Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάιος 2021

Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης

Σας γνωρίζουμε ότι το Παράρτημα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης ενεργοποιεί το Πρόγραμμα «Εκκλησιασμοί σε Ι. Ν. στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης» μετά από αναστολή ενός και πλέον έτους, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Ο πρώτος εκκλησιασμός για το 2021 θα πραγματοποιηθεί από το Παράρτημα ως Αναδόχου του Ι.Ν. την Κυριακή 06 Ιουνίου 2021 στον Ι.Ν. των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες (Λουτρά).

Θερμή παράκληση να κινηθείτε με τα ΙΧΕ οχήματά σας, στο πλαίσιο προστασίας από τον COVID-19. Επισημαίνεται ότι για τον ίδιο λόγο ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία, θα προσφερθεί σε όλο το εκκλησίασμα, καφές και εδέσματα σε γειτονική ταβέρνα.

Παρακαλούμε να δηλώσετε πρόθεση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021 στα τηλέφωνα 2541025425 και 6937409943.

Ποδηλατοβόλτα στην Ξάνθη για την Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου

Στην 72η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ορίστηκε η 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.
Ο Δήμος Ξάνθης υποστηρίζει τη χρήση του ποδηλάτου ως έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, που δίνει πολλαπλά οφέλη στους χρήστες, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Φιλικό ως προς το περιβάλλον, με θετικό αντίκτυπο στην υγεία, καθοριστικό για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ας αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει το ποδήλατο, ιδιαίτερα κατά τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού.
Ο Δήμος Ξάνθης ,και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, καλούν όλους τους φίλους της ποδηλασίας, μικρούς και μεγάλους την Τετάρτη 2 του Ιουνίου 2021, στις 7:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, για μία ακόμη ασφαλή ποδηλατοβόλτα, συνοδεία των Δημοτικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, υπό την κάλυψη του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης.
Κρατώντας και σεβόμενοι τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας ας δείξουμε ότι το ποδήλατο μπορεί να συνυπάρξει ισότιμα και με τα άλλα, σεβαστά τροχοφόρα.

