Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Οκτώβριος 2020

Χαλάζι σάρωσε τα πάντα στα ορεινά Πομακοχώρια της Ξάνθης

Σε μέγεθος φουντουκιού λένε κάτοικοι της περιοχής

Όχι, αυτό που βλέπετε δεν είναι ο πρώτος χιονιάς του φετινού χειμώνα στην ορεινή Ξάνθη. Είναι το χαλάζι που στο πέρασμα του δεν άφησε τίποτα όρθιο με την γη να ασπρίζει κυριολεκτικά.

Ήταν λίγο μετά τις μια το μεσημέρι όταν ο ουρανός στην Ξάνθη άρχισε να μαυρίζει και άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες για να ακολουθήσει στη συνέχεια έντονη βροχόπτωση.

Μόνο που στην ορεινή Ξάνθη δεν ήταν σκέτη βροχή αλλά και έντονη χαλαζόπτωση που κυριολεκτικά διέλυσε ότι βρήκε μπροστά της.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο ΠΟΜΑΚΟΣ τραγουδιστής Μουσταφά Αχμετσίκ

Φτωχότερα είναι από σήμερα τα Πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης και οι Πομάκοι γενικότερα κι αυτό γιατί δεν είναι πια ανάμεσα μας εκείνος, ο μοναδικός ΠΟΜΑΚΟΣ τραγουδιστής Μουσταφά Αχμετσίκ του Οσμάν και της Αϊσέ. Γεννήθηκε στη Σμίνθη στις 29 Απριλίου 1939.

 https://www.youtube.com/watch?v=8UxsFGlsyeY

 

Ένας άνθρωπος βασανισμένος, πονεμένος και μόνος με μοναδική συντροφιά του το μπουζούκι του.

 

Ο αγαπημένος όλων που με τη φωνή και το μπουζούκι του σκορπούσε τη χαρά και τραγουδούσε για τις παρέες στις ταβέρνες της ορεινής περιοχής και όχι μόνο.

 

Τα τελευταία χρόνια όντας πολύ μεγάλος σε ηλικία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ενώ είχε χάσει και την όραση του.

Δίσκοι με τραγούδια του έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ; 

Αυτή η φωνή έσβησε για πάντα.

 

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 11:30 στη Σμίνθη

 

Καλό παράδεισο φίλε Μουσταφά, Μούτε όπως σε φωνάζαμε εμείς οι φίλοι σου.

 

Θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας.

Συγκέντρωση συμπαράστασης για την θωράκιση και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου

Με την τήρηση των κανόνων υγειονομικής προστασίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (25/10) στον αύλειο χώρο της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής, συγκέντρωση συμπαράστασης για την θωράκιση και αναβάθμιση της Σχολής.

https://www.youtube.com/watch?v=zEt_-HXk5Cg&fbclid=IwAR39TnsDVeDo0nHQVzVOAIBXvShC568sfw9HUYUv-dsgvsXeVzulloNCEWM

 

Τον βουλευτή Έβρου κι Επίτιμο Αρχηγό της Ε.Α., Α.Δημοσχάκη εκπροσώπησε συνεργάτης του καθώς βρισκόταν στη Βουλή των Ελλήνων, όπου συζητούνταν η πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με το χαιρετισμό του εξέφρασε την αμέριστη και διαχρονική συμπαράστασή του σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης για την παραμονή και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου…..

Ειδικότερα επισήμανε τα εξής :

?Μέσω των κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων εξακολουθεί να διεκδικεί σταθερά την προαγωγή του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής Διδ/χου σε πανεπιστημιακό τμήμα και υπαγωγή αυτού στο ΔΠΘ..... στον φυσικό, γεωγραφικό, ακαδημαϊκό & διοικητικό του χώρο!!

?Με το Σχέδιο Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έχει εισηγηθεί την ίδρυση 5ης έδρας του ΔΠΘ στη πόλη του Διδ/χου, με τη δημιουργία Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας & με επικεφαλής Κοσμήτορα!

?Υπό την ομπρέλα της οποίας, προτείνεται να υπαχθεί η υφιστάμενη Νοσηλευτική Διδ/χου, το προτεινόμενο τμήμα Εργοθεραπείας, γιατί όχι και το Τμήμα Διαιτολογίας -Διατροφολογίας.

?Συνάμα τόνισε ότι η πολύπαθη Νοσηλευτική Σχολή, είναι ταυτισμένη με τον Βόρειο & Κεντρικό Έβρο, την τοπική κοινωνία καθώς και με το αξιόμαχο πλέον αυτοδύναμο, αυτόνομο, άγονο τύπου Α’ Νοσοκομείο Διδ/χου!

