Log in
updated 1:37 PM UTC, Jul 30, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούλιος 2020

Οριστικό. Ακυρώνονται λόγω κορονοϊού οι Γιορτές Παλιάς Πόλης

Την ακύρωση των φετινών Γιορτών Παλιάς Πόλης λόγω της ισχύουσας υγειονομικής κατάστασης και των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε και επίσημα ο Δήμος Ξάνθης ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο έτος.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «ο Δήμος Ξάνθης με συνεχείς επικοινωνίες, θεσμικής συνεργασίας, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, διερεύνησε ένα πλαίσιο ενεργοποίησης πρωτοκόλλων, που με ασφάλεια θα μπορούσαν να διασφαλίσουν την πραγματοποίηση του θεσμού «Γιορτές Παλιάς Πόλης» .

Μετά από την πλήρη και την αναλυτική αξιολόγηση των στοιχείων και δεδομένων για τη διοργάνωση του θεσμού «Γιορτές Παλιάς Πόλης» στην Ξάνθη, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες στη χώρα και τα ισχύοντα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκύπτει ότι, δεν είναι δυνατή η υψηλή υποστήριξη της ασφάλειας των πολιτών μας .

Ο Δήμος Ξάνθης με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανακοινώνει την ματαίωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης για λόγους δημοσίου συμφέροντος, καθώς η μεγάλη αυτή διοργάνωση συγκεντρώνει χιλιάδες Ξανθιώτες και επισκέπτες από όλη τη χώρα και δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού και συγχρωτισμού χωρίς να είναι δυνατή η διασφάλιση της τήρησης του βασικού μέτρου πρόληψης, της κοινωνικής απόστασης.

Με βάση την εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας διεθνώς και τις επιστημονικές εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα, επιβάλλεται να λαμβάνονται αποφάσεις δυσάρεστες για όλους μας, αλλά επιβεβλημένες από τις συνθήκες, θέτοντας την ανθρώπινη ζωή πάντοτε πάνω από όλα.

Υγιείς και δυνατοί, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις «Γιορτές Παλιάς Πόλης» στην Ξάνθη για τον Σεπτέμβριο του 2021 και είναι βέβαιο ότι όλοι εσείς με συσσωρευμένη θετική ενέργεια και αισιοδοξία, θα μας δώσετε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε όλοι μαζί, τη μεγαλύτερη Γιορτή της Ξάνθης.»

ΠΑΜΘ και Δήμαρχος Ξάνθης στο πλευρό του ΑΟΞ

Για μεγάλη, παράνομη και παράτυπη καθυστέρηση ως προς του αγώνες μπαράζ και καλείται να δώσει ο ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης προκειμένου να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνουν λόγο με κοινή τους δήλωση ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης επισημαίνοντας πως με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, όλοι οι αγώνες μπαράζ θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθείμέχρι τις 2 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα στην δήλωση τους αναφέρουν:

«Κύριοι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Ο θεσμικός μας ρόλος ως Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ως Δημάρχου Ξάνθης, μας επιβάλλει να αφουγκραζόμαστε την τοπική μας κοινωνία σε όλες της τις δραστηριότητες.

Για μας, στη Θράκη συνολικά η παρουσία και δραστηριοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε., στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, σημαίνει πολλά περισσότερα από τη λειτουργία μιας οποιασδήποτε άλλης ΠΑΕ, για λόγους που είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε και κατανοείτε και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε.

Ταυτόχρονα το ενδιαφέρον μας, προσωπικά αλλά και όλου του κόσμου που εκφράζεται στην περίπτωση αυτή, μέσα από εμάς και την επιστολή μας αυτή, επιτείνεται από το γεγονός ότι η ομάδα αυτή διακρίνεται τόσο αγωνιστικά όσο και εξωγηπεδικά για το ήθος και το χαρακτήρα που επιδεικνύει δεκαετίες τώρα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ζητήσουμε να σεβαστείτε τα αυτονόητα.

Δεν ζητάμε χαριστικές συμπεριφορές, ούτε κρίνουμε αυτή τη στιγμή την τακτική και τα γεγονότα που οδήγησαν την ομάδα μας στην σημερινή μας κατάσταση.

Απαιτούμε όμως να σεβαστείτε τις ίδιες τις δικές σας αποφάσεις.

Δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε συνέπεια από όλους για το καλό του αθλήματος του ποδοσφαίρου και εσείς ως κορυφαίο όργανο να αναιρείτε τον ίδιο σας τον θεσμικό ρόλο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με απόφασή της, και τη σύμφωνη γνώμη της UEFA, έθεσε τα δεδομένα της διεξαγωγής και εξέλιξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων και διευκρίνισε με σαφήνεια τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, καθορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία των αγώνων μπαράζ μεταξύ της 13ης ομάδας της SuperLeague 1 και της 2ης ομάδας της SuperLeague 2 την 2α Αυγούστου 2020.

Με βάση την απόφαση αυτή η ομάδα της Θράκης καθόρισε και τον τερματισμό των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών της.

Φημολογείται (και επιβεβαιώνεται εκ των πραγμάτων, δεδομένου ότι έχουμε φτάσει ήδη στις 31 Ιουλίου 2020 και από το Σάββατο 18 Ιουλίου που ολοκληρώθηκαν οι αγώνες PLAY-OUT δεν έχει διεξαχθεί κανένας αγώνας των μπαράζ) ότι πρόκειται να αποφασίσετε την μετάθεση της ημερομηνίας των αγώνων μπαράζ στο τέλος του Αυγούστου.

Μια τέτοια απόφαση, παράνομη και παράτυπη κατά την κοινή αντίληψη εφόσον ληφθεί, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο το Θρακιώτικο Ποδόσφαιρο, όπως εκφράζεται με αγωνιστική αξιοσύνη σήμερα, και θα επιβεβαιώσει φήμες τις οποίες μέχρι σήμερα αρνηθήκαμε να υιοθετήσουμε.
Εκφράζοντας όλους τους Θρακιώτες και τους Ξανθιώτες σας καλούμε να απόσχετε από μία τέτοια μεθόδευση, που θα αναγκάσει την τοπική μας κοινωνία να αντιδράσει.»

Εθιμοτυπική επίσκεψη Παπαχρόνη στον Μουφτή Ξάνθης

Τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης, Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, επισκέφθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας", Γιάννης Παπαχρόνης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο, Μιχάλη Σπανίδη, επ' ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα σαφώς ευνοϊκότερα για την Ξάνθη σε σχέση με την περίοδο του Σεκέρ Μπαϊράμ, αλλά με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, μετέφεραν τις ευχές των μελών του συνδυασμού για καλό και ειρηνικό Μπαϊράμ για όλους τους μουσουλμάνους της Ξάνθης και πρόσφεραν στον Σοφολογιώτατο γλυκά και το βιβλίο του Πέτρου Γεωργαντζή "Η πνευματική ακτινοβολία των αρχαίων Αβδήρων" από τις Εκδόσεις Σπανίδη, μια πραγματεία για τους αβδηρίτες σοφιστές.

Ο Τοποτηρητής Μουφτής ενημέρωσε για τα σχέδιά του προκειμένου να ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της Μουφτείας (συσσίτια, διανομή ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης, διανομή καυσόξυλων, πετρελαίου θέρμανσης κλπ). Ζήτησε παράλληλα την βοήθεια και συνεργασία τού συνδυασμού όπως και όλων των αρχών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με το νέο Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Έβρου

Τον Πρόεδρο και τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Έβρου υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες που έχει ήδη δρομολογήσει και υλοποιεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με στόχο την προσβασιμότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμΕΑ στον δήμο.

