Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Νοέμβριος 2021

Χ. Δημαρχόπουλος για (ΔΑΚ) Ξάνθης

Νέα επίθεση κατά του Δημάρχου Ξάνθης εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟκαι πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κατηγορώντας τον για μηδενικό έργο απί των ημερών με αποτέλεσμα να μην έχουν υλοποιηθεί ακόμα και τα έργα εκείνα τα οποία είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική περίοδο καθώς και αυτά για τα οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Αφορμή για την σκληρή αλλά μάλλον δίκαιη αυτή επίθεση του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου στάθηκε μια επίσκεψη του στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Ξάνθης όπου σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση του, το μόνο που αντίκρησε είναι η εγκατάλειψη.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημαρχόπουλος αναφέρει:

«Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Ξάνθης !!!

Η αφοσίωση του κ. Δημάρχου Ξάνθης και του επιτελείου του, στο αέναο παιχνίδι των «απευθείας αναθέσεων» και των «μεθοδευμένων διαγωνισμών», δεν του αφήνει χρόνο να ασχοληθεί με την επικίνδυνη στασιμότητα που επέφερε την τελευταία διετία στην πόλη.

Η υπερπροσπάθεια της σημερινής Δημοτικής αρχής, να εδραιώσει τις πελατειακές της σχέσεις, έχει καταστήσει ακόμα και την απλή υλοποίηση έτοιμων έργων της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, ένα άπιαστο όνειρο.

Το μόνο που κατάφεραν επί των ημερών τους, είναι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση όχι μόνο των έργων που ήταν σε εξέλιξη και υλοποιούνταν την προηγούμενη δημοτική περίοδο, αλλά ακόμα και όσων είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις και είχαν ήδη εγκριθεί από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Θετικό, στην επικρατούσα κατάσταση, είναι ότι η πολιτική της οπισθοδρόμησης, έχει γίνει αντιληπτή από το μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας, μιας και αναγκάζονται να την υποστούν στην καθημερινότητά τους.

Επισκεφτήκαμε, μετά από διαμαρτυρίες δεκάδων δημοτών, το χώρο άθλησης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Ξάνθης. Η κατάσταση που συναντήσαμε, δεν μας εξέπληξε τόσο, όσο μας εξόργισε.

Το μοτίβο της κατάστασης ίδιο με αυτό που επικρατεί γενικότερα στην πόλη ... δηλαδή, «πλήρης εγκατάλειψη», παντού!!!

Πέρασαν 27 μήνες, της δικής τους δημοτικής θητείας, για να φτάσουν μετά από ακυρώσεις διαγωνισμών…!!! να ξεκινούν πάλι από την αρχή... στοιχεία που αναδεικνύουν και αποδεικνύουν το μηδενικό τους έργο.

Εξηγείστε στους Ξανθιώτες, για ποιο λόγο δεν αθλούνται στο καινούριο ταρτάν για το οποίο είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση και έγκριση ήδη από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τον ΑΠΡIΛΙΟ του 2019.

Εξηγείστε στους Ξανθιώτες, για ποιο λόγο ακυρώθηκε ο διεθνής ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός σας… για το ταρτάν;;;!!!

Εξηγείστε στους Ξανθιώτες, για ποιο λόγο το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) βρίσκεται στην τραγική αυτή κατάσταση;;!!!

Κάθε φορά που βάζετε, τις δημόσιες εμφανίσεις, τις χειραψίες, τις φωτογραφήσεις, και το ψέμα πάνω από το συμφέρον του Ξανθιώτη, θα μας βρίσκετε απέναντί σας, με την αλήθεια και τα στοιχεία που την αποδεικνύουν.

Αιδώς, Αργείοι…

Για την Δημοτική Παράταξη
«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»
Ο Επικεφαλής
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
π. Δήμαρχος Ξάνθης»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για Κοινωνική Προσφορά, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη εποχή, πιστοί στην υπόσχεση που δώσανε «Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση», οργανώνουν δράση προσφοράς και αγάπης για τις Πολύτεκνες οικογένειες της Ξάνθης που έχουν ανάγκη.

Από το Σαββάτο 27 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο έως τις 18 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00 θα συγκεντρώνουν είδη ανάγκης για τις Πολύτεκνες Οικογένειες της Ξάνθης που έχουν ανάγκη.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης των Προσκόπων ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων ΑΜΘ Χαράλαμπος Νασσόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης ΑΜΘ Χρήστος Παππάς, μαζί με μέλη της επιτροπής , επισκέφτηκαν την Ένωση Πολυτέκνων Ξάνθης και τον Πρόεδρο της, Δημήτρη Χατζηγεωργίου. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια στις μέρες μας, καθώς και τις δράσεις που πραγματοποιεί η Ένωση Πολυτέκνων με σκοπό να στηρίζει αδιάκοπα τα μέλη της. Υποσχεθήκαμε να γίνουμε αρωγοί, με όποιον τρόπο μπορούμε, στην προσπάθεια της Ένωσης Πολυτέκνων, να μην αφήσει αβοήθητη καμία πολύτεκνη οικογένεια στην Ξάνθη.