?Για τον λόγο αυτό επισημάνθηκε και η αναγκαιότητα αύξησης των κλινών από 120 σε 150 και πλέον, καθώς και των 10 κλινών σε 20 της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού!

?Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε ότι το Δ Π Θ ανήκει στους τρεις Νομούς, σε όλες τις πόλεις, σε όλους τους οικισμούς και κυρίως.... στο λαό της Θράκης!!

Μπορείτε να ακούσετε τον χαιρετισμό εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=zEt_-HXk5Cg

Ακολουθεί αναλυτικά ο χαιρετισμός :

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Αγαπητά μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής,

Οι κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις με αναγκάζουν να βρίσκομαι στην Αθήνα.
Όπως γνωρίζετε σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων, αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης….στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα!

Εκφράζω για άλλη μια φορά την αμέριστη & διαχρονική συμπαράσταση και υποστήριξή μου σε όλους τους συμμετέχοντες της σημερινής εκδήλωσης για την παραμονή και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου…..

Όπως γνωρίζετε, μέσω των κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων διεκδικώ αταλάντευτα την προαγωγή του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής Διδ/χου σε πανεπιστημιακό τμήμα και υπαγωγή αυτού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ)

Εκεί όπου είναι ο φυσικός, γεωγραφικός, ακαδημαϊκός & διοικητικός του χώρος!!

Υπό την ρητή πρόβλεψη η έδρα του να είναι στο ιστορικό Διδ/χο όπου λειτουργεί εδώ & 15 χρόνια!

Μέσω της κατάθεσης του σχεδίου εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έχω εισηγηθεί την ίδρυση 5ης έδρας του ΔΠΘ στη πόλη των Κάστρων και των Θρύλων, με τη δημιουργία Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας & με επικεφαλής Κοσμήτορα!

Υπό την ομπρέλα της οποίας, προτείνεται να υπαχθεί η υφιστάμενη Νοσηλευτική Διδ/χου, το προτεινόμενο τμήμα Εργοθεραπείας, γιατί όχι και το Τμήμα Διαιτολογίας -Δατροφολογίας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και η Σχολή Νοσηλευτικής, έχουν μια άρρηκτη και αλληλένδετη σχέση ως ιδρύματα!

Το τοπικό Νοσοκομείο προσφέρει εκπαίδευση και γνώση, ενώ παράλληλα αντλεί ζωή και πολύτιμες υπηρεσίες από τους φοιτητές της Νοσηλευτικής...

Για τον λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η αύξηση των κλινών από 120 σε 150 και πλέον, καθώς και των 10 κλινών σε 20 της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού!

Η εν λόγω αναβάθμιση του, σε συνέχεια της αυτονομίας του & της θετικής εξέλιξης περί χαρακτηρισμού του σε Άγονο Τύπου Α’, θα το καταστήσουν επαρκές εκπαιδευτικό κέντρο για την πολύπαθη τοπική Νοσηλευτική!

Στηρίξαμε διαχρονικά την διεύρυνση του κι το αγκαλιάζουμε στοργικά το Πανεπιστήμιο μας το οποίο ανήκει στους τρεις Νομούς, σε όλες τις πόλεις, σε όλους τους οικισμούς κυρίως στο λαό της Θράκης!!

Εκτιμώ ότι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί παράγοντες & οι εκπρόσωποι στο τέλος θα συνταχθούν μαζί μας γιατί ο αγώνας μας είναι δίκαιος, οραματικός & εθνικός!

Ανθρωποκτονία στη Δράμα. Συνελήφθη ο δράστης

Συνελήφθη χθες (28-10-2020) το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, χθες το βράδυ στη Δράμα, ο δράστης ευρισκόμενος στην οικία όπου διέμενε με την ηλικιωμένη μητέρα του, προκάλεσε το θάνατό της δι' ασφυξίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στ o ν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Ερώτηση του Μπουρχάν Μπαράν για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ξάνθης

Προς: Τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια Βασίλειο
Τον Υπουργό Εσωτερικών,κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη

Θέμα: «Άμεση ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Ξάνθης»

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης όσον αφορά τις μεταφορές ασθενών. Ένα από τα πολλά περιστατικά συνέβη την 22α Οκτωβρίου, όταν προέκυψαν δύο επείγουσες καταστάσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης, που αφορούσαν σε διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, που μπορεί μεν να εξυπηρετήθηκαν άμεσα, αλλά χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του ΕΚΑΒ της Ξάνθης, που βρίσκονταν σε άδεια και επέστρεψαν με αυτοθυσία για να σώσουν την ζωή των συνανθρώπων τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θράκη» χειρουργημένοι ασθενείς που ενώ έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, περιμένουν στην αναμονή επί τρεις και τέσσερις ημέρες για την μεταφορά τους στο σπίτι τους. Γεγονός που όχι μόνο ταλαιπωρεί τους ασθενείς, αλλά επιβαρύνει και με πρόσθετα κόστη ανά ασθενή το «σύστημα υγείας» καθώς και τους εξαθλιωμένους συνοδούς που είτε αναλαμβάνουν τον ρόλο του «τραυματιοφορέα» είτε αναμένουν με ιώβεια υπομονή την έξοδο των ασθενών.