Μεταξύ άλλων, έχει ήδη δρομολογηθεί η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των ειδικών θέσεων στάθμευσης για ΑμΕΑ, έχουν εγκατασταθεί σε παραλίεςς του δήμου μας 4 συστήματα seatrac που διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία ή με περιορισμένη κινητικότητα στη θάλασσα και ένα ειδικό ηχητικό σύστημα που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με ολική ή μερική απώλεια όρασης μέσα στη θάλασσα,έχουν απομακρυνθεί αντικείμενα και αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονταν σε κοινόχρηστους χώρους με σκοπό την ελεύθερη, ασφαλή και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών και έχει επαναπροσδριοριστεί ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ώστε να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη κίνηση και πρόσβαση των πολιτών.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε επίσης, η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και συζητήθηκαν νέες προτάσεις της δημοτικής αρχής που σχεδιάζονταιμε επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

LEADER: Έναρξη υπογραφής Συμβάσεων Έργων Δημόσιου χαρακτήρα

Έναρξη υπογραφής Συμβάσεων Έργων Δημόσιου χαρακτήρα με εγκεκριμένους φορείς, εκ των οποίων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης μέσω του προγράμματος LEADER Ροδόπης - Ξάνθης με την Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε.»

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με αρμόδια μέλη της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε. στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Λ. Δημοκρατίας 1. Το θέμα της αφορούσε την έναρξη της διαδικασίας υπογραφής Συμβάσεων Έργων Δημόσιου χαρακτήρα με εγκεκριμένους φορείς του προγράμματος LEADER Ροδόπης – Ξάνθης.

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια ΑΜΘ κατάφερε να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους, ώστε να προχωρήσει όλα τα έργα που έχουν εγκριθεί. Συνολικά, 35 φορείς στο διάστημα των επόμενων ημερών θα υπογράψουν συμβάσεις υψηλής χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος LEADER με την Αναπτυξιακή Ροδόπης και θα ξεκινήσει η έναρξη υλοποίησης των έργων τους.

Στους φορείς Δημοσίου περιλαμβάνονται Δήμοι και των δύο νομών, Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης, Μητροπόλεις, το Πανεπιστήμιο (συνολικά 10 έργα), καθώς και έργα δημόσιου χαρακτήρα (συνολικά 25 έργα) με φορείς υλοποίησης πολιτιστικούς συλλόγους, ενώσεις αθλητικών σωματείων, συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ, και περιβαλλοντικούς φορείς.

Ειδικότερα, στις 29 Ιουλίου 2020, στη συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης και Προέδρου της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε., Νικόλαου Τσαλικίδη, των στελεχών της Αναπτυξιακής Ροδόπης και του αρμόδιου φορέα, ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία υπογραφής και υπεγράφη σε πρώτη φάση σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής δημόσιου έργου. Τα έργα και οι ανάγκες κατά προτεραιότητα προτάθηκαν από τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής και αφορούν την υδρευτική ενίσχυση των οικισμών του Ορεινού Όγκου και συγκεκριμένα των οικισμών Στυλαρίου και Σιδηράδων για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών τους, με προϋπολογισμό 48.000 ευρώ. Ακόμη, υπεγράφη έργο, προϋπολογισμού 374.446,40 ευρώ, για την αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Μελέτης με την κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου διανομής.

« Πλήθος από προτάσεις, που καλύπτουν διάφορες θεματικές ανάγκες βρίσκονται στις βασικές προτεραιότητες μας και πάντα στο επίκεντρο για συζήτηση και πραγμάτωση τους. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου είναι απαραίτητη και τα έργα παροχής νερού εξυπηρετούν τις ανάγκες του πολυτιμότερου αγαθού για τη ζωή όλων. Εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες υποδομές και δημιουργούμε υποδοχείς για νέες.», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, κ. Χαραλαμπίδη να εκφράζει την ικανοποίηση του για την επιτυχή έκβαση της συνάντησης, ελπίζοντας και σε μετέπειτα συνεργασίες ανάλογης εμβέλειας και σημαντικότητας.

