εμείς να γεφυρώσουμε. Εδώ είναι η μεγάλη προστιθέμενη αξία της Νέας Δημοκρατίας. Πως θα ξαναχτίσουμε με τους εταίρους μας, αλλά και με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, από την οποία θα χρειαστούμε να δανειστούμε κεφάλαια, μια σχέση εμπιστοσύνης η οποία θα στηρίζεται σε ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, τολμηρών μεταρρυθμίσεων, που θα ξανακάνουμε την οικονομία μας ανταγωνιστική και τη δημόσια διοίκησή μας αποτελεσματική.
Δημοσιογράφος:. Μπορείτε να είστε λίγο πιο αναλυτικός, πιο συγκεκριμένος ότι αφορά το πρόγραμμα που θέλετε εσείς, ως Νέας Δημοκρατία να εφαρμόσετε;
Κ. Μητσοτάκης: Εμείς έχουμε πει εξαρχής ότι οι στόχοι για τα πλεονάσματα, τους οποίους διαπραγματεύθηκε ο κ. Τσίπρας, είναι υπερβολικά υψηλοί. Αναγνωρίζουμε ότι είναι στόχοι οι οποίοι είναι συμφωνημένοι και οι οποίοι δεν μπορούν να αλλάξουν μονομερώς. Από την άλλη πιστεύω, ότι σε δεύτερο χρόνο -το τονίζω- και όχι σε πρώτο χρόνο και αφού η νέα ελληνική Κυβέρνηση έχει αποδείξει την αξιοπιστία της, τη σοβαρότητά της, την προσήλωσή της σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι αυτοί ενδεχομένως να μπορούν να επαναξιολογηθούν. Αλλά το τονίζω όχι σε πρώτο χρόνο. Όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις εννοούμε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Το πώς θα κάνουμε την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Το πως θα απλοποιήσουμε το αδειοδοτικό περιβάλλον. Το πως η δημόσια διοίκηση θα σταματήσει να είναι τροχοπέδη για τους επιχειρηματίες, αλλά και τους πολίτες και θα γίνει σύμμαχος στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Για το πώς το εκπαιδευτικό μας σύστημα θα συνδεθεί με την αγορά εργασίας και θα παρέχει στους νέους μας τις κατάλληλες εκείνες δεξιότητες για να ανταποκριθούν σε μια αγορά εργασίας η οποία αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Για το πώς θα μειώσουμε τη φορολογία μας και θα χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα τη φορολογία ως εργαλείο για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Με άλλα λόγια, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη σήμερα, η οποία έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και είναι η μόνη πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει ότι την επόμενη μέρα η Ελλάδα θα μπορεί να ξαναβγεί στις αγορές, να δανειστεί με λογικό κόστος δανεισμού και να φέρει στη χώρα, με αυτόν τον τρόπο, εκείνα τα κεφάλαια που χρειάζονται για να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο στον οποίο, δυστυχώς, έχουμε περιέλθει τα τελευταία οκτώ χρόνια. Και από τον οποίο θα είχαμε βγει, εδώ και μια τριετία, αν δεν είχε μεσολαβήσει η περιπέτεια Τσίπρα-Καμμένου.
Δημοσιογράφος: Κύριε Μητσοτάκη, ένα ελληνικό θέμα που απασχόλησε την κοινή γνώμη, τουλάχιστον στην Ευρώπη, είναι η συμφωνία με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, για το όνομα της γείτονος χώρας. Οι σύμμαχοι της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και οι εταίροι της στην Ε.Ε. χαιρέτησαν τη συμφωνία. Η γερμανική Κυβέρνηση τη χαρακτήρισε, μάλιστα, και ως ιστορική. Εσείς την απορρίπτετε. Η διαφωνία σας δεν αφορά τόσο το όνομα που έχει συμφωνηθεί, «Βόρεια Μακεδονία», αλλά το γεγονός ότι με τη συμφωνία αναγνωρίζεται «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική ιθαγένεια».
Κ. Μητσοτάκης: Η εγγλέζικη συμφωνία μιλάει ξεκάθαρα για εθνότητα, όχι για ιθαγένεια.
Δημοσιογράφος: Ποιοι είναι οι φόβοι σας;
Κ. Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, είμαι πολύ ξεκάθαρος. Αυτή είναι μια συμφωνία η οποία δεν είναι καλή συμφωνία για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Και δεν είναι καλή συμφωνία, διότι η ελληνική Κυβέρνηση εκχώρησε στη γείτονα χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε εκχωρήσει. «Μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα». Κατά συνέπεια, έχω βάσιμες υποψίες στο ότι ενδεχομένως με μια άλλη Κυβέρνηση στα Σκόπια, όχι με τη σημερινή η οποία δείχνει ένα πιο ήπιο προφίλ, θα μπορούσε να επανέλθει σε μια συζήτηση την οποία τη γνωρίζουμε πολύ καλά στη δική μας περιοχή περί μεγάλης «Μακεδονίας», η οποία επεκτείνεται πέρα από τα γεωγραφικά όρια της σημερινής πΓΔΜ. Για μας η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» συνιστά μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Κατά συνέπεια, έχω καταστήσει απολύτως σαφές ότι εμείς δεν θα στηρίξουμε και δεν θα κυρώσουμε αυτή τη συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά είναι μια συμφωνία η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα και εφόσον κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει.
Δημοσιογράφος: Αυτές τις ημέρες η Γερμανία ταλανίζεται, σε κυβερνητικό επίπεδο, από ένα ζήτημα που αφορά και την Ελλάδα, το προσφυγικό. Μήλο της έριδος είναι κατά πόσο η Γερμανία θα αποφασίσει μονομερώς ή σε συνεννόηση με τους ευρωπαίους εταίρους την απαγόρευση εισόδου σε πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί κατά την είσοδό τους στην Ε.Ε. σε άλλα κράτη-μέλη όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα. Εσείς, κ. Μητσοτάκη, θα προτιμούσατε εθνικές πρωτοβουλίες στο προσφυγικό ή ευρωπαϊκές λύσεις;
Κ. Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκές λύσεις χωρίς συζήτηση, με επιμερισμό της ευθύνης, με αλληλεγγύη, με κατανόηση για το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι χώρες που αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Έχω ταχθεί, από την πρώτη στιγμή, και σε χρόνο αρκετά πρώιμο υπέρ της ανάγκης μιας ευρωπαϊκής δύναμης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Επιμένω σε αυτό. Έχω ταχθεί υπέρ της ανάγκης να έχουμε ενιαίους κανόνες ως προς τη χορήγηση ασύλου και μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή σε αυτήν τη διαδικασία. Και βέβαια έχω ταχθεί και υπέρ της ανάγκης να υπάρχει μια αλληλεγγύη και μια λογική κατανομή σε εκείνους τους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν πάρει καθεστώς ασύλου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες
Δημοσιογράφος: Δηλαδή, ζητάτε και εσείς μια αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου.
Κ. Μητσοτάκης: Βεβαίως. Το Δουβλίνο εξάλλου όλοι ξέρουμε ότι πρακτικά δεν υπάρχει πια. Πρέπει να αναθεωρηθεί. Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη άσκηση, αλλά θα είναι ένα τεστ δοκιμασίας της ευρωπαϊκής συνοχής η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Και θα πρέπει η αλληλεγγύη να αποδειχθεί στην πράξη. Λογικές πλήρους απομόνωσης και εθνικών στρατηγικών, που απευθύνονται μόνο στην εσωτερική κοινή γνώμη κάποιων κρατών-μελών, δεν συνάδουν με την έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
Δημοσιογράφος: Έχετε την εντύπωση ότι γίνονται αρκετές προσπάθειες από την Ε.Ε. για την ασφάλεια των συνόρων στη Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο;
Κ. Μητσοτάκης: Όχι, όσες θα θέλαμε. Γι’ αυτό και υποστηρίζω την πρόταση της Επιτροπής για σημαντική αύξηση του Προϋπολογισμού για την εξωτερική φύλαξη των συνόρων και τη σημαντική αύξηση του προσωπικού που θα κατανεμηθεί σε αυτήν τη δραστηριότητα. Δεν είμαστε εκεί που θα έπρεπε να είμαστε και δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ασφάλεια στην Ε.Ε., για ελεύθερη διακίνηση πολιτών, αγαθών εντός την Ε.Ε., αν δεν ασφαλίσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα.
Δημοσιογράφος: Πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί και να λειτουργεί η άτυπη συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες;
Κ. Μητσοτάκης: Είναι σημαντικό να τηρηθεί. Αλλά εδώ πρέπει να επισημάνω τις μεγάλες ευθύνες της ελληνικής Κυβέρνησης στο ζήτημα της τραγικής καθυστέρησης στη διαδικασία χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα. Η εθνική νομοθεσία είναι μια εθνική νομοθεσία η οποία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και γραφειοκρατική με αποτέλεσμα να κρατάει πάρα πολλούς μήνες και να μην τελεσιδικούν τελικά οι αποφάσεις, έτσι ώστε να γνωρίζει κάποιος ο οποίος έχει βρεθεί στην Ελλάδα, αν μπορεί να απολαμβάνει καθεστώς προστασίας ή αν πρέπει να επιστρέψει στην Τουρκία. Αυτό είναι ευθύνη της ελληνικής Κυβέρνησης. Και εμείς, αν αύριο έρθουμε στα πράγματα, χωρίς να έχει η Ευρώπη ακόμα συμφωνήσει σε ένα ενιαίο πλαίσιο χορήγησης ασύλου, θα αλλάξουμε την εθνική νομοθεσία, έτσι ώστε να επιταχύνουμε πάρα πολύ αυτήν τη διαδικασία. Και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο, να επιστρέφουν αμέσως στην Τουρκία, όπως ορίζει η συμφωνία.

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων – φωτοβολίδων και ναρκωτικών, κατά περίπτωση
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων φακοί – συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, μαχαίρια, σφεντόνα, κροτίδες, καπνογόνα, γκλοπ, ακατέργαστη κάνναβη και ναρκωτικά δισκία
Συνελήφθησαν χθες (27-6-2018) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 24, 23, 22 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων, βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων – φωτοβολίδων και ναρκωτικών, κατά περίπτωση.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του, καθώς επίσης και την κατοχή τους, εντόπισαν, μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν:
• φακό - συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer ),
• 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα), συνολικού μήκους 22 εκατοστών,
• σφεντόνα,
• συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
• 18 κροτίδες,
• 20 κενές γυάλινες φιάλες ποτών,
• πλαστικό δοχείο που περιείχε 3 λίτρα περίπου βενζίνη,
• 2 κουκούλες (fullface) ,
• 2 κράνη μηχανής,
• γάντια και πλαστικό χωνί,
• τεμάχια υφάσματος
Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν σε δύο από αυτές και κατασχέθηκαν φακός - συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer ), μαχαίρι, 4 ναρκωτικά δισκία, 2 καπνογόνα, πτυσσόμενο γκλοπ και σημαία με σύμβολο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (27-6-2018), στο νομό Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 31, 27 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Στη συνέχεια το όχημα κατευθύνθηκε προς την Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, όπου ο δράστης το ακινητοποίησε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.
Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν τρία οχήματα και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.