Από την άλλη οι ολιγάριθμοι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που αναμφισβήτητα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου, έχουν θέσει ως όριο τις 4 δευτερογενείς μεταφορές (σ.σ. εξιτήρια ή και επανεξετάσεις ασθενών) ανά ημέρα, καθώς αυτονόητο είναι ότι προτεραιότητα έχουν τα επείγοντα περιστατικά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης κ. Σ. Καμπουραντώνη ο όγκος των δρομολογίων του ΕΚΑΒ μεγαλώνει σημαντικά τόσο από τις προγραμματισμένες επανεξετάσεις ασθενών στο νοσοκομείο της Ξάνθης όσο και από τις προγραμματισμένες διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία άλλων πόλεων. Στην πρώτη περίπτωση οι ασθενείς μεταφέρονται από το σπίτι τους στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστούν από τον θεράποντα ιατρό τους και πάλι πίσω στο σπίτι τους ενώ στην δεύτερη περίπτωση κάθε δεύτερη μέρα πραγματοποιούνται διακομιδές από το νοσοκομείο της Ξάνθης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για να δοθεί επιτέλους άμεση λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ Ξάνθης για την εξυπηρέτηση των ασθενών;
2. Πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (πληρώματα ασθενοφόρων) για να καλυφθούν οι ανάγκες στο Ν. Ξάνθης;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μπουρχάν Μπαράν

Απολύμανση στην αθλητική εγκατάσταση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ»

Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει ότι, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος covid 19 σε μέλος προπονητικού τιμ, η αθλητική εγκατάσταση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», θα παραμείνει κλειστή έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, για κάθε προπονητική και αθλητική δραστηριότητα.

Ο Δήμος Ξάνθης, άμεσα θα προχωρήσει στην απολύμανση όλων των χώρων της αθλητικής εγκατάστασης, σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο που τηρείτε στις περιπτώσεις αυτές .

Η ανακύκλωση γίνεται παιχνίδι στη σχολική κοινότητα του Δήμου Ορεστιάδας

Η σχολική κοινότητα του Δήμου Ορεστιάδας κάνει την ανακύκλωση «παιχνίδι» με τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/orestiada.

Με οδηγό τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, καθώς συλλέχθηκαν από τα δημοτικά σχολεία 1.700 και πλέον κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών(χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), η δράση επεκτείνεται φέτος και στα νηπιαγωγεία του Δήμου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, τα παρακάτω υλικά:

• Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
• Αλουμίνιο
• Μπαταρίες
• και φέτος προστίθεται ένα επιπλέον ρεύμα το Πλαστικό.

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό, ανά υλικό.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι και οι γονείς, καθώς μπορούν να ενισχύουν τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και να δωρίζουν πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ και την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο). Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Ορεστιάδας φιλοδοξεί οι μαθητές των νηπιαγωγείων να αγκαλιάσουν τη δράση με τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως οι μαθητές των δημοτικών σχολείων. Στόχος είναι να ανακυκλώνουμε τα ήδη υπάρχοντα υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και να περιορίσουμε όλο και περισσότερο τα απόβλητα που παράγουμε.

Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας στη Σαμοθράκη

Ο Δήμος Σαμοθράκης, σε συνεργασία με τη σχολή '"ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ", μετά την συγκλονιστική απήχηση που είχε η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς του Δημότες του, με ήδη 43 συμμετοχές, ξεκινά την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 δωρεάν παράδοση μαθημάτων νοηματικής γλώσσας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικους.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται Τρίτη με Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα Σαμοθράκης, με απόλυτη τήρηση των κανόνων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Για ενδιαφερόμενους οι εγγραφές συνεχίζονται και μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΤΗΛ. 2551098097

Η δράση υλοποιείται χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία μελών της σχολής «ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» που διαμένουν στο νησί και τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά.

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.) είναι η φυσική γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένη και ως η επίσημη γλώσσα τους με νομοθετική ρύθμιση του ελληνικού κοινοβουλίου (ν.2817/2000). Το γεγονός ότι η Ε.Ν.Γ. αποτελεί την γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι απεικονίζει την ελληνική γλώσσα ή ότι προέρχεται από αυτήν. Αντίθετα πρόκειται για αυτόνομο γλωσσικό σύστημα με δικούς της κανόνες και δικό της συντακτικό και όχι παντομίμα ή συμβολική γλώσσα.

