Log in
updated 6:12 PM UTC, Jul 17, 2018
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2016

Με την υπογραφή του Σέμπα

Χωρισμένος σε δυο στρατόπεδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Σμίνθης

Φαίνεται πως δε διανύει και την καλύτερη του περίοδο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Σμίνθης (αν και προσωπικά δεν τον θεωρώ πολιτιστικό) ο οποίος βρίσκεται ακόμα και μπροστά στο ενδεχόμενο της διάλυσης του. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες που μας μετέφεραν άνθρωποι του συλλόγου, πολλά μέλη του είναι δυσαρεστημένα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και ζητούν την άμεση αποχώρηση του ενώ παράλληλα υπάρχει και η πρώτη παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την άρνηση του Προέδρου να υπάρχει και πομακόφωνο πρόγραμμα στο φεστιβάλ που κάθε χρόνο διοργανώνει ο συγκεκριμένος σύλλογος. 

Πολλά από τα μέλη έχουν προτείνει στο κάθε φεστιβάλ να ακούγονται και μερικά παραδοσιακά πομάκικα τραγούδια, να υπάρχει θεατρικό στην πομάκικη γλώσσα και γενικά μέσα από τις δράσεις του συλλόγου αν αναδειχθεί ο ντόπιος πομάκικος πολιτισμός. Αυτό ωστόσο δεν εγκρίθηκε από τις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο ζήτημα κι έτσι στα ετήσια αυτά φεστιβάλ δεν ακούγεται ούτε λέξη περί πομάκικου πολιτισμού κλπ. Παρόλο που δε γνωρίζω τι ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του συλλόγου θεωρώ πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα αναφορικά με το Δ.Σ.  

Προσωπική μου απορία πάντως εξακολουθεί να είναι το γιατί ο εν λόγω σύλλογο θεωρείται πολιτιστικός. Ποιες είναι άραγε οι πολιτιστικές του δράσεις; Να φέρει τους VEGAS κι άλλα γνωστά συγκροτήματα ή χορευτικά συγκροτήματα της παράνομης ΤΕΞ στα φεστιβάλ που διοργανώνει; Έχει άραγε αυτό καμία σχέση με τον πολιτισμό της περιοχής; Αν θυμάστε εξ αρχής ακόμα είχα πει πως μέσα στον σύλλογο αυτό υπάρχουν και απόλυτα συνειδητοποιημένα πομακόπουλα που όντως θέλουν να αναδείχθεί το πομάκικο στοιχείο της περιοχής αλλά φαίνεται πως αποτελούν μειοψηφία κι έτσι αποφασίζουν άλλοι. Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Σμίνθης υπήρξαν και οικονομικές ατασθαλίες από άτομο που ήδη έχει απομακρυνθεί αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα με το οποίο για την ώρα δε θέλω να ασχοληθώ. Το μεγάλο ζητούμενο είναι το μέλλον του συλλόγου και το κατά πόσο θα δικαιολογήσει μέσω των δράσεων του τον τίτλο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ. Για την ώρα δεν έχει καταφέρει να το πετύχει αυτό πάντως.  

Δεν αργούν οι πρόωρες εθνικές εκλογές 

Θέμα μηνών είναι όπως φαίνεται η προσφυγή σε πρόωρες κάλπες ενώ πιθανότερος μήνας για την διεξαγωγή εκλογών θεωρείται ο Φεβρουάριος του 2017, ένας μήνας κατά τον οποίο θα προκύψουν νέες χρηματοδοτικές ανάγκες για τη χώρα κι αυτό όπως ξέρουμε καλά σημαίνει νέα μέτρα, νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες και η αριστερή κυβέρνηση δεν έχει τέτοια περιθώρια. Ήδη με βάση τις δημοσκοπήσεις (τις οποίες προσωπικά δεν εμπιστεύομαι) ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αρκετές μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και θα έλεγε κανείς πως θα ήταν λάθος του Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εκλογές από τη στιγμή που πάντα με βάση τις προαναφερόμενες δημοσκοπήσεις έχει χάσει τη στήριξη του λαού. Άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η μεγάλη στήριξη που είχε το 2015 οφειλόταν σε υποσχέσεις για σκίσιμο μνημονίων και άλλα τέτοια που τα θυμόμαστε όλοι μας. 

Ωστόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως μέσα από ορισμένες παροχές που θα αφορούν κυρίως τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μπορούν να αλλάξουν την άσχημη εικόνα τους και να ξεπεράσουν σε ποσοστά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το μόνο πάντως που μπορεί να θεωρηθεί σχεδόν σίγουρο είναι πως είναι θέμα μηνών οι πρόωρες εκλογές και μάλιστα με λίστα. Όσο για τα ποσοστά των κομμάτων σας λέω και πάλι πως προσωπικά σαν άνθρωπος δεν εμπιστεύομαι τις δημοσκοπήσεις όχι γιατί τις θεωρώ ψεύτικες αλλά γιατί καταγράφουν την πρόθεση μιας μερίδας πολιτών σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή κι άρα λίγο καιρό αργότερα η πρόθεση αυτή μπορεί να αλλάξει. 