Στις 30 Ιουλίου 2020, μετά από καθορισμένη συνάντηση στην Πρυτανεία της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, υπεγράφη σύμβαση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη του έργου ανάγεται στη δημιουργία δικτύου μονοπατιών- πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας ανάπαυσης/αναψυχής στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής. Παράλληλα, κατά μήκος του δικτύου προτείνεται η φύτευση δέντρων για την αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, η δημιουργία χώρων υπαίθριας αναψυχής και σημείων ανάπαυσης, ο χώρος στάθμευσης οχημάτων και η τοποθέτηση απαραίτητων πινακίδων. Επιπροσθέτως, σκοπός της παρούσας μελέτης θα είναι η ανακαίνιση και συντήρηση του υφιστάμενου κτιρίου με προβλεπόμενη χρήση θερινού κινηματογράφου με κυλικείο στην Πανεπιστημιούπολη ως ενδιάμεσος χώρος στάσης του δικτύου μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών. Το προτεινόμενο δίκτυο θα είναι προϋπολογισμού 470.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης τονίζει ότι « Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή της Ροδόπης και βρίσκεται στον βασικό άξονα του ενδιαφέροντος μας. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, πρόκειται να ενισχυθεί η ευρύτερη εικόνα της περιοχής μας και να αναβαθμιστεί η Πανεπιστημιακή δομή. Η συνεργασία και επικοινωνία με τη διοικούσα αρχή του ΔΠΘ είναι άψογη και αποτελεσματική. Κάθε μία από τις προτάσεις του Πανεπιστημίου αξιολογούνται προσεκτικά και με θετικότητα, πάντα με γνώμονα την υλοποίηση τους». Ανάλογα, εκδήλωσε την ευχαρίστηση και ικανοποίηση του και ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και εξήρε την καλή συνεργασία τους.

Τέλος, τις συναντήσεις πλαισίωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης ΑΕ, Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Στάθης Κεφαλίδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER Ροδόπης - Ξάνθης, Δημήτρης Πολιτειάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Ξάνθη: Εκδήλωση απονομής QNeSTBRANDS

Το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “QNeST - QualityNetworkonSustainableTourism”, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα ADRION, διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο: “Το Παρελθόν μας δυναμώνει… Το Μέλλον μας Προκαλεί”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:00, στον Χώρο Αναψυχής Γαλάνης, δίπλα στον Ποταμό Νέστο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επίδειξη υπαίθριων δραστηριοτήτων (Canoe - Kayak, Ποδηλασία, Αναρρίχηση, Ζipline, Τοξοβολία, κ.ά.) τις οποίες μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες στο χώρο αναψυχής του ποταμού Νέστου. Στη συνέχεια η κα. Ανθή Παναγιώτου, Ειδική Συνεργάτης Επιμελητηρίου Ξάνθης, παρουσίασε τις Πιλοτικές Διαδρομές οι οποίες σχεδιάστηκαν για την προώθηση βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού μέσω της δημιουργίας ενός διασυνοριακού τουριστικού δικτύου. Αυτές είναι: Η Διαδρομή της Ελιάς, Ο Δρόμος της Ιερουσαλήμ, Η Διαδρομή του Κρασιού και Η Διαδρομή των Άθλων του Ηρακλή στην οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και γίνονται προσπάθειες να πιστοποιηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Μωραΐτης μίλησε για την Διαδρομή των Άθλων του Ηρακλή από το χώρο αναψυχής του Νέστου, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «OΝline», με τον Γιώργο Ευγενίδη και την Έλενα Παπαδημητρίου.

Ακολούθησε η απονομή των Σημάτων QNeSTBRANDS από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Το QNeSTBRAND σχεδιάστηκε για να προωθήσει και να επιβραβεύσει την κοινή πολιτιστική ταυτότητα των περιοχών που συμμετέχουν στο έργο μέσω της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς - ιδιαίτερα των άυλων στοιχείων - που αποτελούν το βασικό πυλώνα ενός συστήματος δημιουργίας εμπειριών ικανών να αναδείξουν τις πιο κατάλληλες πτυχές του τουρισμού σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας.

Η εκδήλωση έκλεισε με γευσιγνωσία – οινογνωσία συντροφιά με μουσική από τον Αντώνη Μουσαδέ.

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ορίζοντα 2020 «IRIS-Smart Cities»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/7 στον Δήμο Αλεξανδρούπολης μεταξύ της ΑντιδήμαρχουΤραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κας Ελένης Ιντζεπελίδου και του προέδρου της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης κ. Αναστάσιου Δημητριάδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ορίζοντα 2020 «IRIS-Smart Cities» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Με εκκίνηση τον Οκτώβριο του 2017 το “IRIS” αποτελεί ένα πενταετές χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο που θα προωθήσει την εφαρμογή υπηρεσιών ενέργειας και κινητικότητας που βασίζονται στη ζήτηση από τους χρήστες (user-demanddriven), θα ενθαρρύνει περισσότερο συνεργατικό και αποτελεσματικό πολεοδομικό σχεδιασμό και διοίκηση, και θα επικυρώσει επιχειρηματικά μοντέλα και καινοτόμες τεχνολογίες για την προώθηση έξυπνων βιώσιμων πόλεων.

Στη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του προέδρου για το πρόγραμμα “IRIS” και συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην αστική συγκοινωνία της Αλεξανδρούπολης. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία των πόλεων Φάρων του προγράμματος “IRIS” (Ουτρέχτη, Γκέτεμποργκ, Νίκαια) είναι στη διάθεση της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης μέσω του Δήμου Αλεξανδρούπολης με σκοπό τη σταδιακή μετάβαση σε ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία. Στο πλαίσιο του “IRIS”, o Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ), το οποίο θα συμβάλλει στην επιστημονική τεκμηρίωση των μελετών σκοπιμότητας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας.

Σύλληψη αλλοδαπού για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Κατασχέθηκαν 806 είδη παρεμπορίου

Συνελήφθη χθες (30-7-2020) το μεσημέρι σε παραλιακή περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 806 είδη παρεμπορίου (γυαλιά ηλίου, κρεμαστά και βραχιόλια) στερούμενος της απαιτούμενης άδειας .

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου.

Αλλοδαπός εισήγαγε από την Τουρκία στην Ελλάδα ναρκωτικά

Συνελήφθη σήμερα (31-7-2020) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Φυλακτού Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι εισήλθε παράνομα στη Χώρα μας από την Τουρκία, εισάγοντας στην ελληνική επικράτεια ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης και πλήθος ναρκωτικών δισκίων.

Συγκεκριμένα, στο σακίδιο που κατείχε ο δράστης βρέθηκαν δύο (2) συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 353,1 γραμμαρίων και δύο (2) συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 1.413 ναρκωτικά δισκία.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης

Ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης συναντήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ευχαρίστησε και συνεχάρην για τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα.

Η συζήτηση των δυο ανδρών επικεντρώθηκε σε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν την ΠΕ Ξάνθης.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση της Πανδημίας στην Ξάνθη καθώς και για τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της πρωτοφανούς κρίσης στην Τοπική Κοινωνία.

Επιπρόσθετα, εκτενής αναφορά έγινε στο ρόλο και στον σκοπό της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, μέλος της οποίας είναι ο κ. Τσιλιγγίρης καθώς και στις Αναπτυξιακές Δυνατότητες του Νομού Ξάνθης.

Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Τσιλιγγίρης συμφώνησαν να υπάρξει νέα συνάντηση παρουσία Μελών της Κυβέρνησης στις αρχές Σεπτεμβρίου.