Η δράση αποτελεί την απαρχή για μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων που προγραμματίζει ο Δήμος με σκοπό να καταστεί το νησί της Σαμοθράκης, περισσότερο φιλικό σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες.

Τοποθέτηση Δημοσχάκη στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας/μομφής

Στη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων (24/10) επί της προτάσεως δυσπιστίας/μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αναστάσιος Δημοσχάκης τόνισε ότι η δύναμη & η αντοχή του ακριτικού Έβρου προϋποθέτει ένα πολιτικό σύστημα που εμπνέει εμπιστοσύνη, σοβαρότητα κι ενότητα…. κάτι που δεν επιδεικνύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Ειδικότερα ανέφερε τα ακόλουθα :

 

https://www.youtube.com/watch?v=eBT0nMu1bS0&t=9s&fbclid=IwAR2OYdibGJMVAiBySdeLWJHAcjUnzSFvYfujOJ_yssZKAmZobhuDEP4yJTc

 

?Στην αρχή της τοποθέτησής του, επισήμανε το υψηλού συμβολισμού και ελπιδοφόρο μήνυμα που απέστειλε προς πάσα κατεύθυνση το διήμερο πρωθυπουργικό οδοιπορικό στον Έβρο!

?Επί της συζήτησης, υπογράμμισε ότι η κατατεθείσα πρόταση δυσπιστίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά μία άκαιρη και άστοχη κίνηση απελπισίας & ανευθυνότητας!

?Τόνισε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κληροδότησε το ναρκοθετημένο πεδίο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών & της οριζόντιας προστασίας της πρώτης κατοικίας στην παρούσα κυβέρνηση!

?Σε μία δύσκολη χρονική περίοδο για τη χώρα, απαιτείται εθνική σύμπνοια από τα πολιτικά κόμματα υπό τον γνώμονα του εθνικού συμφέροντος, όπως αναμένει & διεκδικεί σύσσωμος ο Νομός Έβρου που αποτελεί το βασικό πυλώνα του Κράτους...

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την σύνοψη της Ομιλίας εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=eBT0nMu1bS0&t=9s

Με επιτυχία το Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στη θέση «Λιβάδι»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 με ιδιαίτερη επιτυχία το Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ¬¬(ΜΤΒ) στη θέση «Λιβάδι» πίσω από τον βράχο της Ιερής Μονής Παναγίας Καλαμούς, με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Ο Δήμος Ξάνθης, μαζί με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» και την η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας & Θράκης προετοίμασαν την διοργάνωση που και στην πράξη εθελοντικά υποστήριξαν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι Δρομείς της Ξάνθης «XANTHI RUNNERS» και πολλοί εθελοντές, λάτρεις του ποδηλάτου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης με την ολοκλήρωση του αγωνιστικού μέρους, δήλωσε:

Ο Δήμος Ξάνθης με τις υπηρεσίες του και τις υποδομές του στηρίζει έμπρακτα την ποδηλασία στην Ξάνθη καθώς τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει μια άνθηση που οφείλετε στη συνεχή δράση και το έντονο ενδιαφέρον του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» που μεταφράζετε σε διαρκή αγώνα, ευαισθητοποίηση, εθελοντισμό, ομαδικό πνεύμα και συμπόρευση ανθρώπων που πιστεύουν βαθιά ότι η Ξάνθη, μπορεί να ανεβεί σε όλα τα σκαλιά του βάθρου.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους αυτούς τους ανθρώπους που μέσα από συλλογικότητες, εργάζονται συστηματικά και αποτελεσματικά, συντελώντας στην εξωστρέφεια της περιοχής και στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος στην Ξάνθη, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και όχι μόνο.

Ευχαριστoύμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ.ΝικόλαοΕυφραιμίδη, τους Αντιπρυτάνεις του Δ.Π.Θ. κα. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματίων Μακεδονίας Θράκης κ. Παύλο Παπαδόπουλο, τους Αιρετούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ξάνθης, για τις αποτελεσματικές προσπάθειες που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα και για τους συμβολισμούς της φωτεινής παρουσία τους, κατά τη διεξαγωγή του όλου εγχειρήματος.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα.

Όλοι μαζί, συγχρονισμένα και συντονισμένα θα διεκδικήσουμε τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινής(ΜΤΒ) Ποδηλασίας για το 2021, στην Ξάνθη και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι με τον καθοριστικό ρόλο των ανθρώπων του ΠΗΓΑΣΟΥ, θα τα καταφέρουμε.