Επιστολή του Κώστα Καραΐσκου προς τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας
κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Κομοτηνή, 28-5-2021
Κύριε υπουργέ,
Έμαθα από τις ειδήσεις πως έρχεσαι στην ελληνική Θράκη, λίγες μέρες μετά το πέρασμα του υφυπουργού σου Γιαβούζ Σελήμ Κιράν, και ως κάτοικος και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής θέλω να σου απευθύνω λίγα λόγια. Μην σε παραξενεύει αυτό, στην ελληνική δημοκρατία ο κάθε πολίτης είναι ίσος με όλους τους άλλους και έτσι ενεργώ, ελεύθερα κι αυτόβουλα.
Όλοι καλά γνωρίζουμε ότι ούτε η επίσκεψή σου αυτή πρόκειται να αλλάξει κάτι. Ό,τι και να δηλώσεις στα τουρκικά κανάλια ούτε η εικόνα της Κυβέρνησής σας μέσα στην Τουρκία θα βελτιωθεί ούτε και οι πραγματικότητες στην ελληνική Θράκη θα αλλάξουν: το άσπρο μαύρο δεν γίνεται. Κι αν μέσα στην Τουρκία από τόσους λαούς φτιάχτηκε τελικά «τουρκικό έθνος», όλος ο κόσμος βλέπει ότι το κουρδικό πρόβλημά σας δεν το λύσατε. Μπορείς να ελπίζεις ότι θα πετύχεις περισσότερα σε ξένο κράτος, ότι από τον μουσουλμανικό πληθυσμό σε Ροδόπη και Ξάνθη θα φτιάξεις «τουρκική κοινότητα»; Ναι, το καταφέρατε στην Κύπρο αλλά με τις πλάτες της Αγγλίας που τότε την διοικούσε και σας χρειαζόταν. Και σήμερα η τύχη των Τουρκοκυπρίων που είτε αναγκαστήκανε να φύγουνε από το νησί είτε παραμένουν εκεί σαν ξένοι – παρά τη «νίκη» σας το 1974 – είναι κι αυτή ένας λόγος που δεν προχωράνε τα σχέδιά σας για τη Θράκη.
Έχει Τούρκους στην ελληνική Θράκη; Ναι, έχει ανθρώπους που είναι ή νιώθουν ή δηλώνουν Τούρκοι και όλοι το σεβόμαστε αυτό, γιατί το να είσαι Έλληνας σημαίνει σεβασμό στον κάθε άνθρωπο. Όμως όσοι το κάνουν σημαία, περιμένοντας τα χρήματα και τις οδηγίες από τις υπηρεσίες σας, δεν αξίζουν κανέναν σεβασμό. Κάτι τέτοιο στη χώρα σου ίσως να κατέληγε άσχημα με κάποιον μαφιόζο ή «τρελλό» δράστη, αλλά κι εδώ η ελληνική επιείκια δεν πρέπει να παρεξηγείται. Είδατε πριν λίγους μήνες στη Ρόδο ότι κι αυτή έχει τα όριά της. Και τι γίνεται με τους Πομάκους και τους Ρομά που ζούνε επίσης εδώ, «είναι κι αυτοί Τουρκία» όπως είπε πριν 3,5 χρόνια στην Κομοτηνή ο σημερινός σας Πρόεδρος; Ακόμη κι αν αγαπούν την Ελλάδα ή μόνο αν την υπονομεύουν;
Η χώρα σου τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί τη λέξη «αμοιβαιότητα» κι αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάνης όταν μιλάει για την μουσουλμανική μειονότητα. Δεν ξέρω τι είδους αμοιβαιότητα μπορεί να αφορά 2.000 ανθρώπους από τη μια μεριά και 120.000 από την άλλη – για να μην θυμηθούμε πώς φτάσαμε στα νούμερα αυτά. Και μια διεθνή Συνθήκη που η Τουρκία την κουρέλιασε από την πρώτη μέρα στην Ίμβρο και στην Τένεδο καλύτερα μην την αναφέρεις. Αν θέλεις να μιλήσεις για ανθρώπινα δικαιώματα και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα μπορούσες να ξεκινήσεις από το Ντιαρμπακίρ, το Χάκκαρι, τη Σανλιούρφα, την Μαλάτια, το Βαν, το Ελάζιγ, το Σίιρτ, το Αντίγιαμαν, το Μάρντιν… Και να καταλήξεις στα αδέρφια Αλτάν, στον Τζαν Ντουντάρ, στον Οσμάν Καβαλά, στην Ναζλί Ιλιτζάκ, στον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, στον Γιαλτσίν Κιουτσούκ και τόσους άλλους. Μετά ο λόγος σου θα ακούγεται πολύ πιο αξιόπιστος, να είσαι σίγουρος.
Κύριε υπουργέ, δεν τα γράφω αυτά για να μην έρθεις. Το πέρασμα των Τούρκων επισήμων από δω είναι πάντα η ελπίδα μας να ενδιαφερθεί σοβαρότερα και η εκάστοτε ελληνική Κυβέρνηση για τον τόπο μας. Έτσι κι αλλιώς ο τουρκισμός δεν είναι κάτι σαν μεταδοτική ασθένεια που θα κολλήσουν με την επαφή οι μουσουλμάνοι συντοπίτες μου, οι λίγοι που το κολλήσαν – οι «ταϊσμένοι» / besmleme – ήταν μόνο με τα χρήματα (που κι αυτά εσχάτως ακούω ότι λιγοστέψανε). Ευτυχώς η ελληνική δημοκρατία είναι το καλύτερο εμβόλιο για την πλειοψηφία τους.
Με τιμή,
Κώστας Καραΐσκος, Κομοτηνή
Επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Το έλαβε Το μήνυμα ο Τσαβούσογλου. Δε θα επισκεφθεί την Ξάνθη και τα Πομακοχώρια

Έπιασαν τόπο όπως φαίνεται οι φωνές διαμαρτυρίας των Ελλήνων Πομάκων της Θράκης και ειδικότερα αυτών της Ξάνθης αναφορικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην περιοχή αφού σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δε θα επισκεφθεί της Ξάνθη και τα Πομακοχώρια.

Ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ θα προσγειωθεί στις 11:00 στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» και όχι στο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας

Ακολούθως θα μεταβεί στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, όπου θα έχει συνάντηση με τον ψευδομουφτή Κομοτηνής και της Ξάνθης.

Θα ακολουθήσει επίσκεψή του στο μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» στην πρωτεύουσα της Ροδόπης ενώ η «ιδιωτική» επίσκεψη Τσαβούσογλου περιλαμβάνει ακόμη μετάβαση στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, βουλευτή της μουσουλμανικής μειονότητας στη δεκαετία του 1990.

Σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη νίκη των Ελλήνων Πομάκων της περιοχής οι οποίοι ωστόσο επιμένουν πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν πρέπει να πατήσει το πόδι του στη Θράκη,

Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων: Κύριε Τσαβούσογλου είστε ανεπιθύμητος

Με ανακοίνωση του η Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είναι ανεπιθύμητος στα Πομάκοχώρια ενώ παράλληλα καλεί τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ από τους Πομάκους για όλα όσα έχει κάνει η πατρίδα του σε βάρος τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας, την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες) για να αποφύγουν τους οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες, αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής/τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι: Είστε ανεπιθύμητος στα πομακοχώρια.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να επισκεφτείτε τα ηρωικά χωριά μας, θα ήταν να ζητήσετε βαθιά και ειλικρινή συγγνώμη για όσα έπραξε το έθνος σας σε βάρος της φυλής μας.

Η δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα Αυστραλία καθιέρωσε την 26η Μαΐου, ως ημέρα Εθνικής Συγγνώμης, για τις βαρβαρότητες που διέπραξαν οι άποικοι πρόγονοι των σημερινών Αυστραλών σε βάρος των ιθαγενών κατοίκων, των Αβορίγινων.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπείτε στην σφαίρα των πολιτισμένων χωρών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας, ζητώντας από εμάς τους αυτόχθονες θρακιώτες, συγγνώμη

Στην αντίθετη περίπτωση, είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Πομακοχώρια, είστε persona non grata.

Αντί των πομακοχωριών συστήνουμε να επισκεφθείτε τα αιματοβαμμένα χωριά των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, να επισκεφθείτε τους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονημένων πολιτών, αλλά και τους δημοκράτες δημοσιογράφους και πολιτικούς της Τουρκίας, οι οποίοι σαπίζουν στις κρατικές φυλακές σας, τις μανάδες και τους πατεράδες των οποίων σκοτώσατε τα παιδιά και τα εγγόνια καθώς και όλους αυτούς που καταδιώκει μαζικά και με κάθε μέσο το καθεστώς της χώρας σας».

Σάββας Μελισσόπουλος: 2 ακόμα χαμένα χρόνια για την Ξάνθη

Στο ανύπαρκτο έργο του Δημάρχου Ξάνθης και στα «επικοινωνιακά τρικ» που χρησιμοποιεί προσπαθώντας να παρουσιάσει έργο, αναφέρεται με ανακοίνωση του μο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Σάββας Μελισσόπουλος αναφερόμενος παράλληλα στην έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης της ανάθεσης μιας μελέτης για την ανέγερση ενός κτιρίου «πολιτισμού, διοίκησης και αναψυχής» στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα το κτίριο του Αρίωνα -το οποίο και θα γκρεμιστεί-, δίπλα ακριβώς στο παλιό κολυμβητήριο. Μια μελέτη η οποία σύμφωνα με τον κ. Μελισσόπουλο θα κοστίσει .247.439 ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος του πόσου να πρέπει να το καλύψει ο Δήμος Ξάνθης, δηλαδή οι φορολογούμενοι δημότες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σάββα Μελισσόπουλου:

«2019 – 2021: 2 ακόμα χαμένα χρόνια για την Ξάνθη…

Η αγωνία του κ. Τσέπελη να παρουσιάσει έργο χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά τρικ πραγματικά φανερώνει τη μεγάλη του σύγχυση, αφού και ο ίδιος γνωρίζει ότι:

«Δύο χρόνια μετά την εκλογή του δεν έχει μπει ούτε μία βίδα στην πόλη».