Στην προσπάθεια μας αυτή, που είναι έκφραση προσφοράς, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να σταθούν αρωγοί και να στηρίξουν την δράση μας φέρνοντας μας ότι μπορούν από τα παρακάτω:

• Ζυμαρικά
• 'Όσπρια και ρύζι
• Γάλα μακράς διαρκείας, γάλα εβαπορέ.
• Ελαιόλαδο, Ηλιέλαιο

Σημείο συγκέντρωσης:
Κτήριο Πρόσκοπων Ξάνθης - Χατζησταύρου 8

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τη βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Ροδόπης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ένα νέο έργο προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έργα συντήρησης και βελτίωσης σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της ΠΕ Ροδόπης, συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων.

Η παρέμβαση της Περιφέρειας έχει στόχο να αποκαταστήσει τις φθορές στο οδόστρωμα, να αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας των δρόμων αλλά και να αποκαταστήσει ή να ανακατασκευάσει κατεστραμμένα τμήματα.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου (στις επαρχιακές οδούς «Κομοτηνή - Καλαμόκαστρο - Νέο Σιδηροχώρι - Νέα Αδριανή - Άγιοι Θεόδωροι» και «Νέο Σιδηροχώρι - Παγούρια - Λίμνη Μητρικού»), στις επαρχιακές οδούς «Γλυκονέρι - Μέση», «Κομοτηνή - Νυμφαία», «Θρυλόριο - Βέννα - Κρωβύλη - Σ.Σ. Μέστης», στην εθνική οδό «Αρίσβη - Σάπες - Βέλκιο» καθώς και στο παραλιακό μέτωπο (στην επαρχιακή οδό «Προφήτης Ηλίας - Πλατανίτης»).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και η σύμβασή του υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον ανάδοχο του έργου κ. Αλέξανδρο Πιατίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», παρουσία του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Τάσου Παράσχου.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Κίμων Παπαδόπουλο, μετέβη στον Παιδικό Σταθμό Μέριμνα για το παιδί, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο του σωματείου Αυγή Χρυσανθίδου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εν λόγω παιδικού σταθμού.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, δήλωσε τα εξής: Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενισχύει οικονομικά τον Παιδικό Σταθμό Μέριμνα για το Παιδί που ιδρύθηκε το 1956 και διαθέτει ένα εξαιρετικό νηπιαγωγείο το οποίο παρέχει φροντίδα, τροφή, μάθηση και ψυχαγωγία σε 75 παιδιά ηλικίας από δύο έως πέντε ετών. Πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια, τόσο στην Πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και στους εργαζόμενους, που εξήντα (60) και πλέον έτη συμβάλλουν, μέσα από το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα και την αγάπη προς τα παιδιά, στην σωματική και πνευματική ανάδειξη των παιδιών μας ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να συνυπάρχουν αρμονικά.

Στο πλευρό των εργαστηριακών ιατρών ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών, που εξαγγέλθηκαν για το διάστημα 26-30 Νοε 2021, λόγω των υπερβολικών και άδικων περικοπών που επιβάλει ο ΕΟΠΥΥ στις αμοιβές των εργαστηρίων.

Αιτία αποτελεί ο συνδυασμός της υποχρηματοδότησης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και της αδυναμίας ελέγχου της συνταγογράφησης των εργαστηριακών εξετάσεων. Αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει τις επιπλέον εξετάσεις, που ξεπερνούν τον κλειστό προϋπολογισμό.

Σε όλη την περίοδο της πανδημίας παρά τις δυσκολίες, τα εργαστήρια της πόλης μας, στάθηκαν δίπλα στους ασφαλισμένους στηρίζοντας την ΠΦΥ, το ίδιο πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν και στο μέλλον.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της εξάλειψη της βίας των γυναικών, όπου τα στοιχεία που προκύπτουν από το Ευρωβαρόμετρο είναι αποκαλυπτικά:
-Μία στις 3 γυναίκες έχει εμπειρία σεξουαλικής ή φυσικής βίας ή και τα δύο
-Μία στις 3 έχει δεχθεί καταχρηστική ψυχολογική συμπεριφορά από τον σύντροφό της
-Μία στις 5 έχει υποστεί καταδίωξη
-Μία στις 2 έχει εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης
-Μεταξύ των γυναικών που κατέχουν διευθυντικά αξιώματα τρεις στις 4 έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.
-Μία στις 20 έχει βιαστεί.
«Είμαστε στο 2016. Τα κορίτσια και οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής, χωρίς να τις χτυπούν, να τις παρενοχλούν, να τις βιάζουν, να τις καταδιώκουν».

Το πρόγραμμα και το μήνυμα του Μητροπολίτη Ξάνθης

Κυριακή 28-11-2021 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Δημητρίου Κιμμερίων.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και το Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ξάνθης ευχαριστούν θερμά τις εταιρείες
• "ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Ε" για τη δωρεά 4 συσκευών προβολής (Projectors)
• "ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ" για τη δωρεά 2 συσκευών προβολής (Projectors)
• Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ" για τη δωρεά κουρτινών σε ολόκληρο το Σχολείο και την Εκκλησιαστική Εστία Ξάνθης
Η πρόθυμη και άμεση ανταπόκρισή τους στην αναβάθμιση του σχολείου μας και στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού, ιστορικού και κοινωνικού του ρόλου στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης είναι ανεκτίμητη.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ»
Είναι συμπαθής η περίπτωση του Ιουδαίου άρχοντα που έχοντας τηρήσει από τη νεότητά του όλες τις εντολές του Μωσαϊκού Νόμου ρωτάει τον Χριστό, τι του μένει ακόμη να κάνει για να εξασφαλίσει την αιωνιότητα. Και ο Κύριος, γνωρίζοντας πολύ καλά τι κρατά συνήθως τον άνθρωπο γερά δεμένο στη γη, του απαντά: « Ένα σου λείπει ακόμη, πούλησε την περιουσία σου και δώσε τα χρήματα στους φτωχούς έτσι θα έχεις θησαυρούς στον ουρανό, κι έλα να με ακολουθήσεις στο δύσκολο δρόμο του σταυρού».
Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Ιουδαίος αυτός άρχοντας ήταν ευσεβής άνθρωπος, εφ’ όσον τηρούσε το Νόμο και είχε μέσα του την επιθυμία της τελειότητας. Ο Νόμος όμως της Π. Διαθήκης καταλήγει, ολοκληρώνεται και κορυφώνεται στο Χριστό, ο οποίος αποκαλύπτει την απόλυτη απαίτηση του Θεού προς τον άνθρωπο. Κι η απαίτηση αυτή δεν συνίσταται μόνο στην τήρηση κάποιων βασικών εντολών αλλά στην πλήρη αποδέσμευση του όλου ανθρώπου από ο,τι τον κρατά κολλημένο στο χώμα αφ’ ενός και στο ολοκληρωτικό δέσιμό του στο Θεό, αφ’ ετέρου. Η στάση του πλούσιου αυτού Ιουδαίου που λυπήθηκε βαθύτατα για την υπόδειξη του Χριστού και έφυγε μη μπορώντας να την ακολουθήσει, δείχνει πόσο δύσκολο είναι να δοθεί κανείς ολοκληρωτικά στο Θεό.
Ο Κύριος δεν κατηγορεί τον ευσεβή συνομιλητή του για ο,τι έκανε, αλλά για ο,τι παρέλειψε να κάνει δεν τον κατακρίνει για τις αρετές του, αλλά γιατί βλέπει ότι αυτές δεν εντάσσονται στο ολοκληρωτικό δόσιμό του στο Θεό κι είναι μεμονωμένες εκδηλώσεις της ζωής του, αν και- κατά πάντα- σωστές και αξιέπαινες. Βλέπει ακόμη ότι η θρησκευτικότητά του δεν συνδέεται άμεσα με τη ζωή του μέσα στην κοινωνία, ότι ο δρόμος που τον φέρνει στο Θεό δεν περνάει μέσα από την κοινωνία των αδελφών και δεν διασταυρώνεται με τους δρόμους των συνανθρώπων του. Είναι ένας μονόδρομος που εξασφαλίζει την ικανοποίηση μέσα στη συνείδησή του, όχι όμως και την ικανοποίηση του Θεού.
Στο σημερινό Ευαγγέλιο υπογραμμίζονται τρεις κυρίως αλήθειες:
Ο Θεός, όπως αποκαλύπτεται στην ανθρωπότητα δια του Ιησού Χριστού, έχει απόλυτη απαίτηση απ’ όλους, χωρίς συμβιβασμούς και μονόπλευρες εκδηλώσεις ζητάει ολόκληρο τον άνθρωπο κι όχι μόνο μερικές θρησκευτικές εκδηλώσεις, μερικές αρετές του, μερική τήρηση των εντολών του.
Εκείνο που εμποδίζει το ολοκληρωτικό δόσιμο του ανθρώπου είναι η προσκόλληση στον επίγειο θησαυρισμό.
Αυτό που φαίνεται δύσκολο για τον άνθρωπο, να είναι δηλ. δοσμένος στο Θεό, γίνεται εύκολο με την χάρη του Θεού. Τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για τον Θεό».

