Log in
updated 6:46 PM UTC, Jun 19, 2018
Ροή ειδήσεων :
Super User

Εξακουστός καρφώνει Κουίκ και Καμμένο

Την εικόνα του Πάνου Καμένου με ποτό και τσιγάρο στο προαύλιο της Βουλής την ώρα που μέσα βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η ΝΔ καθώς και τις αποχωρήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ από το κίνημα σχολίασε μέσω του FB ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ Κωνσταντίνος Εξακουστός ενώ με υστερόγραφο αναφέρεται με αρκετά ειρωνικό τρόπο και στον Υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ Τέρενς Κουίκ.  

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Εγκρίθηκε η γνωμοδότηση του Θεόδωρου Ζαγοράκη για την ενίσχυση των παραμεθόριων Περιφερειών της Ε.Ε.
Εγκρίθηκε σήμερα ομόφωνα από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η γνωμοδότηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη σχετικά με την προώθηση της ανάπτυξης και της συνοχής στις παραμεθόριες Περιφέρειες της Ε.Ε.
Η γνωμοδότηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προτείνει μια δέσμη δράσεων για την ενίσχυση της κατάστασης της ανταγωνιστικότητας και της συνοχής των παραμεθόριων Περιφερειών, ιδίως μέσω της αντιμετώπισης γραφειοκρατικών και διοικητικών εμποδίων που παρεμποδίζουν σήμερα τη στενότερη συνεργασία.
Στην γνωμοδότηση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο του πολιτισμού, της παιδείας και του αθλητισμού στη περαιτέρω ενίσχυση διασυνοριακής συνεργασίας, ενώ περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση των εμποδίων αλλά και μείωση του κόστους των διασυνοριακών επαφών.
Το τελικό κείμενο της γνωμοδότησης του κ. Ζαγοράκη, όπως διαμορφώθηκε μετά τη σημερινή ψηφοφορία, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
• Απλοποίηση του υφιστάμενου πλαισίου και μείωση της γραφειοκρατίας για τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας.
• Αύξηση της χρηματοδότησης των πρωτοβουλιών στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στο πλαίσιο του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.
• Προώθηση ενημερωτικών δράσεων σχετικά με τις χρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε. ευκαιρίες για προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας στις παραμεθόριες περιφέρειες της Ε.Ε..
• Διάθεση νέων δημοσιονομικών πόρων για την κατασκευή αθλητικών υποδομών, προκειμένου να προωθηθεί ο αθλητικός τουρισμός καθώς και νέες επενδύσεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού.
• Ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις στο κλάδο του πολιτισμού και της δημιουργικότητας (ΚΠΔ) μέσω και των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ).
• Αμοιβαία αναγνώριση και καλύτερη κατανόηση των διπλωμάτων και των επαγγελματικών προσόντων μεταξύ γειτονικών περιοχών και αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την καλλιτεχνική και την πολιτιστική κινητικότητα (κοινωνική ασφάλιση, φορολογία).
Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέφερε τα εξής:
«Τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη των παραμεθόριων Περιφερειών. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει τα μελλοντικά χρηματοδοτικά προγράμματα να σχεδιαστούν με τον πλέον αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο και να εστιάσουν στους τομείς που η κάθε Περιφέρεια έχει η ανάγκη. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές -από όλα τα Κόμματα- στήριξαν την γνωμοδότηση μου. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει πολιτική συναίνεση επί του θέματος. Ελπίζω η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υιοθετήσει τις προτάσεις του Κοινοβουλίου μας και να δούμε σύντομα απτά αποτελέσματα».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος, επειδή ένας δολοφόνος κάνει απεργία πείνας.
Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει αμέσως τον κατάπτυστο νόμο Παρασκευόπουλου και αμετανόητοι τρομοκράτες, όπως ο Κουφοντίνας, δεν θα παίρνουν άδεια εξόδου από τις φυλακές».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εδώ και τρεις μέρες ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας, με συνεχείς δηλώσεις του -άλλοτε στα σλαβικά, αυτά που ο ίδιος ονομάζει “μακεδονικά” κι άλλοτε στα ελληνικά- δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την εθνικώς επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή του.
Η στάση του κ. Σέλτσα δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ο ίδιος στο παρελθόν φέρεται να έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της χώρας μας (!) ως οπαδός της θεωρίας ότι στην Ελλάδα υπάρχει “μακεδονική μειονότητα”, ζητώντας να της αναγνωριστεί η “μακεδονική γλώσσα” και ο “μακεδονικός πολιτισμός” της.
Ρωτούμε ευθέως τους κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο: εκφράζουν οι απόψεις του κ. Σέλτσα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στην πατριωτική ευαισθησία των Ελλήνων, ο κ. Νίκος Κοτζιάς απαντά με τη γνωστή αυταρέσκεια και αλαζονεία του. Αντί να δίνει συνεντεύξεις για την επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε και παράγει ήδη τετελεσμένα, ας εξηγήσει στους Έλληνες ένα μόνο πράγμα: Γιατί παραχώρησε στους Σκοπιανούς τη δυνατότητα να δηλώνουν "Μακεδόνες" και να ισχυρίζονται ότι μιλούν τη "μακεδονική" γλώσσα, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε στο παρελθόν;».

Στο συνέδριο «Export Summit VΙ» θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, στις 21:00, στο συνέδριο «Export Summit VΙ» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».
Νωρίτερα, το πρωί, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα μεταβεί στο Κιλκίς για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Κίνδυνος μετατροπής των δρόμων της Αθήνας σε απέραντο σκουπιδότοπο
Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, τη μερική αναστολή της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αθήνα και την κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης που συνυπογράφουν 34 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα οδηγούν σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα μετατρέποντας το Λεκανοπέδιο Αττικής σε απέραντο σκουπιδότοπο. Η ακύρωση του σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης, θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια εκατομμυρίων κατοίκων».

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΕΞΩΧΩΡΑΦΑ ΛΕΚΑΝΗΣ»
Οι Μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέστου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσή, επισκέφθηκαν την Δημοτική Ενότητα Λεκάνης, την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, προκειμένου να προβούν σε δοκιμαστικό έλεγχο, του πολύ σημαντικού αρδευτικού έργου «Εξωχώραφα Λεκάνης», το οποίο έχει πρόσφατα, ολοκληρωθεί.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συνάντησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Δευτέρα 11 Ιουνίου, τους υδρονομείς του Δήμου, οι οποίοι ξεκίνησαν να εργάζονται από τις αρχές Μαΐου, παρουσία και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη, υπεύθυνο της άρδευσης. Συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν τους υδρονομείς, έγιναν προτάσεις, για βελτίωση των παροχών προς τους πολίτες μας, ενώ συζητήθηκαν και θέματα αμοιβών τους. Ο Δήμαρχος τους προέτρεψε να ανταποκρίνονται, στα αιτήματα των πολιτών, όσο το δυνατόν ταχύτερα, προκειμένου οι αγρότες να ποτίζουν έγκαιρα τα αγροτεμάχια τους, αποφεύγοντας έτσι, να δημιουργούνται προβλήματα στις παραγωγές τους.
ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ»- ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ
Ο Δήμαρχος Νέστου, συνάντησε στο γραφείο του, την Δευτέρα 11 Ιουνίου τον διοργανωτή του φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα», κ. Καγιάσα Δημήτρη, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα το πλαισιώσουν. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και επίσημα. Το φετινό καλοκαίρι, τα μεγαλύτερα ονόματα, της καλλιτεχνικής σκηνής, έρχονται στα τέλη του Ιούλη στην Κεραμωτή, γεγονός που θα προσελκύσει επισκέπτες ακόμη και από μακρινούς Δήμους.
ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ-ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
Πολυπληθείς οι φετινές εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς από μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης. Ένα τριήμερο πολυπολιτιστικών εκδηλώσεων παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης που περιελάμβανε πολλή μουσική, χορό, τραγούδι, ποίηση αλλά και συγκίνηση σε συνδυασμό με τη γνώση. Πρώτη ημέρα εκδηλώσεων με το «Χρυσούπολη έχεις ταλέντο» και με τη συμμετοχή 140 παιδιών που απέδειξαν πως έχουν ταλέντο με το οποίο ανέδειξαν με άρτιο τρόπο η εκπαιδευτικός Φ.Α. κα. Κωνσταντινίδου Μαριέλλα, η εκπαιδευτικός Μουσικής κα Χουρμουζιάδου Δ. και η εκπαιδευτικός Φ.Α. κα Βογιατζή Ελένη.
Τη δεύτερη μέρα παρουσιάστηκε ενημερωτική εκδήλωση με προβολή δραματοποιημένων σκετς από τα τμήματα ένταξης του σχολείου και υπεύθυνη την ειδική παιδαγωγό κα Καβουρίδου Κωνσταντίνα. Τίτλος της εκδήλωσης «Υπάρχουν κακά παιδιά…. Κι αν το βλέπαμε αλλιώς;;». Οι εκδηλώσεις έκλεισαν την Δευτέρα με την εκδήλωση αποχαιρετισμού από μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου όπου παρουσίασαν την εκδήλωση «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα… με τον Καβάφη». Η εκδήλωση είχε μουσική, χορούς και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι κα Λεοκάτα Μ. , η κα. Κωνσταντίνου Ελ. Ο κ. Τσιλτσίδης Γ. Στη βραδιά αυτή παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και τον διευθυντή του Γ. Τσομπανόπουλο. Αναφέρθηκε ακόμη στην ολοκλήρωση της παράδοσης του οικοπέδου που γειτνιάζει του σχολείου ώστε να χρησιμοποιηθεί ως αύλειος χώρος γεγονός που αποσυμφόρησε το ήδη υπάρχον. Παρέστη ακόμη η σχολική σύμβουλος κα Σαατσόγλου Ελ. Δηλώνοντας ενθουσιασμένη από την αρτιότητα της εκδήλωσης.
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν στον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στο γραφείο του, ο Πρόεδρος κ. Πανταζής Κώστας και τα μέλη του νέου ΔΣ του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Λεωφορείων Καβάλας. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας με τον Δήμο, για τη μεταφορά μαθητών, για την εξεύρεση χώρου στάθμευσης των οχημάτων τους, καθώς και για το πολύ σοβαρό θέμα-πρόταση που έκαναν για να αναλάβουν την αστική συγκοινωνία εντός της πόλης με συγκεκριμένα δρομολόγια που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις πολιτών που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν ΤΑΞΙ ή να πάνε οδικώς (π.χ. Εργατικές Κατοικίες- Λαϊκή Αγορά , Εργατικές Κατοικίες- Νεκροταφεία κ.α.)
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Την Τετάρτη 13 Ιουνίου, συνεδρίασε εκτάκτως το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με δύο θέματα που εγκρίθηκαν ομόφωνα:
• Η έγκριση πρόσληψης προσωπικού σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν. 4483/2017
• Η έγκριση διενέργειας Πρόχειρου Διαγωνισμού για ανάθεση Ναυαγοσωστικής Κάλυψης
ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ
Η νέα ιστοσελίδα της ΔΕΥΑ Νέστου, είναι εδώ και λίγες ημέρες, στη διάθεση των πολιτών του Δήμου. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης μέσα από ένα σύγχρονο και εύχρηστο ιστολόγιο. Η νέα ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΝ στοχεύει στην άμεση παροχή πληροφοριών και εξυπηρέτησης των δημοτών Νέστου.