Όντως μιλάμε για ένα σπάνιο αρνητικό ρεκόρ, τη στιγμή μάλιστα που τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν πολλαπλασιαστεί σε όλες τις περιοχές και τις γειτονιές του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Τσέπελης συνεχίζει χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς οργάνωση, χωρίς πρόγραμμα, να διαφημίζει τις επισκέψεις του στην Αθήνα, να υπόσχεται καθημερινά έργα ανύπαρκτα και να αναθέτει άσκοπα νέες μελέτες και υπηρεσίες που τις περισσότερες φορές είναι αχρείαστες και που όλοι ξέρουν ότι τελικά θα παραμείνουν σε κάποια συρτάρια.

Τελευταίο μάλιστα «κατόρθωμά του» είναι η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης – εκεί δηλαδή που έχει την απόλυτη πλειοψηφία.. – της ανάθεσης μιας μελέτης για την ανέγερση ενός κτιρίου όπως το ονομάζει «πολιτισμού, διοίκησης και αναψυχής» στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα το κτίριο του Αρίωνα -το οποίο και θα γκρεμιστεί-, δίπλα ακριβώς στο παλιό κολυμβητήριο.

Εκεί λοιπόν υποτίθεται θέλει να κατασκευάσει ένα νέο 4/οροφο κτίριο 6.400 τμ!!!!

(Για να στεγάσει λέει.. τις υπηρεσίες και τους φορείς του αθλητισμού και του πολιτισμού…)

Η αρχική αξία μόνο της μελέτης είναι 2.247.439 ευρώ !!!!

Από τα χρήματα αυτά τα 620.000 προσπαθεί να τα λάβει μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» (Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δηλ. είναι δάνειο της χώρας μας για την ανάπτυξη του τόπου).

Τα υπόλοιπα χρήματα της μελέτης;

Μα φυσικά θα τα καταβάλει ο Δήμος μας, δηλαδή όλοι μαζί οι φορολογούμενοι δημότες.

Τόσα πολλά χρήματα δηλαδή για μία μελέτη τη στιγμή που ο Δήμαρχος έχει προσλάβει τόσους πολλούς ειδικούς συνεργάτες – 6 στον αριθμό - με.. τόσες ειδικές γνώσεις; Κανείς από αυτούς /ες δεν μπορεί να συντάξει παρόμοιες μελέτες;

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι μιλάμε για μία μελέτη ενός… «έργου» το οποίο:

- Δεν υπάρχει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2021 που ο ίδιος ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ( ξέχασε δηλαδή να βάλει ένα τόσο εμβληματικό κατά τη γνώμη του έργο;)

- Δεν υπάρχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου το οποίο θα τελειώσει η θητεία του Δημάρχου και ακόμα φτιάχνεται (είναι το περίφημο ΟΡΑΜΑ του Δημάρχου που φυσικά δεν έχει..)

- Δεν έχει συζητηθεί ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε έχει αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης…

- Δεν είναι αναγκαίο επί της ουσίας, διότι ο Δήμος μας έχει πολλά άλλα αχρησιμοποίητα και αναξιοποίητα κτίρια…

- Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για το ΠΩΣ θα λειτουργήσει αυτό το κτίριο. Με ποιο προσωπικό, με ποιο λειτουργικό κόστος, αν αυτό είναι ανταποδοτικό για τους δημότες, κ.λ.π.

- Δεν είναι συμβατό με το φυσικό περιβάλλον, γιατί μια τέτοια συγκέντρωση δραστηριοτήτων μέσα στην πόλη και δίπλα στον Κόσυνθο ποταμό θα επιβαρύνει το περιβάλλον μέσα στο κέντρο της πόλης.

- Και τέλος δεν πρόκειται κατά τη γνώμη μας το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί ποτέ, αφού έχει υψηλό κόστος κατασκευής (περίπου στα 7.000.000-8.000.000 ευρώ) και σήμερα δεν υπάρχει ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να ενταχθεί αυτό το έργο και να χρηματοδοτηθεί (π.χ. στο νέο ΕΣΠΑ υπάρχουν άλλες προτεραιότητες).

