Log in
updated 6:38 PM UTC, Apr 19, 2021
Ροή ειδήσεων :
Super User

Απίστευτο. Μαθητής θετικός στον κορωνοϊό πήγε κανονικά στο σχολείο του

Ένας μαθητής σχολείου της Ξάνθης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αυτό τουλάχιστον έδειξε το Self test αλλά ο ίδιος προτίμησε να μην πει σε κανέναν τίποτα και την επόμενη καθώς και την μεθεπόμενη μέρα πήγε κανονικά στο σχολείο χωρίς να υπολογίσει το κακό που θα μπορούσε να κάνει στους συμμαθητές του.

Μάλιστα γονείς με παιδιά στο ίδιο σχολείο (που μας γνωστοποίησαν το περιστατικό) μιλώντας στο XANTHINET.GR δηλώνουν σοκαρισμένοι από το συγκεκριμένο γεγονός ενώ διερωτώνται τι ακριβώς πρέπει και μπορούν να κάνουν σε περίπτωση που ο ανεύθυνος αυτός μαθητής έχει μεταφέρει τον ιό και στα δικά τους παιδιά.

Δεν αναφέρουμε για ποιο σχολείο πρόκειται καθώς δεν υπάρχει λόγος και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να προκαλέσουμε αναστάτωση με την ελπίδα πως οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου θα χειριστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα.

Αυτό όμως είναι κάτι που το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να το υπολογίσει και να το προβλέψει διότι από τη στιγμή που ο καθένας κάνει μόνος του το τεστ, μπορεί να δηλώσει ότι αποτέλ4εσμα θέλει και δυστυχώς ανεύθυνοι υπάρχουν παντού, σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ηλικίες.

Χ. Δημαρχόπουλος : Φάμπρικα απευθείας αναθέσεων ο Δήμος Ξάνθης;

Στο θέμα των πολλών απευθείας αναθέσεων από τη νυν Δημοτική Αρχή Ξάνθης επανέρχεται με ανακοίνωση του ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η διοίκηση Τσέπελη δεν έχει να παρουσιάσει μέχρι σήμερα κανένα έργο παρά μόνο απευθείας αναθέσεις ενώ παράλληλα τονίζει πως ακόμα και τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αναφέρει:

«ΦΑΜΠΡΙΚΑ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ;;;»
Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί οι σημερινοί διοικούντες στο Δήμο Ξάνθης, ότι όσο περισσότερο μιλούν, τόσο καταδεικνύουν την «ΣΟΦΙΑ της ΣΙΩΠΗΣ».

Έτσι, ποιο γρήγορα και βίαια, έρχεται γι αυτούς η κριτική περί του «μπορείς να λες ότι θες αλλά είσαι… αυτό που κάνεις» και ως σήμερα, λίγο πριν συμπληρωθούν τα δύο έτη θητείας τους, δεν έχουν να δείξουν κανένα έργο, πλην των 508 απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Ξάνθης και στα νομικά του πρόσωπα, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης, άνω των 2.500.000 ευρώ.

Παρέλαβαν δε, ένα Δήμο υγιέστατο οικονομικά, νοικοκυρεμένο και εκατομμύρια ευρώ έργα σε εξέλιξη τα οποία δεν είναι ικανοί ούτε αυτά να ολοκληρώσουν!!!

Ταραχή, σύγχυση και τον εκνευρισμό τους, αναδεικνύουν οι βιαστικές και πολύ πρόχειρες ενέργειές τους, οι ανακοινώσεις και οι εξαγγελίες που διατυπώνουν.

Πανικό δε, διότι διαπιστώνουν ότι μειώνεται ραγδαία, το κοινό των εναπομεινάντων θαυμαστών τους, που πλανεύτηκαν «από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Άπαντες στο δήμο μας, διαπιστώνουν πλέον, ότι παρά την συστηματική και μεθοδική απαξίωση των έργων της προηγούμενης δημοτικής περιόδου δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα, πλην των απευθείας αναθέσεων και προμηθειών.

Σχέδια, ιδέες κι ως εκεί. Με εξαγγελίες και δεκάδες δελτία τύπου επί παντός επιστητού με αποτελέσματα μηδενικά, «να τους στοιχειώνουν» και να μας θυμίζουν τον ακραίο λαϊκισμό και την εξαπάτηση των ψηφοφόρων σε συνεργασία με… «ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»;;;

Στα πλαίσια της κριτικής λοιπόν, που οφείλουμε να κάνουμε…, το νόμιμο… το ηθικό… και την αλαζονεία της εξουσίας, ας τα κρίνει πλέον το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Να θυμάστε επίσης, ότι «κουτόχορτο πλέον, ουδείς Δημότης τρώει…!!!»

Η ΠΕ Καβάλας παρέχει δωρεάν rapid tests στους πολίτες της Καβάλας

Δεδομένης της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας, με σκοπό την έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων του ιού και την προστασία της υγείας των πολιτών, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, θα διοργανώσουν δειγματοληψίες με rapid tests για τους κατοίκους της Καβάλας, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» στο ισόγειο του Διοικητηρίου από τις 09:30 έως τις 14:30.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέλθει τις αναφερόμενες μέρες και ώρες για να κάνει το τεστ, δωρεάν και χωρίς ραντεβού. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Ξάνθης

Η πρόσκληση και τα θέματα της συνεδρίασης:

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Παρακαλείσθε όπως την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00 να συμμετέχετε στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη (μέσω WebEx),με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ κ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
2. ΑΙΤΗΣΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ κ. ΡΟΪΔΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
3. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2020
4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας