Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Απρίλιος 2021

Χ. Δημαρχόπουλος: Πότε «εξαπατήσατε» τους Ξανθιώτες… ;;;

κ. δήμαρχε και
κ. πρόεδρε της ΔΕΥΑ Ξάνθης.
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι με νέα απόφαση της ΔΕΥΑΞ, ανακλήθηκε η 149/2019 προηγούμενη απόφασή σας, του ιδίου Διοικητικού Συμβουλίου, που αφορούσε τη συμφωνία της ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ με τη ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ, ως προς το αντίτιμο που καταβάλει η ΔΕΥΑΞ για το αντλούμενο από τις πηγές Παραδείσου, πόσιμο νερό..
Η συνημμένη στην απόφαση, γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου, την οποία δεν αποδεχθήκατε πριν τη λήψη της επίμαχης απόφασης, είναι καταπέλτης και δικαιώνει πλήρως τις θέσεις και τις ενέργειες με τις οποίες χειρίσθηκε την όλη υπόθεση, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης, κ. Μαρίνος Σδρέβανος.
Είχαν απορριφθεί τότε, από την προηγούμενη διοίκηση, δύο αποφάσεις της ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ που θα επιβάρυναν την επιχείρηση και κατ΄ επέκταση τους Δημότες της Ξάνθης με το υπέρογκο ποσό των 350.000,00 ευρώ και είχαν ληφθεί αποφάσεις, οι οποίες ήταν συμφέρουσες για την επιχείρηση, αφού θα την επιβάρυναν μόνο με το ποσό των 50.000,00 ευρώ ετησίως.
Επιπροσθέτως δε, εκκρεμούσε και η προσφυγή της προηγούμενης Διοίκησης, στην δικαστική διαδικασία, ύστερα από εισήγηση του Νομικού Συμβούλου της Επιχείρησης.
Ερωτάστε :
1. Τι σας ανάγκασε, μετά από δέκα έξη ( 16 ) μήνες, να ανακαλέσετε την 149/2019 απόφασή σας, με την πρόσφατη;
2. Mε δεδομένο ότι, πριν την ανάληψη των καθηκόντων σας δημόσια, σε συνεντεύξεις σας, μιλούσατε, για δήθεν χρέη, και δικαστικές εκκρεμότητες, που σας παρέδιδε η προηγούμενη Διοίκηση, ποιες υποσχέσεις σας και προς ποιους, εκπληρώσατε με την 149/2019 απόφαση;
3. Με ποια απόφαση του Δ.Σ. εξουσιοδοτήθηκε «ο διορισμένος από τον δήμαρχο», πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης για τις διαπραγματεύσεις και την τελική έγκριση της αποστολής του με αρ. πρωτ. 4644/08-11-2019 εγγράφου σας, στο οποίο στηρίχθηκε η απόφαση της ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ;
4. Ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα, που σας οδήγησαν ώστε ερήμην του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης, να αποστείλετε επιστολή προς την ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ, προτείνοντας συμβιβασμό μεταξύ των δύο ΔΕΥΑ;
5. Γιατί η ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ, συνέχισε να βεβαιώνει στη ΔΟΥ Ξάνθης τα ανεξόφλητα τιμολόγια επί της θητείας σας, ώστε να αναγκασθείτε να προσφύγετε και εσείς στην δικαστική διαδικασία, την οποία καταργήσατε με την συγκεκριμένη απόφασή σας;
6. Εξακολουθεί και επί των ημερών σας να παραμένει δεσμευμένο το ΑΦΜ, όπως ισχυριζόσασταν;
7. Πότε «εξαπατούσατε» τους Ξανθιώτες, αλλά και όσα μέλη του Δ.Σ. ψήφισαν την συγκεκριμένη απόφαση, τότε με τα ψεύδη σας ή τώρα που αναγκάζεστε να την ανακαλέσετε;;;
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ… Ξανθιώτες!!!

Γιάννης Κουριαννίδης και Σκλαβενίτης στο πλευρό άπορων οικογενειών για ακόμα μια φορά

Η προσφορά μελών της δημοτικής παράταξης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και του σωματείου ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε για άλλη μια φορά ως αποτέλεσμα την ανακούφιση κάποιων συμπατριωτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Τα πολυκαταστήματα Σκλαβενίτης διευκόλυναν αυτή την πρωτοβουλία για μία ακόμη φορά, με την προσφορά δωροεπιταγών ποσού κατά τι μεγαλύτερου  από αυτό που συγκεντρώθηκε. Ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Ιωάννης Κουριαννίδης ευχαριστεί τους ανθρώπους της ελληνικής αλυσίδας για την κοινωνική ευαισθησία τους.

Στην κεντρική πλατεία Ξάνθης δωρεάν rapid test την Μ. Πέμπτη

O Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι, τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 από τις 09:00 έως τις 14:00 και τη Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 από τις 11:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ rapidtest, στην πλατεία Δημοκρατίας (κεντρική πλατεία) της Ξάνθης.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Ο Δήμος Ξάνθης υποστηρίζει το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια Ευχή Ελλάδος) συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ήμερα Ευχής

Λάβετε κι εσείς μέρος στον ετήσιο φιλανθρωπικό περίπατο που ξεκίνησε την Τρίτη 27 Απριλίου με στόχο την εκπλήρωση ευχών 25 παιδιών !
Κάθε ήρωας έχει μια Οδύσσεια, αλλά και μια ευχή: την Ιθάκη του!
Φέτος το Make-A-Wish (Κάνε- Μια – Ευχή Ελλάδος)συμπληρώνει 25 χρόνια από την ίδρυσή του στην Ελλάδα. 25 χρόνια αφιερωμένα στην εκπλήρωση ευχών παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Ο οργανισμός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και τα 25α του γενέθλια στην Ελλάδα, ξεκινά μία σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις έχοντας ως αφετηρία φέτος τον φιλανθρωπικό διαδικτυακό περίπατο Walk for Wishes. Το WalkforWishes 2021 μας καλεί να «ενώσουμε» διαδικτυακά όλοι μαζί τα βήματά μας μέσα από έναν εικονικό περίπατο σε όλη την Ελλάδα, ώστε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερους ήρωες να φτάσουν στην Ιθάκη τους!
Η 29η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής - είναι ημερομηνία ορόσημο για το Make-A-Wish παγκοσμίως, ως η επέτειος του εορτασμού της εκπλήρωσης της πρώτης ευχής παιδιού. Είναι η ημερομηνία που γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με ιδιαίτερο έως και φαντασμαγορικό - σε κάποιες περιπτώσεις τρόπο. Κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις του κόσμου, διεξάγονται περίπατοι και φωταγωγούνται κτίρια και μνημεία σε μπλε αποχρώσεις, προς τιμήν του Chris που ήταν το πρώτο παιδί ευχής.
Ο οργανισμός κάλεσε το Δήμο μας να διαδώσει το όραμά και το έργο του, γιορτάζοντας αυτή τη σημαντική ημέρα, με τη φωταγώγηση του Ρολογιού στα χρώματα του Make-A-Wish.Παράλληλα, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν τη δυνατότητα, να συμμετάσχουν με μία online δωρεά στο donate.makeawish.grκαι να ενισχύσουν την προσπάθεια του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος να εκπληρώσει 25 ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες, δίνοντας έτσι δύναμη στα παιδιά αυτά να πιστέψουν στο όνειρό τους να γίνουν καλά.
Από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 28 Μαΐου, μπορούμε όλοι να επισκεφτούμε το donate.makeawish.grκαι να κάνουμε τη δωρεά μας. Για κάθε ιδιωτική δωρεά που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του WalkforWishes 2021 για την εκπλήρωση των 25 ευχών, η L’Oreal Hellas, θα δωρίσει το ίδιο ακριβώς ποσό στο Make-A-Wish (Κάνε- Μια – Ευχή Ελλάδος). Την ίδια στιγμή οι δωρητές θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε ΟΛΗ την Ελλάδα, μέσα από έναν εικονικό χάρτη, ξεκινώντας τη διαδρομή τους από την Αλεξανδρούπολη και καταλήγοντας στην πολυπόθητη Ιθάκη!
Όπως γνωρίζετε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3-18 με πολύ σοβαρές ασθένειες, δίνοντάς τους δύναμη να συνεχίσουν τον δύσκολο αγώνα τους και να παλέψουν για τη ζωή τους.
Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δήλωσε: «Οι Δήμοι είναι κοντά μας για κάθε ευχή όταν τους το ζητάμε. Και μας αγγίζει ιδιαίτερα όταν βλέπουμε την ανταπόκριση τους και σε άλλες συλλογικές μας προσπάθειες. Μας βοηθούν να διαδώσουμε το όραμα μας και δεν υπάρχει κάτι πιο συγκινητικό από αυτό.»
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουηλ.Χ.Τσεπελης δήλωσε:
Όλοι μαζί δίνουμε δύναμη στις ευχές των παιδιών. Γιατί δεν είναι απλά μία ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Ελάτε να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ μαζί τους ήρωες του Make-A-Wish Ελλάδος να φτάσουν στην Ιθάκη τους!
Λίγα λόγια για την πρώτη ευχή:
Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε όμως από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του,ηLinda. Η Linda δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε. Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το «αύριο». Το «αύριο» δεν ήρθε για τον Chris αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι έκαναν για τον Chris και σε άλλα παιδιά που πάλευαν μία απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών και βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76$ και ίδρυσαν το Make-A-Wish!
Σχετικά με το Make-a-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.600 ευχές, 202 εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2020 παρά τους περιορισμούς λόγω Covid -19. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας επισκεφθείτε το www.makeawish.gr

Με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ η αποκατάσταση του κτιρίου της Παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η αποκατάσταση, η ενεργειακή αναβάθμιση και η ανάδειξη του κτιρίου της Παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει ως Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με πόρους ύψους 831.000 ευρώ.

Το κτίριο οικοδομήθηκε πιθανότατα στα μέσα της δεκαετίας του 1920 και βρίσκεται στον πεζόδρομο Νέστορος Τσανακλή, πολύ κοντά στην ιστορική συνοικία «Βαρόσι» της Κομοτηνής.

Με την αποκατάστασή του θα αποτελεί έναν ακόμη σταθμό της Πολιτιστικής Διαδρομής της αρχαίας Εγνατίας Οδού, της διαδρομής που δημιουργεί η Περιφέρεια ΑΜΘ αναδεικνύοντας τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με αφορμή την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ο κ. Μέτιος συνάντησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα στο κτίριο της Παλαιάς Μητρόπολης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη και τον περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης κ. Κώστα Ναλμπάντη.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΡΦΑΝΟΥ

Σήμερα 28 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, από την Ανάδοχο εταιρία Κουκούμας ΑΤΕ, η οριστική παράδοση και παραλαβή του έργου «Αλιευτικό Καταφύγιο του Δήμου Ορφανού», προϋπολογισμού 1.250.000ευρώ το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Μετά την παραλαβή του έργου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Π.Ε. Καβάλας και ειδικότερα για το Δήμο Παγγαίου διότι ολοκληρώθηκε η β’ φάση των εργασιών του Αλιευτικού Καταφυγίου του Δήμου Ορφανού με την κατασκευή της εσωτερικής κρηπίδωσης του προσήνεμου μώλου και του υπήνεμου μώλου, με την παράλληλη εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, κατασκευή δικτύου υδροδότησης και πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου ώστε να γίνεται με ευχέρεια και με ασφάλεια η προσέγγιση και πρόσδεση των σκαφών, καθώς και η φορτοεκφόρτωση και διακίνηση των αλιευμάτων. Ένα έργο, που εκτός από τα οφέλη που θα έχουν οι αλιείς, θα συμβάλει και στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας Θωμά Καραβά.

24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.
Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
• Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
• Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
• Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
• Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
• Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.
Και αυτά είναι λίγα από αυτά που έχει «φροντίσει» να διαρρεύσει η κυβέρνηση για το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
Τα παραπάνω συνιστούν ταύτιση της Κυβέρνησης με τα εργοδοτικά συμφέροντα και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία.
Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά υγειονομική και οικονομική κρίση, απόρροια σε μεγάλο βαθμό των επιλογών της Κυβέρνησης.
Η επιθετικότητα και ο κυνισμός με τον οποίο επιχειρείται η διάλυση της καθημερινότητας και της ζωής των εργαζομένων και η επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εκμετάλλευσης, δεν θα μείνουν αναπάντητα. Αποτελεί χρέος και συνάμα φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων και έμπρακτος εορτασμός της Πρωτομαγιάς.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης, σεβόμενη την απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. Καλεί σε 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη, 6 Μάιου 2021 και συγκέντρωση στο Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στις 10:30 π.μ.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης, παράλληλα, καλεί όλους τους συνδικαλιστές του Νομού, τους πρωτοβάθμιους συλλόγους με τα μέλη τους και όλους τους πολίτες να πλαισιώσουν με τη συμμετοχή τους τον αγωνιστικό εορτασμό.
Από την Εκτελεστική Γραμματεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής μη νόμιμων μεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθη σήμερα (28-4-2021) το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Μάνδρας Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη του διακινητή απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα τριάντα (30) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αντιστάθηκε κατά την ακινητοποίησή του από τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για την Υγεία μέσω ΕΣΠΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, επιπλέον πόροι ύψους 1.087.392 ευρώ διατίθενται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας στα Κέντρα Υγείας όλης της Περιφέρειας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση του εξοπλισμού τους.
Κέντρα Υγείας
Η Περιφέρεια διαθέτει 676.500 ευρώ στα Κέντρα Υγείας της ΑΜΘ για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό: καρδιολογικούς και γυναικολογικούς υπέρηχους, μικροσκόπια, καρδιοτοκογράφους, συσκευές αναρρόφησης, συσκευές φυσιοθεραπευτηρίου.
Συγκεκριμένα:
• Έξι έγχρωμοι ψηφιακοί καρδιολογικοί υπέρηχοι στα Κέντρα Υγείας Δράμας, Νευροκοπίου, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.
• Επτά έγχρωμοι ψηφιακοί γυναικολογικοί υπέρηχοι στα Κέντρα Υγείας Δράμας, Χρυσούπολης, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής,Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.
• Πέντε μικροσκόπια μικροβιολογικών εργαστηρίων στα Κέντρα Υγείας Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.
• Δεκαπέντε καρδιοτοκογράφοι στα Κέντρα Υγείας Δράμας, Προσοτσάνης, Νευροκοπίου, Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης, Καβάλας, Εχίνου, Αβδήρων, Σταυρούπολης, Ξάνθης, Σαπών, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης.
• Είκοσι δύο τροχήλατες συσκευές αναρρόφησης στα Κέντρα Υγείας Δράμας, Προσοτσάνης, Νευροκοπίου, Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης, Πρίνου, Εχίνου, Αβδήρων, Σταυρούπολης, Σαπών, Κομοτηνής, Ιάσμου, Ορεστιάδας, Σουφλίου, Δικαίων, Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης.
• Τέσσερις συσκευές φυσιοθεραπείας για το Κέντρο Υγείας Εχίνου.
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η Περιφέρεια διαθέτει επιπλέον 410.892 ευρώ.
Οι πόροι θα διατεθούν για την ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και των Αναισθησιολογικών Τμημάτων του Νοσοκομείου με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπως υπερηχοκαρδιογράφους, συστήματα παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, αναισθησιολογικό συγκρότημα, αναπνευστήρα, φιάλες οξυγόνου κτλ., απαραίτητο για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας.
Με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης και είχε συνάντηση με το Διευθυντή του Κέντρου κ. Γιώργο Δαλακούρα παρουσία του Δημάρχου Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας κ. Μαρίας Γατούλα.
Ο κ. Μέτιος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Καραγιώργη και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη, ενημερώθηκαν για την πορεία των εμβολιασμών Covid-19 και τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας.

Ρομποτική και Ηθική

Το XanthiTechlabτου Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, ετοιμάζει ένα ακόμη μοναδικό webinar με θέμα “Ρομποτική και Ηθική’’ σε συνεργασία με την φοιτητική ερευνητική ομάδα βιομηχανικής ρομποτικής, DemocritusIndustrialRobotics, εν συνεχεία του προηγούμενου webinar προ ολίγων μηνών με θέμα “Ρομποτική και εφαρμογές της’’.
Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Παύλος Ζουλάκης, φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ, υπεύθυνος του τμήματος Marketing της ομάδας και διακριθείς με το έργο της DIR με την 6η θέση παγκοσμίως στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής στον κόσμο, τον RoboCup, έχοντας αποσπάσει την 1η θέση στο κομμάτι του Presentation, θα επιχειρήσει μαζί με την Ζωή Βόλτση, φοιτήτρια του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ,νεοσυστατο μελος της ομαδας, να προσεγγίσει την σύνθετη διεπαφή της Ρομποτικής με την Ηθική.
Γιατι, εν τέλει, ποιος είναι ο ρόλος της Ρομποτικής στην σύγχρονη εποχή; Πότε εισάγεται η ηθική στην τεχνολογία της; Έχουν ξεκινήσει κάποια ρομποτ να έχουν δικαιώματα και συναισθήματα; Διαταράσσονται τα θεμέλια της Δημοκρατίας και της Οικονομίας με την ραγδαία εισαγωγή των ρομποτ στην καθημερινότητά μας;
Για να παρακολουθήσετε δωρεάν το webinar την Πέμπτη, 6 Μαΐου στις 19.30,δηλώστε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb3JRbiVVeo2hYk4oNCE59-kl9YJLpWA1XPbKIa-Wunv_73A/viewform
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες και σε περίπτωση εκδήλωσης συμμετοχής τριψήφιου αριθμού όπως και στο προηγούμενο event, πιθανώς να κρατηθεί σειρά προτεραιότητας προκειμένου να μην χαθεί η διαδραστικότητα του κοινού με τους ομιλητές.
Το webinar διοργανώνεται με την υποστήριξη της Kovald – DigitalMarketing!