Μ΄αυτά και μ΄αυτά η ζωή συνεχίζεται στην Ξάνθη …. σε αυτούς τους ρυθμούς και με έναν Δήμαρχο ο οποίος όσο περνάει ο καιρός χάνει όλο και περισσότερο την επαφή του, τόσο με την πραγματικότητα, όσο και με τους πολίτες.

ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ»

450.000 ευρώ στον Δήμο Τοπείρου για έργα αποκατάστασης οδοστρωμάτων

Ο Δήμος Τοπείρου εξασφάλισε χρηματοδότηση 450.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό την αποκατάσταση ζημιών από έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα τα χρήματα διατίθενται στον Δήμο μας για παρεμβάσεις αποκατάστασης οδοστρωμάτων του οδικού δικτύου και βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή ο οποίος διέθεσε κονδύλια για υλοποίηση του ανωτέρου έργου. Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Βουλευτή Ν. Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη ο οποίος εξακολουθεί να αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας, αφού στέκεται πάντοτε αρωγός στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας».

Η Π. Ε. Καβάλας ενισχύει το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γεώργιο Δαλακούρα προκειμένου να ενημερωθεί, αφενός μεν για την πορεία των εμβολιασμών, αφετέρου δε να για τις ελλείψεις και τις ανάγκες σε ιατρικότεχνολογικό εξοπλισμό του εν λόγου Κέντρου. Μετά την συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής Όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διαθέτει από το ΕΣΠΑ 676.500 ευρώ στα Κέντρα Υγείας για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως καρδιολογικοί και γυναικολογικοί υπέρηχοι, μικροσκόπια, καρδιοτοκογράφοι, συσκευές αναρρόφησης, συσκευές φυσιοθεραπευτηρίου. Με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης έχουμε μια άψογη συνεργασία και θα συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο στην αναβάθμιση και στην κάλυψη των αναγκών του εν λόγω κέντρου υγείας τι στιγμή μάλιστα που για την Π. Ε. Καβάλας και Θάσου η Δημόσια υγεία βρίσκεται σε άμεση προτεραιότητα!!!

Ενημερωθήκαμε για την πορεία των εμβολιασμών Covid-19 και τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας.
Διαθέτουμε επιπλέον 1 εκατ. € από το ΕΣΠΑ για την Υγεία

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθη σήμερα (28-5-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Διλόφου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου

Με τηλεδιάσκεψη θα συνεδριάσει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/2018 και τροποποιήθηκε από τα άρθρα 177 και 184 του Ν.4635/2019 και την υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/162/οικ.9207/24.05.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ:6Ω2Ξ46ΜΤΛ6-ΓΡΠ), καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε Τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στις 01.06.2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00, η οποία λόγω των μέτρων στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Ανακοινώσεις από τον κ. Πρόεδρο.
Ανακοινώσεις από τον κ. Δήμαρχο.
Ανακοινώσεις - προτάσεις - ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση 3ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος 2021.
Εισηγητής: ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Αρχοντής Αρχοντίδης
2. Γνωμοδότηση σχετικά με την ίδρυση τμήματος ένταξης στο Γυμνάσιο Δικαίων.
Εισηγητής: ο Πρόεδρος Σχ. Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Γεώργιος Μουτουσίδης
3. Έγκριση παραχώρησης για χρήση αιθουσών του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας για την διεξαγωγή εξετάσεων Αγγλικής Γλωσσομάθειας.
Εισηγητής ο Πρόεδρος της Δημ. Επιτροπής Παιδείας Χρήστος Ορμανλίδης
4. Έγκριση μελέτης εργοταξιακής σήμανσης του έργου: «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πύργου».
Εισηγητής: ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Αρχοντής Αρχοντίδης
5. Καθορισμός χώρου και ημερομηνίας για την διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης που αφορά τον απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής.
Εισηγητής: ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ευάγγελος Μαρασλής
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Ευάγγελος Μαρασλής