Επισκεφθείτε κι εσείς το νέο site της ΔΕΥΑ Νέστου στο deyanestou.gr/
ΣΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
Την προηγούμενη εβδομάδα κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο, ο προσωρινός πίνακας κατάταξης Αξιολογημένων Προτάσεων για τα Τοπικά και Ενδεικτικά Χωρικά Σχέδια με τον Δήμο Νέστου (παρά το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας), να ανταποκρίνεται άμεσα με πρόταση-μελέτη και να βρίσκεται στην 3η θέση ανάμεσα στους 23 Δήμους της ΑΜΘ με επιλέξιμη δαπάνη ύψους 500.000€ περίπου.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ e-SOHECA ΣΤΟΝ ΤΟΠΕΙΡΟ- ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
Στον Τόπειρο Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, διήμερη συνάντηση εργασίας για το έργο e- Κοινωνική Φροντίδα του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020. Τη συνάντηση εργασίας συντόνισε ο Δήμος Νέστου ως επικεφαλής εταίρος, με τον κ. Τσολάκη ως υπεύθυνο του έργου, παρουσία στελεχών του Δήμου Τοπείρου και πενταμελούς ομάδας του Δήμου Ζλάτογκραντ προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία του έργου.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ LEADER ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΣΤΟΥ
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα Leader, την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Σκορδάς Μιχάλης ενημέρωσε εκτενώς τα διοικητικά συμβούλια των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου για τα εν λόγω προγράμματα. Στην συνάντηση μεταξύ άλλων παρέστη και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.
Ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε στις προτάσεις που μπορούν να υποβάλλουν οι Σύλλογοι προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στις δράσεις 19.2.4.4- Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και 19.2.4.5- Ανακατασκευή πολιτιστικών κέντρων, μουσείων, πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου - μύλοι- γεφύρια κ.α.
Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΕΑ-ΓΙΑ 3ο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΜΠΑΣ ΑΜΕΑ-SEATRACK
Στην Κεραμωτή βρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους Ανιτδημάρχους κ. Βαλσαμίδη και κ. Καϊντατζόπουλο για να ελέγξουν την άρτια τοποθέτηση της ράμπας AMEA- Seatrack που φέτος τοποθετήθηκε δίπλα στο ΑΙΓΑΙΟ (πρώην ΛΙΑΚΑ), προκειμένου να είναι κοντά στους λουόμενους με βασικές παροχές. Ο Δήμαρχος Νέστου τους έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι το μέρος εγκατάστασης ώστε να απολαύσουν τα θερινά τους μπάνια.
«ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ…ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΕΡΙΑ
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ξεριά διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου τη μουσικοχορετυική παράσταση «Από τη Μικρά Ασία.. στη Μακεδονία», στην Κεντρική Πλατεία του χωριού. Συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας ενώ ακολούθησε λαϊκό γλέντι από τους ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ και τον Μ. Κουτσαγγελίδη. Ο Δήμος Νέστου συνέβαλε οργανωτικά για την εκδήλωση. Παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου και χαιρέτησε ενώ τον συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Τουμπεκτσής, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Σαββαϊδης και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου.
21η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ
Στο γήπεδο της Νέας Καρυάς, πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή του Αγρότη από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Καρυάς «Πινελιές Ζωής». Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον Δήμο μας που αποτελεί κατά κύριο λόγο έναν αγροτικό Δήμο, με τον πρωτογενή τομέα να αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Εξήρε την τόλμη των αγροτών μας, που ασχολούνται και μένουν στον τόπο τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν (όπως το ασφαλιστικό, η φορολογία και το υψηλό κόστος παραγωγής), συνεχίζοντας να ασχολούνται, με καινοτόμες παραγωγές (ακτινίδια, σπαράγγια, οπωροφόρα). Στην γιορτή παρέστησαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης, ο π. Νεκτάριος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Βαλσαμίδης, κ. Σαββαϊδης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαυροθαλασσίτης.
Από το Γραφείο Τύπου

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος
Σε συνέχεια του 9-6-2018 Δελτίου Τύπου μας, σας ενημερώνουμε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο σημείο της Εγνατίας Οδού παρατείνονται έως την 26-06-2018.