Log in
updated 12:38 PM UTC, May 26, 2020
Ροή ειδήσεων :
Super User

Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία τσιγάρα και καπνό

Εντοπίσθηκε να κατέχει 208 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και πάνω από 1 κιλό λαθραίου καπνού


Συνελήφθη χθες (25-5-2020) το μεσημέρι, στο νομό Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Περάμου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταπολέμησης Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαινε ο ημεδαπός εντόπισαν και κατάσχεσαν 10 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Ακολούθως, από την οικία του δράστη κατασχέθηκαν ακόμη 198 πακέτα τσιγάρων και 22 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.100 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Στη διάθεση του κοινού το γήπεδο στίβου του Δήμου Ξάνθης

Στη διάθεση των ελεύθερα αθλούμενων Ξανθιωτών είναι πλέον το γήπεδο στίβου του Δήμου Ξάνθης αρκεί να τηρούνται οι προϋποθέσεις.

O Δήμος Ξάνθης ενημερώνει ότι ξεκίνησε λειτουργία του γηπέδου στίβου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης και για τους ελεύθερα αθλούμενους πολίτες (κοινό), με τις παρακάτω προϋποθέσεις, σύμφωνα με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 32.008/23.5.2020 ΚΥΑ :
1. Συμπλήρωση του ειδικού εντύπου - δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf).
2. Όλοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το εν λόγω έντυπο και να το επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους, μαζί με την Αστυνομική τους Ταυτότητα.
3. Κατά το πρώτο διάστημα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, θα επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή στην εγκατάσταση για μία ώρα, προς αποφυγή συνωστισμού και δυνατότητα άθλησης σε όλους όσοι το επιθυμούν.
4. Οι ελεύθερα αθλούμενοι θα χρησιμοποιούν τους 5 εξωτερικούς διαδρόμους στίβου, στην περίπτωση που παράλληλα αθλούνται και υποψήφιοι Πανελληνίων εξετάσεων σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού). Ο αριθμός όλων των αθλούμενων δε θα ξεπερνά τα 80 άτομα σε καμία στιγμή της ημέρας.
5. Αποδυτήρια, wc και κλειστοί χώροι θα είναι κλειστά για το κοινό.
6. Το δελτίο καταγραφής αθλούμενου διατίθεται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf ,όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports), στην ενότητα Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους –
Οδηγίες προς τους αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις & Οδηγίες ασφαλούς άσκησης.
ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ξάνθης (γήπεδο στίβου)
Α) Υποψήφιοι Πανελληνίων εξετάσεων στρατιωτικών σχολών αστυνομίας, πυροσβεστικής και Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και οι προπονητές τους : καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-13.00 & 18.30-21.00.
Β) Μέλη Αθλητικών συλλόγων άνω 13 ετών (Γενημ. έως 31.12.2007):
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 16.30-18.00.
Γ) Ελεύθερα αθλούμενοι πολίτες (κοινό): καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-13.00 & 18.30-21.00.
Από το Γραφείο Τύπου

Τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς συνεδριάσεις ζητά ο Παναγιώτης Σταυρακάρας

Πεδίο αντιπαράθεσης εξακολουθούν να αποτελούν οι δια περιφοράς συνεδριάσεις στον Δήμο Ξάνθης με αρκετές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης να επιμένουν στη τηλεδιάσκεψη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής με το μέλος και Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Παναγιώτη Σταυρακάρα να τονίζει με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής πως οι δια περιφοράς συνεδριάσεις δε δίνουν τη δυνατότητα του διάλογου και των ερωτήσεων.


Κύριε Πρόεδρε
Για άλλη μια φορά αγνοήσατε το αίτημά μας για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας με τηλεδιάσκεψη, όπως προβλέπεται άλλωστε και από την εγκύκλιο με αριθμό 18318/16-3-2020 του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Αντί αυτού επιλέγετε αποκλειστικά το έσχατο δικαίωμα που σας δίνει ο νόμος, αυτό των «δια περιφοράς συνεδριάσεων» των Συλλογικών Οργάνων του Δήμου μας, για προφανείς λόγους.
Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι σύμφωνα με το άρθρο 184, αρ. 1 του νόμου 4635/2019 συνεδριάσεις με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιούνται:
«Εφόσον ανακύπτουν θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και βάσιμα πιθανολογείται κίνδυνος εκ της αναβολής….….».
Επειδή λοιπόν τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής δια περιφοράς συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής χρήζουν ενός δημοκρατικού διαλόγου, διερευνητικών ερωτημάτων και πιθανόν διαφορετικών προτάσεων και επίσης επειδή τα περισσότερα εξ αυτών δεν είναι κατεπείγοντος χαρακτήρα, για το λόγο αυτόν δεν συμφωνώ με τη σημερινή διαδικασία συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής και ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΡΩΝ και για τα 10 θέματα της σημερινής ημερήσιας διάταξης.
Σταυρακάρας Παναγιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης

Προτάσεις της ΟΕΒΕ Ξάνθης για τη στήριξη των ΚΥΕ

Η Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης, Μαρία Τσιακίρογλου, σε συνάντηση που είχε στις 21 Μαΐου με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δόμησης και Αδειοδοτήσεων, κ. Ιωάννη Ζερενίδη, αναφορικά με τη στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΥΕ συζήτησαν εκτενώς τις δυνατότητες που υπάρχουν ακολουθώντας τις νέες διατάξεις περί τραπεζοκαθισμάτων και παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου από τη Δημοτική Αρχή.
Ειδικότερα, η κ. Τσιακίρογλου παρέδωσε στον κ. Ζαρενίδη μια σειρά προτάσεων ενίσχυσης των ΚΥΕ στο κέντρο της πόλης και ευρύτερα με παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες οδούς που λειτουργούν ΚΥΕ προκειμένου να εξεταστούν προς εφαρμογή από τη Δημοτική Αρχή.
Οι προτάσεις παρεμβάσεων επί των οδών για την αποτελεσματική χρήση του χώρου που δικαιούνται τα ΚΥΕ βάση διατάξεων και την αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων ως προς την κυκλοφορία, διαμορφώθηκαν σε συνεργασία της Προέδρου με τη Μηχανικό-Συγκοινωνιολόγο κ. Άννα-Μαρία Ιωαννίδου.

Η Πρόεδρος, Μ. Τσιακίρογλου δήλωσε σχετικά:

“Αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η κοινωνία μας με στόχο την επίτευξη της προφύλαξης και της ομαλής αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό SARS-CoV-2, καθώς και της σταδιακής επαναφοράς της ομαλότητας στην καθημερινότητα, διαφαίνεται ο σοβαρός αντίκτυπος στις ήδη πληγείσες επιχειρήσεις, ειδικά αυτών που ανήκουν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ).
Οι προτάσεις της Ο.Ε.Β.Ε. διαμορφώθηκαν με γνώμονα την απρόσκοπτη, αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία των ΚΥΕ που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης και ευρύτερατο επόμενο χρονικό διάστημα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Αναμένουμε της αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και προσβλέπουμε στην πλήρη στήριξη του κλάδου των ΚΥΕ.”