Δημοσιογράφοι στα τοπικά ψηφοδέλτια της Ξάνθης; 

Το διάβασα κι αυτό στον τοπικό τύπο και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ όπου δημοσίευμα αναφερόταν στο ενδεχόμενο να δούμε και δημοσιογράφους σε κάποια από τα ψηφοδέλτια της Ξάνθης. Όχι πως θα είναι οι πρώτοι, ήδη όλα αυτά τα χρόνια πολλοί δημοσιογράφοι σε πανελλαδικό επίπεδο υπήρξαν υποψήφιοι Βουλευτές και μάλιστα ορισμένοι κατάφεραν να εκλεγούν. Εδώ όμως κατά την ταπεινή μου άποψη προκύπτει ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Αν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι μπουν όντως σε κάποια από τα ψηφοδέλτια αλλά δεν καταφέρουν να εκλεγούν, με τι πρόσωπο θα πιάσουν ξανά την πένα και με ποιο τρόπο θα μας πείσουν για την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης που μας παρέχουν; Θα πρόκειται για δημοσιογράφους οι οποίοι και επίσημα πλέον θα έχουν ενταχθεί σε κάποιο κόμμα, όχι πως τώρα δεν ανήκουν κάπου αλλά τουλάχιστον δεν το έχουν επισημοποιήσει ακόμα. Πως λοιπόν ένας δημοσιογράφος ο οποίος θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ ή με οποιοδήποτε άλλο κόμμα θα τολμήσει στη συνέχεια να μιλήσει για αντικειμενική ενημέρωση; Αυτό είναι κάτι που μένει να το δούμε στην πράξη.   

Σ. Καραχότζα 

 

Ανέστης Αντωνιάδης: Στάχι στάχι η ανάλυση του σανού

Το γενέθλιο non-paper της Κυβέρνησης και η αναπαραγωγή του και από τις τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ στην επικράτεια, το οποίο μας αναφέρει ένα επιτυχημένο Σχέδιο Ανασυγκρότησης Νέας Οικονομίας, Σ.Α.Ν.Ο., όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην βουλή, μας δίνει την αφορμή να το αναλύσουμε στάχι, στάχι σε 5 τομείς σημαίες της σημερινής κυβέρνησης, Εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, Πάταξη της Φοροδιαφυγής, Προσφυγικό, Τραπεζικό Σύστημα και Τηλεοπτικές Άδειες.

1. ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:

• Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, αρμόδιος για θέματα δημοσίων υπαλλήλων, υπέγραψε ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, όπου προβλέπεται να λαμβάνει προμήθεια 12% από τα ακαθάριστα ποσά των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.

• Η κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου με την παράνομη λήψη επιδόματος ανήλικων τέκνων από την μητέρα της και Αντιπροέδρου του ΕΣΡ κ. Λίνα Αλεξίου, η οποία όχι μόνο εξακολούθησε να λαμβάνει παρανόμως το ως άνω επίδομα, αφού δεν ενημέρωσε για τις μεταβολές το Ταμείο ως όφειλε, αλλά και αρνείται να επιστρέψει τα παρανόμως καταβληθέντα επιδόματα. 

• Η αύξηση των αποδοχών του νέο-διορεισθέντος Προέδρου των ΕΛ.ΠΕ. κ. Στ. Τσοτσορού από τις 170.000 στις 280.000 Ευρώ ετησίως λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών και ενώ η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες κρατικής χρεοκοπίας.

• Η τοποθέτηση του κ. Γ. Μπενίση, συντρόφου της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρ. Δούρου, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, δίχως μάλιστα να πληροί τα προβλεπόμενα επιστημονικά και αξιοκρατικά προσόντα. 

• Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος δίνει στη δημοσιότητα λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με ονόματα προσώπων και φορέων που χρηματοδοτήθηκαν από αυτό για δράσεις καταπολέμησης της γρίπης δίχως, όπως ο ίδιος αναφέρει να υπάρξει έργο, αλλά απέφυγε να απαντήσει εάν το ποσό των 85.000 Ευρώ, που εμφανίζεται στη λίστα, αφορά στον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Ν. Νικολόπουλο.

• Η υπόθεση του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, ο οποίος διόρισε μητέρα, αδελφό και φίλη σε θέσεις μετακλητών, έως και στο Μαξίμου.

• Συζύγος της βουλευτού, Χαράς Καφαντάρη, ως επικεφαλής σε νέα ΔΕΚΟ που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά δεν έχει αντικείμενο.

• Ο διορισμός του εξαδέλφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα σε θέση γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών ή της Πέτης Πέρκα, συντρόφου του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα σε θέση γενικού γραμματέα στο υπουργείο Μεταφορών. Επίσης, ο διορισμός της Ιφιγένειας Καμτσίδου, συντρόφου του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου στη θέση της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

• Η επιλογή του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου από τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη στη θέση του επικεφαλής της «Αττικό Μετρό ΑΕ».

• Οι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι του ΓιάνηΒαρουφάκη, με κορυφαίο όλων τον Κορεάτη, Γκλεν Κιμ των σχεδόν 125.000 ευρώ το μήνα, τον οποίο έχει «φορτωθεί» σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όλα αυτά συνοψίζονται στα παρακάτω στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Καρκατσούλης σύμφωνα με τα οποία:

«Μέσα σε ένα χρόνο, αυτή η κυβέρνηση, έκανε 27.700 προσλήψεις, εκ των οποίων, το υπουργείο Εσωτερικών, επίσημα εμφανίζει μόνο, 8.473 άτομα»

«Ρωτάμε που είναι οι υπόλοιποι και μας απαντούν δεν ξέρουμε- Πρέπει να βρίσκονται εκεί που είναι το όργιο το μεγάλο, στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που δεν ξέρει κανείς τι είναι- Αυτοί οι 27.700 άνθρωποι, κοστίζουν στο Ελληνικό Δημόσιο, 415,5 εκατομμύρια ευρώ, το χρόνο, δηλαδή το μισό ΕΚΑΣ και τα διπλάσια από τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες- Από τους 27.700, μόνο 768, προσλήφθηκαν στον τομέα υγείας, όχι γιατροί, αλλά νοσηλευτές- Οι περισσότεροι δεν έχουν κάποια ειδικότητα και είναι στους ΟΤΑ, ή διοικητικό προσωπικό υποστήριξης σε διάφορα υπουργεία- 1.534.000, κοστίζουν μόνο τα πολιτικά γραφεία του Μαξίμου. Δικοί τους, δηλαδή- 7.500.000 κοστίζουν οι 4 γραμματείες που στηρίζουν τον κ. Πρωθυπουργό- Άγνωστες ειδικότητες στο Δημόσιο: παγιδοθέτης, σπερματεγχύτης, στασιάρχης, κατασκευαστής ιχναρίων».

2. ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

• Ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας φαίνεται ότι, ενώ είχε ήδη αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, μετέφερε χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού. 

• Ο τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης, ουδέποτε σχολίασε, πόσο μάλλον διέψευσε, την ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας της συζύγου του προς 5.000 Ευρώ την εβδομάδα, καθώς και του διαμερίσματος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίχως να φέρουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ (παράβολα, δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ, κλπ).

• Το «ξεχασμένο» εκατομμύριο του Γιώργου Σταθάκη. 

• Η υπόθεση με την τεχνική εταιρεία του Αλέκου Φλαμπουράρη. 

• Τα 200 χιλιάρικα ανάληψης της μητέρας της Νάντιας Βαλαβάνη, λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών – έστω και αν σήμερα η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στη Λαϊκή Ενότητα. 

• Το «μαύρο» ταμείο που είχε δηλώσει ο ίδιος ο σημερινός υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ότι είχε ως δήμαρχος στα Σφακιά. 

3. ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

• Η Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλήκαταγγέλει απίστευτο φαγοπότι 750.000 ευρώ για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο ΚΕΓΕ Σερρών.

• Ο διαγωνισμός κατασκευής του hotspot, δόθηκαν 1,277 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του συγκεκριμένου hotspot, από τη στιγμή που:η έκταση παραχωρήθηκε από το Δήμο, ο εξοπλισμός και τα κοντέινερ που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες διατέθηκαν από τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα κρεβάτια μεταφέρθηκαν από τις στρατιωτικές μονάδες καιτην φροντίδα των 30 στρεμμάτων είχαν φαντάροι. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, διάρκειας μίας μόνο ημέρας, είχε προϋπολογισμό 1.229.477 ευρώ και τον κέρδισε εταιρεία από την Αργυρούπολη με προσφορά 853.984 ευρώ.Είκοσι μέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών βγήκε συμπληρωματική δαπάνη για την «έντεχνη ολοκλήρωση του έργου» προϋπολογισμού 423.183 ευρώ. Οι εργασίες έγιναν από την ίδια εταιρεία και τελικά το έργο στοίχισε συνολικά 1.277.167 ευρώ – πολύ κοντά στον αρχικό προϋπολογισμό.

• Ο κ. Βουδούρης με την παραίτηση του μας αποκάλυψε ότι το κόστος ανά μετανάστη για την Ελλάδα είναι 15,200 ενώ στην Νορβηγία 12,000 ευρώ.

Εάν πάρουμε ότι το κόστος είναι ανά μετανάστη που εισέρχεται και φεύγει και όχι που παραμένει εδώ και υπολογίζοντας μόνο την διαφορά που είναι 3,200 σε σχέση πάντα με την Σουηδία και σύμφωνα με το κ. Βουδούρη, Γ.Γ. ήταν ο χριστιανός κάτι ξέρει. Έχουμε τα εξής:

1. Το 2015 από την Ελλάδα πέρασαν 805.000 περίπου μετανάστες:

805,000 Χ 3,200 = 2,576 Δις ευρώ. Όσο είναι το συνολικό κόστος του ΕΝΦΙΑ.

2. Εάν πάρουμε ότι το κόστος είναι ανά μετανάστη που μένει τελικά στην χώρα, που μέσος ορός είναι κοντά στις 55,000 και όχι τώρα που ξεπέρασαν τις 60,000 Έχουμε τα εξής:

55,000 Χ 3,200 = 176 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα! Κοντά όσο θα πάρουμε περίπου από τις πολυπόθητες άδειες σε δυο χρονιά κοινώς τα 2/3 των 246 μυρίων από τον εξορθολογισμό του τοπίου, για να τα δώσουμε στις ευπαθείς ομάδες όπως είπε ο ΠΘ.

Δεν θέλω να διανοηθώ καν ότι ισχύει το πρώτο σενάριο, οπότε λογικά ισχύει το δεύτερο. Επίσης είναι απαραίτητο να υπογραμμίσω ότι σύμφωνα με την λογική, επειδή στην Ελλάδα εξυπηρετούμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών και προσφύγων από την Νορβηγία, επομένως το κόστος ανά μετανάστη, έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερο από τις 12,000, για το Ελληνικό Κράτος, όχι υψηλότερο.

3. ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

• Τον Απρίλιο του 2014 μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους, η αξία των Συστημικών Ελληνικών Τραπεζών ανερχόταν στα 31 δις και η αξία των μετοχών του δημοσίου στα 18,5 δις.

• Το Νοέμβριο του 2015 η αξία των Τραπεζών είναι στα 11,5 δις (στο 1/3 Δηλαδή) και το Δημόσιο κατέχει κατά μέσο όρο στο Σύνολο μόνο το 21% .

• Με μόνο 5,5 δις οι Ξένοι επενδυτές αγόρασαν τις Ελληνικές Τράπεζες.

• Από τα 25 δισ. που ήταν η αρχική επένδυση, η σημερινή αξία των μετοχών που κατέχει το κράτος είναι κάτω από 500 εκατομμύρια, δηλαδή πάνω από 98% απώλεια. Για να το βάλουμε σε μία σχετική κλίμακα, το κράτος συλλέγει από τον ΕΝΦΙΑ περίπου 2.5 δισ. το χρόνο. Δηλαδή θα πληρώνουμε για τα επόμενα 10 χρόνια ΕΝΦΙΑ μόνο και μόνο για να καλύψουμε τη ζημιά της ανακεφαλαιοποίησης.

• Ηανακεφαλοποίηση του 2014 έγινε σε τιμές που αντιστοιχούσαν μία φορά στη λογιστική αξία των τραπεζών, η νέα έγινε στο 0,35 της λογιστικής αξίας! Για να καλύψουν τα ποσά που ζητούσαν οι τράπεζες εξέδωσαν υπερπληθώρα μετοχών, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές (από 0,3 ως 4 λεπτά του ευρώ) και έτσι εξαερώθηκαν οι παλαιοί μέτοχοι, μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο.

• Ως αποτέλεσμα το Δημόσιο σήμερα, μετά τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και ενώ έχει βάλει περί τα 31 δισ. ευρώ, ελέγχει περίπου το 25% του κλάδου, τη στιγμή που οι ιδιώτες, οι οποίοι έχουν βάλει 12 δισ. ευρώ, ελέγχουν το υπόλοιπο 75%, με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει σε επιθετικά hedgefunds.

• Η κυβέρνηση έκανε δύο τραγικά και αδικαιολόγητα λάθη.Πρώτον, αποδέχτηκε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση άμεσα χωρίς κάποιο όριο στην τιμή ή πιθανότητα αναβολής της. Δεύτερον, αποδέχτηκε να μη συμμετέχουν στη διαδικασία ούτε το Δημόσιο ούτε οι εγχώριοι επενδυτές και μικροεπενδυτές, αλλά μόνο ξένοι.

• Τέλος, η περίπτωση της Atticabank όπου το ΤΣΜΕΔΕ και άλλα Ταμεία και ΔΕΚΟ καθ΄ υπόδειξη της κυβέρνησης συμμετείχαν σε μια αύξηση κεφαλαίου στην οποία ήταν δεδομένο ότι θα χαθούν πολλά εκατομμύρια. Ήδη οι μέτοχοι της Atticabank μετρούν ζημίες κοντά στα 800 εκατ ευρώ, η οποία είναι λογιστική αλλά και υπαρκτή. Γεγονότα και καταστάσεις τα οποία συνδέονται και με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, τον οποίο τον εξετάζουμε παρακάτω.

4. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Ότι αποτέλεσε σημαία της κυβέρνησης όλη αυτή την περίοδο, όλες οι παθογένειες της κυβέρνησης αυτής και όλες οι ιδεοληψίες της, είναι συνωστισμένες εδώ. Σας τα αναφέρουμε επιγραμματικά:

• Τραγελαφική διαδικασία του διαγωνισμού, με διεθνή χλευασμό και με εξίσωση ακόμα, από τα διεθνή ΜΜΕ, του Αλέξη Τσίπρα με τον ΤαγίπΕρντογάν.

• Ο κ. Καλογρίτσας έχει λάβει από το πιστωτικό ίδρυμα ΤραπεζαΑττικης 127,6 εκατομμύρια ευρώ, με τα 77,6 εκατ. να τα λαμβάνει αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

• Πατέρας και υιός Καλογρίτσα φέρονται να ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

• Η μια δικογραφία που αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 27,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη, καθώς εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων από τον έλεγχο στις λίστες φοροδιαφυγής.

• Ο Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του Χρήστου Καλογρίτσα και υπερθεματιστή μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην περίπτωση αυτή το ποσό της φοροδιαφυγής αναπροσαρμόστηκε προς τα κάτω μετά από προσφυγή του ελεγχόμενου στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ πληρώθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τον ελεγχόμενο και πλέον οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν ξεμπλοκαριστεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

• Η εταιρία «ΑΓΥΙΑ» του Σπύρου Καραμπάτσου έχει σε οριστική καθυστέρηση μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο είχε βάλει ενέχυρο το διαβόητο οικόπεδο των 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκης! Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω οικόπεδο είχε παραχωρήσει ο κ. Καραμπάτσος στον κ. Καλογρίτσα και εν συνεχεία εμφανίστηκε με εκτιμώμενη αξία 100 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες του.

Είναι όντως η καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ποτέ σε τόσο μικρό διάστημα κανένας άλλος, δεν κατάφερε τόσα πολλά.

Δεν γνωρίζω εάν το ηθικό πλεονέκτημα, έγινε μειονέκτημα. Γνωρίζω όμως, ότι ανεξάρτητα από πως θέλει να το χαρακτηρίσει κάποιος, ένα πράγμα, έχει εξαφανιστεί τελείως, η ΗΘΙΚΗ!

 

Με την υπογραφή του Σέμπα

Αυτογκόλ για το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Τις ευχές του για το Κουρμπάν Μπαίράμ των μουσουλμάνων της περιοχής εξέφρασε με ανακοίνωση του η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσε να είναι μια απλή ανακοίνωση όπως τόσες και τόσες μόνο που η ευχετήρια αυτή ανακοίνωση είχε μια διαφορά. Ο τίτλος της ήταν στην τουρκική γλώσσα γεγονός που ενόχλησε αρκετούς μουσουλμάνους της Ξάνθης. Πραγματικά δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να βάλουν τούρκικο τίτλο στην ανακοίνωση τους αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν μια απαράδεκτη και προσβλητική κίνηση για τους μη τούρκους μουσουλμάνους της περιοχής. Θα μπορούσαν να αρκεστούν σε μια απλή ανακοίνωση με χρήση μόνο της ελληνικής γλώσσας μιας και το μήνυμα απευθυνόταν σε έλληνες πολίτες. Εφόσον όμως θέλησαν να ευχηθούν στη γλώσσα των μουσουλμάνων θα έπρεπε ο τίτλος του μηνύματος εκτός από την τουρκική, να γραφτεί και στην πομάκικη γλώσσα η οποία έστω κι ανεπίσημα έχει γραφή αλλά και στη γλώσσα των αθίγγανων μουσουλμάνων. Τι να πω; ίσως το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τούρκους όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης αν και ξέρω από πρώτο χέρι πως δε σκέφτεται έτσι ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ο οποίος μάλιστα μετά από δική μου παρατήρηση – ανάρτηση στο facebook έσπευσε να διορθώσει την κατάσταση βάζοντας και πομάκικο τίτλο στο μήνυμα του. Κάλο θα είναι φίλε Ανέστη την επόμενη φορά να είστε λίγο πιο προσεκτικοί εκεί στο ΠΑΣΟΚ διότι τέτοιες κινήσεις δεν τιμούν ούτε εσένα αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ. Μιλάω εντελώς φιλικά γιατί ξέρω πως σαν άνθρωπος σέβεσαι στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. 

Για γέλια και για κλάματα μαζί το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης 

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως οι ελλείψεις σε ιατρικό κυρίως προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης είναι πολλές κι αρκετά σοβαρές αλλά θα περίμενε κανείς πως με την πάροδο του χρόνου θα μειωθούν. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα οι ελλείψεις αυτές να υπάρχουν ακόμα. Φυσικά δε μιλάμε για ελλείψεις σε σπάνιες ειδικότητες που θα ήταν πολύ λογικό να μην υπάρχουν σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο, εδώ όμως φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ούτε ένας ΩΡΛ το απόγευμα στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Αν δηλαδή κάποιος χρειαστεί ΩΡΛ κατά τις απογευματινές ώρες θα πρέπει να απευθυνθεί ή σε κάποιο από τα νοσοκομεία των γειτονικών πόλεων ή σε ιδιώτη ΩΡΛ. Ήδη πριν μερικές μέρες υπήρξε ένα τέτοιο περιστατικό, ένα μικρό αγόρι πήγε στο ΤΕΠ με χτύπημα στη μύτη χωρίς να γνωρίζει κανείς αν το χτύπημα ήταν σοβαρό ή όχι. Τον μικρό έπρεπε να τον εξετάσει άμεσα ΩΡΛ ο οποίος όμως δεν υπήρχε εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι γιατροί του ΤΕΠ να προτείνουν στους γονείς του παιδιού να το μεταφέρουν με δικό τους όχημα στο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Αντιλαμβάνεστε βέβαια πως οι άνθρωποι προτίμησαν να απευθυνθούν σε ιδιώτη ΩΡΛ της πόλης παρά να μπουν στην ταλαιπωρία να πάνε στο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ορισμένοι εξακολουθούν να μιλάνε για δημόσια δωρεάν υγεία. 

Λίγο σεβασμός δε θα έβλαπτε κύριοι

Έχει φουντώσει για τα καλά το τελευταίο διάστημα η συζήτηση αναφορικά με τον διάδοχο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και που εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να το ξεπεράσει άμεσα. Ωστόσο δε μπορώ να μην παρατηρήσω πως ορισμένοι βιάζονται πολύ είτε να καθίσουν στην καρέκλα του Περιφερειάρχη είτε να δουν τον Γιώργο Παυλίδη εκτός Περιφέρειας. Κι όμως ο ίδιος δεν έχει καν αναφερθεί στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει, αντίθετα παρά τα χτυπήματα που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια από τη ζωή εξακολουθεί να είναι περισσότερο από ποτέ αφοσιωμένος στην Περιφέρεια και στο έργο του. Ήδη μέσα σε δυο χρόνια έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο και θεωρώ πως έχει να προσφέρει ακόμα πολλά στον τόπο. Δε θα πείραζε λοιπόν ορισμένοι να δείξουν περισσότερο σεβασμό στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που παρά τα χτυπήματα της ζωής εξακολουθεί να δίνει μάχη ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις διαθέσιμες για την Περιφέρεια χρηματοδοτήσεις. Μέχρι ο ίδιος να μιλήσει για αποχώρηση του, είναι όχι απλά άδικο αλλά και προσβλητικό κάποιοι να μιλάνε για διάδοχο. Αφήστε λοιπόν τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά κι όταν αποφασίσει να αποχωρήσει τότε μπορείτε άνετα να σκοτωθείτε για την καρέκλα του. Μέχρι τότε όμως ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ. 

Σ. Καραχότζα   

 

Με την υπογραφή του Σέμπα

Γιατί να αποτελέσουν εξαίρεση τα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία;

Με ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης ζητά να μην κλείσουν προσωρινά τα σχολεία στους οικισμούς Ζουμπούλι και Κύκνος κάνοντας παράλληλα λόγο για κατακερματισμό της μειονοτικής εκπαίδευσης. Καταρχήν όπως αναφέρουν και στο ψήφισμα τους, πρόκειται προσωρινή αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολείων κάτι που σημαίνει πως αν την επόμενη χρονιά στα εν λόγω σχολεία υπάρχει ο απαιτούμενος από την ισχύουσα νομοθεσία αριθμός μαθητών, αυτά θα λειτουργήσουν και πάλι κανονικά. Ωστόσο ανάλογες περιπτώσεις έχουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα κι άρα δεν πρόκειται για «χτύπημα» κατά της μειονοτικής εκπαίδευσης. Γιατί λοιπόν κύριοι του Δήμου Μήκης θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον κανόνα αυτό τα μειονοτικά σχολεία; Θέλετε δηλαδή να λειτουργούν ολόκληρα σχολεία με 2 και 3 μαθητές μόνο και μόνο για να μη θεωρηθεί πως το κράτος έχει βάλει στο στόχο τη μειονοτική εκπαίδευση; Συμφωνώ κι εγώ πως είναι άσχημο να βλέπεις κλειστό το σχολείο του χωρίου σου αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να λειτουργήσει με δυο μαθητές μόνο και μόνο για να το βλέπουμε ανοιχτό. Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια δεν είδα το Δήμο Μύκης να βγάζει ανάλογο ψήφισμα και για τα ευτυχώς μη μειονοτικά ακόμα νηπιαγωγεία που έκλεισαν και εξακολουθούν να κλείνουν στα Πομακοχώρια λόγω έλλειψης μαθητών. Γιατί άραγε;

Περίτρανη απόδειξη αδιαφορίας για τα νηπιαγωγεία στα Πομακοχώρια

Μ πρόσφατο δημοσίευμα μας αναφερθήκαμε στην απόφαση των γονέων του χωριού Μάνταινα να βάψουν και να περιποιηθούν το νηπιαγωγείο του οικισμού ώστε αυτό να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα παιδιά τους στις 12 του μήνα και το ρεπορτάζ μας επαληθεύθηκε απόλυτα αφού όντως αυτό έγινε λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία. Απίστευτο κι όμως αληθινό, είναι τέτοια η εξαθλίωση της ελληνικής πολιτείας που ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Θα μου επιτρέψετε να επανέλθω και πάλι στο Δήμο Μύκης και να θέσω ορισμένα εύλογα ερωτήματα που είναι λογικό να απασχολούν τον καθένα. Αφού ο Δήμος Μύκης ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα σχολεία της περιοχής γιατί δε φρόντισε να αναλάβει τη συντήρηση του νηπιαγωγείου στο χωριό Μάνταινα και χρειάστηκε αυτό να το κάνουν οι κάτοικοι του οικισμού; Στην περίπτωση πάλι που δεν είναι ο Δήμος αρμόδιος για τη συντήρηση των νηπιαγωγείων (που μάλλον είναι), γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο δε φρόντισε να βγάλει όχι ολόκληρο ψήφισμα αλλά μια απλή ανακοίνωση διαμαρτυρίας που ο αρμόδιος φορέας, όποιος κι αν είναι αυτός, δε φροντίζει για τη συντήρηση του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου; Πομακόπουλα φοιτούν στα νηπιαγωγεία των πομακοχωρίων πομακόπουλα φοιτούν και στα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία. Γιατί αυτός ο διαχωρισμός κύριοι; Δε θέλω καν να σκεφτώ πως αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος οφείλεται στο γεγονός πως στα νηπιαγωγεία δε διδάσκεται η τουρκική γλώσσα διότι αν ισχύει αυτό τότε χρειάζεται ακόμα και η παρέμβαση της δικαιοσύνης. Θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για ένα λάθος, μια παράλειψη και τίποτα παραπάνω.  

Χιλιάδες αφορολόγητα ευρώ μπήκαν στις τσέπες κρεοπωλών – χασάπηδων ανήμερα του Κουρμπάν Μπαϊράμ στα Πομακοχώρια  

Όπως είναι γνωστό την πρώτη μέρα του Κουρμπάν Μπαϊράμ η κάθε μουσουλμανική οικογένεια θυσίασε ένα ζώο μιας και αυτό ορίζει η θρησκεία τους. Τα τελευταία όμως χρόνια, αντί ο καθένας να σφάζει το δικό του μικρό ζώο, μαζεύονται πολλές οικογένειες μαζί και αναθέτουν σε έναν επαγγελματία κρεοπώλη – χασάπη να σφάξει για λογαριασμό τους μια αγελάδα και να τους τη μοιράσει ενώ στο τέλος πληρώνουν προς 4.5 ή 5 ευρώ το κάθε κιλό από το κρέας που τους αντιστοιχεί. Περίπου η κάθε οικογένεια πληρώνει 250 ευρώ για το κρέας που θα πάρει αλλά και για τα εργατικά του χασάπη και με δεδομένο πως στην κάθε αγελάδα συμμετέχουν περίπου εφτά οικογένειες, ο επαγγελματίας κρεοπώλης – χασάπης έβγαλε στην κάθε αγελάδα περίπου 1750 ευρώ. Ωστόσο οι περισσότεροι επαγγελματίες του είδους τη μέρα εκείνοι είχαν αναλάβει να σφάξουν όχι μια αλλά από 7 μέχρι 10 αγελάδες κι άρα μέσα σε μια μέρα έβγαλαν πάνω από 15000 ευρώ. Είδε κανείς ποτέ έστω και έναν χασάπη να κόβει απόδειξη γι’ αυτά τα χρήματα; Εγώ πάντως όλα αυτά τα χρόνια δεν είδα ούτε έναν. Όλα αυτά τα χιλιάδες ευρώ που κατέληξαν στις τσέπες τους είναι εντελώς αφορολόγητα. Δε θέλω να στιγματίσω μια θρησκευτική γιορτή αλλά ορισμένα πράγματα δε γίνεται να μην τα λέμε. Γιατί τη μέρα εκείνη δεν έκαναν μια απλή βόλτα στα πομακοχώρια μερικοί εφοριακοί; Εντάξει, καταλαβαίνω πως επειδή πρόκειται για θρησκευτική γιορτή οι άνθρωποι θέλουν να είναι διακριτικοί ώστε να μην κατηγορηθούν αλλά εδώ μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δε φορολογήθηκαν κι όχι για μια τυρόπιτα ή για ένα καφέ που πουλήθηκε χωρίς απόδειξη. Ο κάθε ένας από τους χασάπηδες της περιοχής τη μέρα εκείνη έβγαλε ή έστω έκανε τζίρο πάνω από δέκα χιλιάδες ευρώ. Δεν πρέπει να φορολογηθεί και μάλιστα σε μια εποχή που χιλιάδες συμπολίτες μας δυσκολεύονται ακόμα και να επιβιώσουν; Τι λέτε κι εσείς κύριοι εκεί στην εφορία;   

Σε τι θα βοηθήσουν τα λιγότερα κανάλια;

Ως άνθρωπος που ασχολήθηκε αρκετά χρόνια έστω και σε τοπικό επίπεδο με την τηλεόραση θεωρώ πως μπορώ να έχω μια άποψη για το νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώθηκε πλέον στη χώρα μετά τις 4 τηλεοπτικές άδειες που δόθηκαν από την κυβέρνηση και το μαύρο που λογικά θα πέσει στα υπόλοιπα 4 πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Καταρχήν θα πρέπει κάποιος από την κυβέρνηση να μας εξηγήσει γιατί το μαύρο που ο Αντώνης Σαμαράς έριξε στην ΕΡΤ ήταν τόσο κακό ενώ αυτό που ο Τσίπρας θα ρίξει σε τέσσερις ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι καλό για τη χώρα. Επίσης θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε τι ακριβώς θα μας βοηθήσουν τα λιγότερα κανάλια. Φυσικά όλο αυτό το φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες δεν είχε σαν σκοπό να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία διότι αν ήταν αυτός ο σκοπός τότε θα έδιναν άδεια όχι σε 4 αλλά σε 14 κι έτσι το κράτος θα έβγαζε περισσότερα χρήματα. Άρα η πρώτη φορά αριστερά αποσκοπεί κάπου αλλού και για να μιλήσω πιο καθαρά, θέλει να περιορίσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό την πολυφωνία στα ΜΜΕ. Αλήθεια κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάτε να σκαρφαλώσετε στα κάγκελα των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών που κλείνουν για να συμπαρασταθείτε στους εργαζόμενους που σε λίγο καιρό θα είναι χωρίς δουλεία; Η απάντηση είναι απλή και δεδομένη. 

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Σ. Καραχότζα 

 

 

Με την υπογραφή του Σέμπα

Σωστή η παρατήρηση του Δήμου Ξάνθης αλλά…

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Δήμο Ξάνθης αναφορικά με την καθαριότητα της πόλης η οποία ασφαλώς είναι υπόθεση όλων μας και όχι μόνο της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Αυτό που μας είπε τώρα ο Δήμος Ξάνθης εγώ το φωνάζω εδώ και χρόνια, εμείς οι πολίτες είμαστε αυτοί που πετάμε σκουπίδια όπου μας βολεύει κι όχι όπου πρέπει αλλά την ίδια στιγμή μας φταίει ο Δήμος που δεν τα μαζεύει. Ως προς την επιστολή που ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έστειλε στους επαγγελματίες και στους μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς μόνο μια παρατήρηση έχω να κάνω. Δε νομίζω πως υπάρχει έστω κι ένας επαγγελματίας ο οποίος θα βρει άδειο κάδο απορριμμάτων αλλά τα σκουπίδια του θα τα αφήσει εκτός κάδου. Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται διότι απλά δε βρίσκει άδειο κάδο και φυσικά δεν είναι δυνατόν να περιφέρεται σε ολόκληρη την πόλη με τα σκουπίδια στο χέρι μέχρι να βρει άδειο κάδο αλλά ούτε και να τα μαζεύει μέσα στο κατάστημα του. Από τη στιγμή λοιπόν που οι κοντά στην επιχείρηση του κάδοι είναι γεμάτοι δεν έχει και πολλές επιλογές. Θέλοντας και μη τα απορρίμματα του έξω ή πάνω στον κάδο θα τα αφήσει.  

Να πληρωθούν μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου τα προνοιακά επιδόματα

Ήδη το απαιτούμενο ποσό των 111 περίπου εκατομμυρίων ευρώ έχει κατανεμηθεί στους Δήμους της χώρας από τις 29 Αυγούστου και είναι πλέον θέμα του κάθε Δήμου το πότε θα πληρώσει τα προνοιακά επιδόματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως και χωρίς να γνωρίζω το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες στο Δήμο Ξάνθης, εφιστώ την προσοχή των αρμοδίων μαζί με την παράκληση να κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε μέχρι τις 12 του μήνα οι δικαιούχοι να έχουν λάβει τα χρήματα αυτά. Σίγουρα δε σας λέω κάτι το πρωτότυπο και ασφαλώς το γνωρίζουν αυτό και οι αρμόδιοι στο Δήμο Ξάνθης αλλά είναι μια μεγάλη αλήθεια. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές οικογένειες οι οποίες αν δε λάβουν το επίδομα αυτό μέχρι τις 12 του μήνα, είναι πολύ πιθανό να αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά τους την πρώτη ή ακόμα και τις επόμενες μέρες στο σχολείο χωρίς σχολική τσάντα και χωρίς όλα τα υπόλοιπα σχολικά ήδη που χρειάζεται ένας μαθητής. Μέρες υπάρχουν αρκετές ακόμα μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία κι αν κινηθούν σωστά οι διαδικασίες θεωρώ πως ο Δήμος Ξάνθης προλαβαίνει να δώσει τα προνοιακά επιδόματα ακόμα και μέχρι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Το όλο θέμα είναι στο χέρι των ανθρώπων του Δήμου πλέον και η όποια καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων θα είναι δική τους ευθύνη. 

Μη μας βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι κύριε Αντωνιάδη 

Αιχμές κατά των τοπικών ΜΜΕ για επιλεκτική δημοσίευση των ειδήσεων άφησε με ανάρτηση του FB ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης αναφερόμενος στη μη δημοσίευση της άρσης ασυλίας στους Λαγό και Μίχο της Χρυσής Αυγής από την ολομέλεια της Βουλής. Ούτε θέλω κι ούτε μου επιτρέπεται να κρίνω τη στάση άλλων συναδέλφων κι άλλων ΜΜΕ ως προς το συγκεκριμένο θέμα αν και θα συμφωνήσω με τον Ανέστη Αντωνιάδη πως πράγματι ορισμένοι μπορεί να μην έδωσαν την πρέπουσα βαρύτητα στη συγκεκριμένη είδηση για διάφορους λόγους. Σε ότι αφορά την xanthinet όμως θα τον παρακαλούσα να μη μας βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τα υπόλοιπα ΜΜΕ διότι αν και με πολύ μικρές δυνάμεις, καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια να μην τους μοιάσουμε σε τίποτα και να δίνουμε βήμα και φωνή σε όλους. Ως προς την άρση της ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, είναι κάτι που απλά δεν υπέπεσε στην αντίληψη μας έγκαιρα μιας και δεν είμαστε ένα μέσο που αποτελείται από δεκάδες υπαλλήλους και δημοσιογράφους. Μόλις όμως η είδηση αυτή έφτασε στα χέρια μας τη δημοσιεύσαμε αμέσως κι αυτό ακριβώς κάνουμε κάθε φορά όποια κι αν είναι η είδηση, όποιους κι αν αφορά. Δε χρωστάμε σε κανέναν τίποτα κι ούτε έχουμε υποχρεώσεις σε κάποιους κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δημοσιεύουμε τα πάντα. Δεν είμαστε λοιπόν όλοι το ίδιο αγαπητέ φίλε Ανέστη κι αυτό νομίζω πως έχει αρχίσει να το αναγνωρίζει η τοπική τουλάχιστον κοινωνία. 

Δεν είναι δεξιά η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Δεν το λέω εγώ, ο ίδιος ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ξεκαθάρισε τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «θα είναι λάθος να δοθεί προς τα έξω η εντύπωση πως η ΝΔ είναι ένα δεξιό κόμμα». Δεν ξέρω τι ακριβώς κατάλαβαν όσοι δεξιοί Έλληνες ψήφιζαν ως τώρα ΝΔ αλλά νομίζω πως ο Κυριάκος τους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. Τους είπε σε απλά ελληνικά πως δε θέλει την ψήφο τους. Εσύ φίλε δεξιέ θα πας να τον ψηφίσεις; Σου το είπε ξεκάθαρα, δε σε θέλει στο κόμμα του κι άρα δε θέλει και την ψήφο σου. Ξεχνάει βέβαια ο κ. Μητσοτάκης πως το 30% σχεδόν των ψηφοφόρων της ΝΔ προέρχεται από τη δεξιά της πτέρυγα και χωρίς αυτούς τους ψηφοφόρους τα ποσοστά της γαλάζιας παράταξης θα πέσουν αρκετά. Εκτός πια κι αν ο Πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει πως με μια παράταξη του κέντρου θα τραβήξει ψηφοφόρους από άλλα κόμματα, ίσως ακόμα κι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια έχουμε τις κωλοτούμπες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κι από την άλλη τον Μητσοτάκη να λέει πως δε θέλει δεξιά στοιχεία στη ΝΔ και ορισμένοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνουν συνέχεια τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια παράταξη στελέχη της οποίας αναγνωρίζουν τον ψευτομουφτή Ξάνθης ως νόμιμο μουφτή δε μπορεί να ανήκει στη δεξιά, πιο πολύ προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά ανήκει. Αλήθεια Πρόεδρε, το ενδεχόμενο της συγχώνευσης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ το έχεις σκεφτεί καθόλου; Στα περισσότερα δε διαφέρετε και πολύ έτσι κι αλλιώς. Όλα για την καρέκλα.       

Σ. Καραχότζα