Νέο ΟΧΙ του Τσέπελη για μείωση των Δημοτικών Τελών

Αρνητική ήταν για ακόμα μια φορά ή απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης σε πρόταση για μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 30% για το έτος 2022. Αυτή τη φορά η προαναφερόμενη πρόταση κατατέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή από την παράταξη ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με τον επικεφαλής της, Σάββα Μελισσόπουλο να τονίζει πως ο Δήμαρχος Ξάνθης ούτε καν συζητάει μια τέτοια πρόταση παρότι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μελισσόπουλο η πρόταση αυτή είναι και ρεαλιστικά εφικτή και εφαρμόσιμη.

Συγκεκριμένα ο Σάββας Μελισσόπουλος αναφέρει:

«ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 30% για το 2022

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ!!

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προτείναμε στον Δήμαρχο Ξάνθης, να προχωρήσουμε σε μία γενναία μείωση των Δημοτικών Τελών για τους πολίτες της Ξάνθης, της τάξης του 30% για το έτος 2022.

Η πρότασή μας αυτή είναι και ρεαλιστικά εφικτή και εφαρμόσιμη.

Αρχικά είναι σύμφωνη με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου μας, αλλά ταυτόχρονα απαντά και στις ουσιαστικές ανάγκες των συμπολιτών μας, στις ανάγκες δηλαδή του κάθε νοικοκυριού και της κάθε Επιχείρησης της πόλης μας που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται και από την πανδημία και από την οικονομική δυσπραγία που αυτή επέφερε.

Η απάντηση φυσικά του Δημάρχου ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ, μη δεχόμενος καμία συζήτηση για το ζήτημα αυτό, πέραν της δικής του πρότασης!!!!

Αναμενόμενο, αφού άλλες είναι οι επιλογές και οι προτεραιότητες του Δημάρχου και της σημερινής Δημοτικής Αρχής… Πού να εξοικονομηθούν χρήματα για μια ουσιαστική ελάφρυνση των συμπολιτών μας;

Αγαπητοί συμπολίτες, δυστυχώς την πρότασή μας αυτή δεν μπορούμε να τη διεκδικήσουμε ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα έρθει σύντομα προς συζήτηση το θέμα, παρότι εκεί όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης έχουμε την πλειοψηφία.

Και αυτό συμβαίνει διότι ο Προϋπολογισμός του Δήμου και τα Δημοτικά Τέλη μπορούν να αποφασιστούν και να ψηφιστούν από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή ακόμη και με 1 μόνο ψήφο, σύμφωνα με τις τελευταίες «δημοκρατικές» ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών !!!

Παρόλα αυτά η προσπάθεια και ο αγώνας μας να εκπροσωπήσουμε σωστά και δίκαια τους χιλιάδες συμπολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, δε θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική επικράτηση όλων εκείνων των ανθρώπων που θέλουν να δουν την Ξάνθη μας να είναι και πάλι μια πόλη σύγχρονη, ανεπτυγμένη, αλλά ταυτόχρονα κοινωνικά ευαίσθητη και δίκαιη, πόλη που θα έχει πάντα στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Προκλητικός για άλλη μια φορά ο μουσουλμάνος Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ

Σάλος ξέσπασε στη Βουλή με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Ειδικότερα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής για τη Θράκη υποστήριξε ότι η χώρα μας δεν είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Τουρκία. Προκειμένου μάλιστα να επιχειρηματολογήσει σχετικά έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι στην Τουρκία τα μαθήματα στα σχολεία δεν ξεκινούν με το Κοράνι εν αντιθέσει με την Ελλάδα όπου γίνεται η προσευχή.

« Η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος… η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι», Είπε ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Άμεσα το λόγο πήρε ο πρόεδρος της επιτροπής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος επισήμανε πως ο ισχυρισμός είναι τουλάχιστον τραγικός. «Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση», είπε.

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας ότι άλλο ήθελε να πει ο συνάδελφος του και άλλο είπε.« Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος… άλλο ήθελε να πει Ο Ζειμπέκ. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων εκκλησίας και κράτους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

https://www.ethnos.gr/Politics/article/184347/zeimpekdeneinaikosmikokrato

Συνεχίζεται η μεταφορά παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Με πλαστικές βάρκες διασχίζουν τον ποταμό Έβρο

Συνελήφθη σήμερα (23-11-2021) πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου ένας (1) αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης – διακινητής αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.